Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για τη λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου Τεχνολογίας που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010.

H Atos Origin, ο παγκόσμιος συνεργάτης Πληροφοριακών Συστημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων, χρησιμοποιεί συστήματα που περιλαμβάνουν στοιχεία δικτύων, τηλεπικοινωνιών, διαπιστεύσεων, χρονοδιαγραμμάτων και βαθμολόγησης καθώς και μηχανογραφική υποστήριξη. Το προηγμένο σύστημα διαχείρισης και τα εργαλεία του Κέντρου Ελέγχου Τεχνολογίας ενισχύουν την ετοιμότητα της ομάδας των τεχνικών για την πρόληψη, την ανίχνευση και αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ελαττωματικό υλικό, αποτυχία του συστήματος, ιούς και ηλεκτρονική πειρατεία, ώστε να εξασφαλιστεί η άψογη λειτουργία των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων και στα 18 στάδια που θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμη 6.000 κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα εξοπλιστούν με ειδικό πρόγραμμα που θα περιέχει πληροφορίες για τα αγωνίσματα και το πρόγραμμα «Πολιτισμός & Εκπαίδευση». Κάθε συσκευή χρειάζεται 40 λεπτά για να εμπλουτιστεί με το ειδικό πρόγραμμα, να ελεγχθεί για τη σωστή λειτουργία του και να φορτίσει η μπαταρία του, ώστε να είναι έτοιμο να δοθεί στους χρήστες του. Τα laptops θα περιλαμβάνουν επίσης ειδικό πρόγραμμα, με πληροφορίες για τα αγωνίσματα και τα αποτελέσματα, ενημέρωση για τους εθελοντές και το ημερήσιο πρόγραμμά τους, κτλ. Τα περισσότερα από αυτά, θα χρησιμοποιηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό ούτως ώστε να έχουν οι αθλητές εύκολη πρόσβαση στο Internet.