Αν είναι κάτι που κρατήσαμε από τη χθεσινή παρουσίαση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ (του NetFAX, βεβαίως περιλαμβανομένου) της νέας εταιρείας παροχής «boutique” υπηρεσιών ICT (δικός τους ο χαρακτηρισμός), Bewise, αυτό είναι σίγουρα ο δυναμισμός της και η ποιότητα των στελεχών της.

Στοιχεία που επιβεβαιώνονται κι από τους αριθμούς: από τα τέσσερα άτομα που είχε όταν ιδρύθηκε, τον Αύγουστο του 2018, έχει φτάσει πλέον στα 25, με άλλα 3-4 να έρχονται μέσα στο μήνα και στόχο να φτάσει τα 40, ως το τέλος του χρόνου. Επίσης, έχει ήδη υλοποιήσει 124 έργα, σε 69 πελάτες σε κλάδους όπως η λιανική, τα χρηματο-οικονομικά κι η ναυτιλία, αυτή τη στιγμή παραδίδει άλλα 15 και έχει (ενδεικτικά) ως πελάτες τις εταιρίες Metro AEBE, Olympia Group, Alumil, Γιώτης, ΝΕΑ ΟΔΟΣ, LAPIN HOUSE, Εκδόσεις Ψυχογιός, PUBLIC, Sunlight, ZENIΘ, κλπ.

Η Bewise στελεχώνεται από ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη, παρέχοντας λύσεις σε ευρύ φάσμα του ICT, με εμμονή στην ποιότητα των υπηρεσιών και στην tailor-made λύση για τον πελάτη. Τα πέντε βασικά πεδία, στα οποία παρέχει τις υπηρεσίες της είναι Collaboration, Business Software, Cybersecurity, Cloud & IT Infrastructure και Managed Services, ενώ εξετάζεται και η περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και έργα.

Μάλιστα, ειδικά στα θέματα της κυβερνοασφάλειας, οι στόχοι τους φτάνουν ακόμα μακρύτερα, καθώς ετοιμάζεται η λειτουργία του Bewise Lab, που ξεκινάει με πέντε άτομα, θα έχει ερευνητική δραστηριότητα, θα προχωρήσει σε Red Training (προσομοίωση επιθέσεων / ethical hacking) και σε πρώτη φάση θα εστιάσει σε ειδικής μεταχείρισης Maritime Services, ενώ σκοπεύει επίσης να επεκταθεί στους χώρους του ΙοΤ και του Blockchain.

Σε ερώτηση του NetFAX σχετικά με το κύριο ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, τα ηγετικά στελέχη της εταιρείας μας εξήγησαν πως αυτό είναι κυρίως η σφαιρική αντίληψη των αναγκών του πελάτη, που θα οδηγήσει σε καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση, προσθέτοντας ότι γι΄ αυτό το λόγο  προσέγγισαν στοχευμένα τα καλύτερα στελέχη στην αγορά, σε κάθε κατηγορία λύσεων. Έτσι, στο δυναμικό της περιλαμβάνονται πλέον κορυφαίοι μηχανικοί και σύμβουλοι, με στόχο να προσφέρουν στους πελάτες τους τεχνογνωσία, εμπειρία και άψογη εξυπηρέτηση.

Στη χρηματοδότηση (υπάρχει πλάνο ύψους 3 εκατ. ευρώ για διάστημα τριετίας, ικανό να καλύψει ακόμα και μικρές εξαγορές, όπως μας διαβεβαίωσαν) και το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχουν οι Χρήστος Μάγκος και Γιάννης Σαρρής από την εταιρεία Interunity, ενώ CEO της εταιρείας είναι ο Μενέλαος Μακρυγιάννης (επίσης, εταίρος) και COO ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας.