Η Apple επενδύει 1,7 δις. ευρώ σε δύο κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη για την υποστήριξη των iTunes, App Store, iMessage, Maps και Siri.

Τα δύο κέντρα κέντρα δεδομένων θα βρίσκονται στην Ιρλανδία και στη Δανία και θα έχουν έκταση 166.000 τ.μ., ενώ θα λειτουργούν 100% με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η λειτουργία τους αναμένεται να ξεκινήσει το 2017. Στη Δανία, η εταιρεία έχει στόχο να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη επιπλέον γεννητριών τοποθετώντας το κέντρο δεδομένων παρακείμενα ενός από τους μεγαλύτερους ηλεκτρικούς υποσταθμούς στη χώρα, ενώ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να «αποθηκεύει» την επιπλέον θερμότητα από τον εξοπλισμό και έπειτα να την «εξάγει» στο σύστημα θέρμανσης της περιοχής, παρέχοντας θέρμανση στην γειτονική κοινότητα.

Το κέντρο δεδομένων της Ιρλανδίας θα βρίσκεται την περιοχή Athenry, όπου η Apple σχεδιάζει να ανακτήσει έκταση που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για εμπορική δασοκομία και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των γηγενών δέντρων στο δάσος Derrydonnell. Η επένδυση έρχεται τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνά το αν η φορολογική συμφωνία μεταξύ της Apple και της Ιρλανδικής κυβέρνησης αποτελεί κρατική ενίσχυση, καθώς λόγω του τρόπου δήλωσης των πωλήσεών της στο εξωτερικό, η Apple πληρώνει στην Ιρλανδία μόνο 2% εταιρικό φόρο.