Η κινέζικη Baidu που δραστηριοποιείται στο Internet και στην αγορά λογισμικού και η Microsoft, προχώρησαν στη σύναψη συμφωνίας για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες αποσκοπεί στην τεχνολογική ανάπτυξη και την παγκόσμια υιοθέτηση των αυτόνομων οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό η Microsoft θα γίνει μέλος του Apollo Allianz, ενώ η πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης Apollo της Baidu θα λειτουργεί στο μέλλον και μέσω του Microsoft Azure, στοχεύοντας κυρίως στις αυτοκινητοβιομηχανίες και στους προμηθευτές αυτοκινήτων.

Στο δίκτυο Apollo της Baidu ανήκουν, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις όπως οι Bosch, Continental, Grab και TomTom. Οι Baidu και Microsoft προτίθενται, επίσης, να διερευνήσουν τρόπους για να αναπτύξουν και να διανέμουν δικτυωμένες λύσεις για την αγορά αυτοκινήτου. Η αγορά αυτόνομης οδήγησης αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη στο μέλλον: σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της McKinsey έως το 2030 το 15% των πωληθέντων αυτοκινήτων θα υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση.