Η επιστροφή στα σχολεία καθώς και το οριστικό τέλος των καλοκαιρινών διακοπών σηματοδοτούν παραδοσιακά τον μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος συμβολικά και πρακτικά διεκδικεί την «έναρξη της χρονιάς» από τον Ιανουάριο. Και αυτό γιατί είναι συχνά ο μήνας «επανεκκίνησης», ο μήνας νέων αποφάσεων, νέων σχεδίων και δράσεων.

Δυστυχώς για τη χώρα μας ο φετινός Σεπτέμβριος σημαδεύτηκε από τις απίστευτες καταστροφές που έφεραν οι ακραίες βροχοπτώσεις στην κεντρική, κυρίως, Ελλάδα -και μάλιστα μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι που μεγάλες πυρκαγιές συγκλόνισαν την χώρα. Μπροστά σε όλα αυτά που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες, οποιοδήποτε σχόλιο δεν μπορεί ούτε να παρηγορήσει ούτε να απαλύνει την καταστροφή, πόσο μάλλον σε ένα έντυπο σαν το netweek.

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, άλλωστε, για αυτό και εμείς, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε ένα ειδικό αφιέρωμα για τον ρόλο της τεχνολογίας στην σύγχρονη εκπαίδευση – από την πρωτοβάθμια έως και την πανεπιστημιακή. Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση είναι από τους τελευταίους κλάδους που στρέφονται στην τεχνολογία, είναι όμως και από τους πιο κρίσιμους, καθώς μιλάμε για την προετοιμασία των επόμενων γενεών που θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Ποιες είναι οι τεχνολογίες που θα σημαδέψουν την εκπαίδευση, τι σχεδιάζουν οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί και ποιες είναι οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν; Όλες οι απαντήσεις στο εκτεταμένο αφιέρωμα στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας.

Ακόμα, φιλοξενούμε μεγάλο ρεπορτάζ για τις συσκευές που αποτελούν πλέον τα όπλα μας στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Από laptops και smartphones μέχρι διαδραστικές οθόνες και …ακουστικά, πρόκειται για εργαλεία που μπορούν πραγματικά να κάνουν την διαφορά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και την εμπειρία του εργαζόμενου.

 

Καλή ανάγνωση!