Το netweek ετοίμασε αυτό το preview σαν μια «πρόγευση» του τι θα δείτε στη φετινή Beyond, ενώ η BOUSSIAS θα καλύψει την τριήμερη εκδήλωση με ομάδα συντακτών, για να σας μεταφέρει -μέσω του NetFax, ώστε να μη χάσει την επικαιρότητά της- τον παλμό αυτής της μεγάλης εκδήλωσης. Δεύτερη χρονιά, λοιπόν, για τη Beyond, τη «βιτρίνα» των νέων τεχνολογιών που ξεκινά σε λίγες ημέρες στη μόνιμη έδρα της, τη Θεσσαλονίκη. Οι διοργανωτές της κατάφεραν για άλλη μια φορά να χωρέσουν σε ένα ‘χορταστικό’ τριήμερο (29/09-01/10) μια πολύ μεγάλη έκθεση, ένα συνέδριο με δεκάδες ομιλητές, πολλές συζητήσεις και ‘στρογγυλά τραπέζια’, αλλά και πλήθος παράπλευρες εκδηλώσεις. Κατά τους εμπνευστές της, είναι «μία πολυδιάστατη πλατφόρμα έκφρασης ιδεών, νέων τεχνολογιών, σημαντικών και πρωτοποριακών εργαλείων, αλλά κι ένα διαδραστικό hub παρουσίασης προϊόντων και υπηρεσιών καινοτομίας». Για το ευρύτατο πλέον οικοσύστημα της καινοτομίας είναι ήδη -αυτό φάνηκε πέρυσι κι όπως όλα δείχνουν θα επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά φέτος- ένα αναγνωρισμένο σημείο συνάντησης: το meeting point για μεγάλες επιχειρήσεις και startups, η εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν καινούρια προϊόντα / υπηρεσίες, ο κοινός τόπος για να γίνουν εμπορικές συζητήσεις και να κλείσουν συμφωνίες, στα πρότυπα (όσο κι αν είναι νωρίς ακόμα) των μεγάλων διεθνών εκθέσεων, όπου δεν πας τόσο για να δεις προϊόντα, όσο για να συναντήσεις ανθρώπους ή και να κλείσεις συμφωνίες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, έχουν ήδη προγραμματιστεί στοχευμένες συναντήσεις Β2Β και B2G μεταξύ επιχειρήσεων, επαγγελματιών, θεσμικών φορέων, νεοφυών και κυβερνητικών στελεχών, με συγκεκριμένο ‘μενού’, ενώ σημαντική βοήθεια στο matchmaking και ευκαιρίες δικτύωσης αναμένεται να προσφέρει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ -μονάδα του ΙΤΕ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών- όσον αφορά στην προώθηση των επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών, οι οποίες φέρνουν κοντύτερα το ελληνικό βιομηχανικό οικοσύστημα με το παγκόσμιο.

Πυλώνες, θεματικές και παράλληλες εκδηλώσεις
Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες της εμπορικής έκθεσης είναι οι τεχνολογικές ψηφιακές εφαρμογές που διατίθενται στην ελληνική και διεθνή αγορά, οι νεοφυείς επιχειρήσεις με τις καινοτόμες λύσεις τους, τα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και τα workshops για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα. Ενώ, οι θεματικές του φετινού διήμερου συνεδρίου έχουν να κάνουν, με τα πιο «καυτά» θέματα της εποχής: Τεχνητή Νοημοσύνη, Web 3.0, Internet of Things, ανάπτυξη νεοφυούς επιχειρηματικότητας, Metaverse, 6G, Smart Cities, EdTech, την ηθική του Ρεαλισμού στην Εικονική & Επαυξημένη Πραγματικότητα, Big Data και, φυσικά, τον χώρο των FinTech, με αναφορές σε bitcoin, κρυπτονομίσματα και blockchain.

Στο πλαίσιο της Beyond και με δεδομένη την πολυεπίπεδη εστίασή της στις έξυπνες πόλεις, θα πραγματοποιηθεί και φέτος -όπως έγινε με μεγάλη επιτυχία, πέρυσι- ως παράλληλη εκδήλωση το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, πάνω σ’ αυτό ακριβώς το αντικείμενο. Ενώ οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC) με επιστημονικό συνεργάτη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως το hub του ΕΙΤ Food στην Ελλάδα, θα διοργανώσουν -στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων κινητοποίησης του αγροδιατροφικού οικοσυστήματος- ημερίδα με θέμα “EIT Open Day Greece: From Innovation to Impact – Powering the Future of Europe”, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Οι εκπρόσωποι του EIT θα παρουσιάσουν τις σημαντικές δράσεις των οκτώ κοινοτήτων καινοτομίας του και τις προσπάθειες για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αγροδιατροφικού τομέα.

