Στο πέρασμα των ετών ουκ ολίγες τεχνολογικές ανακαλύψεις αποδείχτηκαν είτε πρόωρες είτε περιορισμένου βεληνεκούς και αποτελεσματικότητας. Στοιχεία, που τα οδήγησαν στη συλλογική λήθη. WAP, paperless office, push τεχνολογία, αναγνώριση φωνής είναι ορισμένες -μόνο- από αυτές.

Τα τελευταία χρόνια, με την μορφή και το περιεχόμενο του επιχειρείν να μεταβάλλεται με διαρκείς όσο και έντονους ρυθμούς, οι διοικήσεις των οργανισμών βρίσκονται αντιμέτωπες με την καθημερινή -σχεδόν- αναγκαιότητα να (ανα)προσαρμόζουν την στρατηγική τους απέναντι σε κάθε πτυχή της λειτουργίας και δραστηριοποίησής τους.

Πρόσφατο παράδειγμα; Η ΙΒΜ, που από σθεναρή υπέρμαχος της εξ’ αποστάσεως εργασίας, τείνει να μεταβληθεί σε… κήρυκας της επιστροφής στο γραφείο! Μάλιστα, η κορυφαία εταιρεία έφτασε στο σημείο να ζητήσει από δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους της στις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την “θαλπωρή” του σπιτιού τους και να ξεκινήσουν να εργάζονται και πάλι από το γραφείο. Μέχρι πρότινος κάτι παραπάνω από το 40% του υπαλληλικού δυναμικού της IBM είχαν επιλέξει να εργάζονται εκτός των “στενών” ορίων του γραφείου. Όπως υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη της Μεγάλης Γαλάζιας, η συγκεκριμένη πολιτική μπορεί να βελτιώσει θεαματικά τα επίπεδα συνεργασίας, επιταχύνοντας τον ακολουθούμενο ρυθμό της καθημερινής εργασίας.

Η εν λόγω απόφαση της IBM ενδεχομένως να εντάσσεται σε μια ευρύτερη διαδικασία επανεξέτασης του σκεπτικού ή ακόμη και των βασικών αρχών που διέπουν της εξ’ αποστάσεως εργασία εκ μέρους των μεγάλων πολυεθνικών οργανισμών. Ενδεχομένως να ταιριάζουν πιο αρμονικά στις πρόσφατα αναδομημένες ομάδες σχεδιασμού και digital marketing, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ταχύτατη απόκριση σε real-time δεδομένα και feedback που προκύπτει από τους πελάτες. Όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΙΒΜ, ο βαθμός και το επίπεδο συνεργατικότητας… εκτοξεύονται όταν οι εργαζόμενοι εργάζονται σε κοινό χώρο. Βέβαια, μια σειρά από μελέτες έχουν καταδείξει πως όσοι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει την εξ’ αποστάσεως εργασία, συνήθως είναι περισσότερο αποδοτικοί εν συγκρίσει με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται στο γραφείο. Το ζήτημα που πρέπει να λάβει πειστική απάντηση αφορά στην πραγμάτωση του “the anytime, anywhere workforce”, όπως εξάλλου προβάλλεται επί μακρόν από την ίδια την Μεγάλή Γαλάζια.