Τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα που καλύπτουν την κηδεία του Michael Jackson χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Akamai DSD & AMD για τη ζωντανή μετάδοση της και όλων των σχετικών ειδήσεων στη διάρκεια της ημέρας.

Στις 25 Ιουνίου όταν άρχισε να εξαπλώνεται η είδηση για το θάνατο του Michael Jackson, η κίνηση στο δίκτυο της Akamai έφθασε τους 4.247.971 επισκέπτες το λεπτό παγκοσμίως, ενώ κατά μέσον όρο οι χρήστες ήταν 2.000.000 το λεπτό σε παγκόσμιο επίπεδο. Νωρίτερα σήμερα κατά την online μετάδοση της επιμνημόσυνης δέησης σημειώθηκε το αποκορύφωμα (peak visitors) των 3.924.370 επισκεπτών το λεπτό.

Η συνολική κίνηση στο δίκτυο της Akamai ξεπέρασε τα 2 terabits το δευτερόλεπτο στη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης. Η δεύτερη μεγαλύτερη κίνηση στο δίκτυο της Akamai, αφού διανεμήθηκαν περισσότερα από 2.185.000 live & on-demand streams σε Flash & Windows Media formats. Η Akamai διένειμε 548 Gbps live και on-demand Flash streams. Τις λύσεις της Akamai διαθέτει η Atoll Impressions στην Ελλάδα.