Τι δήλωσαν στο netweek οι συνδιοργανωτές της Beyond

Τάσος Τζήκας, πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO
Μια δυναμική κινητοποίηση του κλάδου των νέων τεχνολογιών διαπιστώνουμε, ενόψει της φετινής BEYOND, που αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, ποιοτικότερη, περισσότερο διεθνοποιημένη και πιο αναβαθμισμένη έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά και τους περιορισμούς της πανδημίας. Η φετινή BEYOND εξελίσσεται σε ένα πραγματικό τεχνολογικό επίκεντρο της χώρας. Το feedback που πήραμε από την περσινή διοργάνωση έδειξε τη δίψα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων του κλάδου να εκπροσωπηθούν από μια ελληνική έκθεση τεχνολογίας, η οποία όμως να διαθέτει διεθνή χαρακτηριστικά. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της BEYOND: μια έκθεση τεχνολογίας από έλληνες διοργανωτές με διεθνή ματιά και διεθνείς «παίκτες».

 

 

 

Μιχάλης Στάγκος, Ιδρυτής Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC)
Ταλέντο, εντοπιότητα των επενδυτών, ύψος μισθών, κόστος ζωής και ισχυρά φορολογικά κίνητρα, έχουν δημιουργήσει μια έκρηξη ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, με εταιρείες όπως η Pfizer, Cisco, Deloitte, Accenture, να δημιουργούν κέντρα καινοτομίας βάζοντας την πόλη στον χάρτη της τεχνολογίας, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μαζί με τον πρόεδρο της Helexpo, Τάσο Τζήκα, διαγνώσαμε εγκαίρως αυτή την προοπτική και δημιουργήσαμε το 2018 έναν πιλότο στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με όλο το οικοσύστημα καινοτομίας, το οποίο οδήγησε στη BEYOND το 2021. Η BEYOND ως ένα εργαλείο «soft power» οικονομικής διπλωματίας, μπορεί να αποτελέσει την πλατφόρμα για επαναπατρισμό ταλέντου και στελεχών, κλείσιμο διεθνών συμφωνιών συνεργασίας, εξαγορών και ανακοίνωσης νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, από μεγάλες πολυεθνικές μέχρι startups. Τώρα είναι η ευκαιρία – όπως η Λισαβόνα αξιοποίησε το Web Summit, έτσι μπορούμε κι εμείς.

 

 

Ευάγγελος Χαραλάμπους, Managing Director Be Best
Η BEYOND αποτελεί μία ξεχωριστή διοργάνωση που, από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της, συνεπήρε όλη την ομάδα διοργάνωσης και παραγωγής της.
Ένας θεσμός, μία μοναδική εμπορική έκθεση που εστιάζει στην ψηφιακή τεχνολογία και καινοτομία, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε, αφενός οι συμμετέχουσες εταιρείες να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να διευρύνουν τις συνεργασίες αλλά και το δίκτυό τους, αφετέρου να παρουσιάσουν στο κοινό προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.
Η BEYOND προσδοκά να θέσει για άλλη μία χρονιά τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς τεχνολογικού ενδιαφέροντος, καθώς θα φιλοξενήσει έναν τεράστιο αριθμό εταιρειών τεχνολογίας ενώ, παράλληλα, το φετινό πρόγραμμά της θα έχει μία πλούσια διάρθρωση, αγγίζοντας πολλαπλούς τεχνολογικούς τομείς.
Στις δυο ημέρες που θα διαρκέσει το συνεδριακό σκέλος του Beyond, θα παρελάσουν από τη σκηνή του δεκάδες ομιλητές. Κάποιοι από αυτούς -ιδιαίτερα ενδιαφέροντες- μίλησαν στο netweek, στο πλαίσιο σύντομων συνεντεύξεων.

 

Αναστάσιος Βασιλειάδης, ιδρυτής και πρόεδρος του JOIST

Ένα πάρκο καινοτομίας γίνεται σημείο αναφοράς στη Λάρισα

Συστήστε μας το JOIST, τους στόχους του και τις προοπτικές του

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST είναι ένα συμπεριληπτικό phygital οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του design. Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό φέτος την άνοιξη και έχει ήδη υποδεχθεί περισσότερους από 6.000 επισκέπτες. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο εγχείρημα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, που αποτελεί το μεγαλύτερο Πάρκο Καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη. Αποστολή του είναι συμβάλει στην ενσωμάτωση της κουλτούρας καινοτομίας, δημιουργώντας νέους τρόπους για την υιοθέτησή της από άτομα και επιχειρήσεις. Το JOIST προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και χώρων για μάθηση, δικτύωση, συνεργασία, παιχνίδι, εκδηλώσεις και ανάπτυξη, στοχεύοντας να ενδυναμώσει το επιχειρηματικό πνεύμα, τον αντίκτυπο και τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει δίκτυα συνεργασίας, να υποστηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας και να εμπνεύσει μαθητές, φοιτητές και νέους.

