Ενας μπαμπάς και ο επτάχρονος γιος του έφτιαξαν τη δική τους διαστημική κάψουλα την οποία και εκτόξευσαν με επιτυχία στα 100.000 πόδια.

Η πατέντα τους συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία (HD βιντεοκάμερα, κινητό iPhone), τον εξειδικευμένο εξοπλισμό (μετεωρολογικό μπαλόνι) την ευρηματικότητα (τοποθέτηση του εξοπλισμού σε θερμομονωτική θήκη φαγητού) και την παιδική τρυφερότητα (χειρόγραφο μήνυμα: «εάν βρείτε αυτό το κουτί, επιστρέψτε το στον…»).

Μετά από οκτώ μήνες έρευνας και δοκιμών, πατήρ, υιός και…γλειφιτζούρι φούσκωσαν το μπαλόνι και προετοίμασαν το σκάφος για εκτόξευση. Μέσα σε δύο λεπτά, το ΙΧ «διαστημόπλοιο» ατένιζε τις πράσινες εκτάσεις της πολιτείας της Νέας Υόρκης από τα 3.000 πόδια.

Μετά από 12 λεπτά, πετούσε πάνω από τα σύννεφα, στα 20.000 πόδια. Στα 60.000 πόδια, η κάμερα καταγράφει τον χαρακτηριστικό ήχο του κινητού τηλεφώνου που πασχίζει, αλλά δε βρίσκει σήμα.
Στα 100.000 πόδια, το διαστημόπλοιο τραμπαλίζεται στο διάστημα, στο μαύρο φόντο του οποίου η γη δεν αποτελεί παρά μια μπάλα από μπαμπάκι.

Στο 90’, το μπαλόνι σκάει και το διαστημόπλοιο αρχίζει την κάθοδο, με ταχύτητα που φτάνει μέχρι και τα 150 μίλια την ώρα -ακόμα και με το αλεξίπτωτο ανοιχτό. Το σκάφος προσγειώνεται πάνω σε ένα δένδρο, μόλις 30 μίλια βόρεια από το σημείο εκτόξευσής του.

Μπαμπάς και γιος το εντοπίζουν χάρη στο στίγμα που εκπέμπει το iPhone και φωτογραφίζονται χαμογελώντας με καμάρι. Το τεχνολογικό «τρόπαιό» τους είναι στεμμένο με μπόλικα φύλλα κλαδιά.

Οσοι μπαμπάδες ενδιαφέρεστε, μπείτε στο www.brooklynspaceprogram.org για να δείτε το συναρπαστικό βίντεο της πτήσης και για να δηλώσετε ενδιαφέρον να λάβετε δωρεάν τον οδηγό για κατασκευή «ΙΧ διαστημόπλοιου»  που πρόκειται να γράψει ο Luke Geissbuhler.

Φιλική συμβουλή: Πριν χρησιμοποιήσετε το iPhone ή την HD βιντεοκάμερα, ρωτήστε και τη μαμά.