Θέμα χρόνου είναι η ευρεία λειτουργία για το κοινό της εφαρμογής Car Sharing της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, AVIS, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο NetFAX στο περιθώριο σχετικής παρουσίασης.

Tην εφαρμογή ανέπτυξε η Direct Solutions και παραμετροποίησε η AVIS. Η εν λόγω εφαρμογή, που βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία, θα δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να μισθώσει εξ αποστάσεως κάποιο από τα διαθέσιμα αυτοκίνητα και να το παραλάβει εντός 45 λεπτών από συγκεκριμένους σταθμούς.

Επενδύει το 3% του τζίρου της για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό Σχετικά με την πορεία της AVIS το 2019, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Ταπραντζής, είπε πως η εταιρεία κινήθηκε περαιτέρω ανοδικά, επενδύοντας συνολικά 200 εκατ. ευρώ με έμφαση στην ανανέωση του στόλου της και την αγορά 11.000 νέων οχημάτων.

Σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού η εταιρεία επενδύει ετησίως περίπου το 3% του τζίρου της στον συγκεκριμένο τομέα, όπως ανέφερε ο COO της εταιρείας, Νίκος Ιωαννίδης στο NetFAX. Η εταιρεία μέσω του site myavis.gr έδωσε ήδη τη δυνατότητα στον εκάστοτε πελάτη να αποκτήσει απευθείας με leasing όποιο όχημα επιθυμούσε.

Στο πλάνο της επόμενης πενταετίας εντάσσεται η προσφορά της δυνατότητας στον εκάστοτε πελάτη, να επιλέγει από τον στόλο 8.000 μεταχειρισμένων αυτοκινήτων – μέσα από το myavis.gr – οποιοδήποτε εξ αυτών επιθυμεί και να το παραλαμβάνει στο σπίτι του. Ταυτόχρονα, η εταιρεία δημιουργεί νέο data center καθώς και νέο δίκτυο κορμού, καθώς και καινούργια πληροφοριακά συστήματα λογιστικής.

Η δημιουργία του data center πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Algosystems. Σε ό,τι αφορά την δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής τιμολόγησης από πλευράς της AVIS υλοποιείται σε συνεργασία με τη Retail@Link.