Ποιες ανάγκες της Λάρισας και, ευρύτερα, της Θεσσαλίας έρχεται να καλύψει; Τα έχει καταφέρει ως τώρα;

Το JOIST έρχεται να καλύψει το χάσμα μεταξύ της διαδικασίας καινοτομίας και εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας και να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για την καινοτομία που έλειπε από την Περιφέρεια. Αποτελεί, επίσης, μία προσιτή μορφή επιστημονικού πάρκου για κάθε ενδιαφερόμενο αλλά κι έναν έμπειρο αρμόδιο ανάπτυξης έξυπνων οικοσυστημάτων που προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες συνεργασίας και μηχανισμούς υποστήριξης. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μάς δείχνουν ότι τα έχει καταφέρει!

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσατε; Υπάρχει στήριξη από την αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια και το κράτος;

Η πανδημία αποτέλεσε σημαντική δοκιμασία στη φάση υλοποίησης του JOIST, προκαλώντας μας καθυστερήσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια μας υποστηρίζουν έμπρακτα και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη φιλοξενούμε δράσεις και προγράμματα με φορείς της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Πώς το έχουν αποδεχθεί η τοπική κοινωνία, οι νεοφυείς και μη επιχειρήσεις, οι οικογένειες;

Η υποδοχή του JOIST έγινε με ιδιαίτερη θέρμη, αλλά και περιέργεια. Η γνωριμία με μία νέα και πρωτοποριακή οντότητα, όπως το Πάρκο Καινοτομίας, απαιτεί χρόνο, αλλά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και καλή διάθεση απ’ όλα τα μέρη. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας μάς επισκέφθηκαν περισσότερα από 1.000 παιδιά, για να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες μας!

Αποτελεί το JOIST πιλοτικό για τη δημιουργία άλλων, ανάλογων κόμβων; Υπάρχουν σκέψεις επέκτασης σε άλλες περιοχές;

Πιστεύουμε ότι οι πιο αποδοτικές επενδύσεις για το μέλλον έχουν phygital μορφή, όπως το JOIST. Το μοντέλο του Πάρκου Καινοτομίας χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό ευελιξίας, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε κάθε ανάγκη δημιουργίας αντίστοιχων οντοτήτων, σε μικρές ή μεγάλες κοινωνίες, εντός και εκτός Ευρώπης. Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη συζητάμε με υποψήφιους επενδυτές για επέκταση σε άλλες χώρες.

Carmen Ballesta Orta, curator στο χώρο της ψηφιακής τέχνης

Η ψηφιακή τεχνολογία συνέβαλε στην αναγέννηση της τέχνης

Είναι, άραγε, τα NFT το μέλλον της ψηφιακής τέχνης;

Τα NFTs (Non Fungible Tokens) είναι ουσιαστικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τα οποία -από την ίδια τη φύση τους- δεν μπορούν να ανταλλαχθούν ή να υποκατασταθούν εύκολα.
Ως τώρα, ήταν δύσκολη η εμπορευματοποίηση της ψηφιακής τέχνης, καθώς ήταν αδύνατο να ξεχωρίσεις το πρωτότυπο από το αντίγραφο. Τα NFTs αποκαθιστούν το θέμα της σπανιότητας – ιδιοκτήτης είναι ο κάτοχος του smart contract που τα αφορά και τα αντίγραφα δεν έχουν κάποια αξία, ενώ διασφαλίζονται -με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain- και τα δικαιώματα του καλλιτέχνη, από δευτερεύουσες πωλήσεις Το μέλλον της ψηφιακής τέχνης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι προτιμήσεις αλλά και η ζήτηση εκ μέρους του κοινού – είμαι σίγουρη ότι τα NFTs θα συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στη μελλοντική ψηφιακή τέχνη, όπως έχουν ήδη αρχίσει να το κάνουν από το 2020.

Υπάρχει, πρακτικά, κάποια σχέση μεταξύ της παραδοσιακής και της ψηφιακής τέχνης, στον εικαστικό χώρο τουλάχιστον;

Βεβαίως! η τεχνολογία συνέβαλε στην αναγέννηση της τέχνης. Σήμερα, είναι μεν ψηφιακή, αλλά «πατάει» στο παρελθόν της, την πλούσια κληρονομιά, την οποία υμνεί μέσω της καινοτομίας, για να δημιουργήσει ένα μέλλον περισσότερο ελεύθερο και βιώσιμο.
Το blockchain και τα NFTs έχουν βοηθήσει τους καλλιτέχνες και τους συλλέκτες να αναπτύξουν νέες μορφές τέχνης σ’ αυτό το καινούριο περιβάλλον, αλλά και να αισθανθούν πιο άνετα, με νέους τρόπους αγορών.
Ας δούμε το NFT σαν μια τεχνολογία με τη βοήθεια της οποίας μπορούμε να αγοράσουμε και να πωλήσουμε ψηφιακή τέχνη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να απαλλαγούμε από τις άλλες, πιο παραδοσιακές μορφές και τον αναλογικό τρόπο αγοραπωλησιών.

Για πόσο καιρό εκτιμάτε ότι θα συνεχιστούν οι σημερινές έντονες μεταβολές στις τιμές των NFTs, στα Χρηματιστήρια Τέχνης;

Οι μεταβολές που βλέπουμε σήμερα οφείλονται προφανώς στη σύνδεσή τους με τα κρυπτονομίσματα, τη σπέκουλα και τις άφθονες απάτες σ’ αυτόν τον καινούριο χώρο, όμως, η τεχνολογία τους παραμένει πολλά υποσχόμενη. Cryptos και NFTs βασίζονται μεν αμφότερα στο blockchain, όμως τα πρώτα είναι απλώς ψηφιακά νομίσματα, ενώ τα δεύτερα έχουν υποκείμενη αξία και πάντα αντιπροσωπεύουν κάτι -ένα έργο τέχνης, κάτι συλλεκτικό, ένα videogame ή ακόμα και κάτι χρήσιμο στην πράξη, που «δένει» την αξία τους.
Το γεγονός ότι πολλοί μεγάλοι επενδυτές αγοράζουν και δημιουργούν NFTs έχει θετικό αντίκτυπο στη μεταβολή των τιμών, αλλά και στην ανάπτυξη του metaverse, στο οποίο τα NFTs παίζουν σημαντικό ρόλο, με αποτέλεσμα να μειώνεται -και λόγω αυτού- ο κίνδυνος.

Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, διευθυντής του Smart Agro Hub

Ευκαιρίες για μετάβαση της γεωργίας στην ψηφιακή εποχή.

Συστήστε μας το Smart Agro Hub και τους στόχους του

H 4η Βιομηχανική Επανάσταση, οι εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το Internet of Things δεν θα μπορούσαν παρά να οδηγήσουν σε μετασχηματισμό και της αγροτικής παραγωγής με έξυπνες λύσεις, υιοθέτηση της τεχνολογίας στις καλλιέργειες και αλλαγή παραδείγματος για τους παραγωγούς.
Το SmartAgroHub «γεννήθηκε» για να φέρει σύγχρονες και καινοτόμες πρακτικές και να αναδείξει τις ευκαιρίες για τη μετάβαση της γεωργίας στην ψηφιακή εποχή. Αυτό θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αγρότες, αυξάνοντας την παραγωγή και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το SAH θα έλεγα ότι είναι η έκφανση της σύγχρονης αναπτυξιακής στρατηγικής που βασίζεται στο «τρίγωνο της γνώσης», δηλαδή την έρευνα, την εκπαίδευση και την καινοτομία.
Η πρωτοβουλία είναι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με καινοτόμες eλληνικές εταιρείες αγροτεχνολογίας, εφοδιαστικής αλυσίδας, κυκλικής οικονομίας, ενέργειας και ψηφιακής τεχνολογίας. Με το σχήμα αυτό, οικοδομείται μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών αγροτεχνολογίας, αγροεφοδίων και γεωπονικών υπηρεσιών με τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό κόσμο, με γνώμονα την ψηφιακή γεωργία.

Ποια είναι τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίσατε ως τώρα, πώς τα λύσατε και ποιες οι προοπτικές του Hub;

Θα μιλούσα για προκλήσεις κι όχι για προβλήματα. Άλλωστε, ο αναπροσανατολισμός των γεωργικών συστημάτων, η ανάπτυξη γνώσης για τα εργαλεία ψηφιακής και ευφυούς γεωργίας στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδας και η αξιοποίηση των εργαλείων της αγοράς για τη βελτιστοποίηση της καλλιεργητικής διαδικασίας είναι οι βασικές πτυχές στις οποίες δραστηριοποιείται το Smart Agro Hub, ώστε να οδηγήσει την αγροτική έρευνα και παραγωγή στην επόμενη μέρα.

Πιστεύετε πώς είμαστε κοντά στην ψηφιακή μετάβαση του αγροτικού τομέα; Τι χρειάζεται να γίνει και πώς μπορεί να συνεισφέρει το Smart Agro Hub;

Η θετική διαπίστωση είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνειδητοποίηση της ανάγκης για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στο χωράφι. Ωστόσο, συνολικά παρατηρείται πιο αργή προσαρμογή στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στη γεωργία και αυτή την πρόκληση έρχεται να αντιμετωπίσει το Smart Agro Hub: να θέσει στη διάθεση του γεωργού πραγματικά χρήσιμες και αποτελεσματικές αγροτεχνολογικές λύσεις που θα τον βοηθήσουν να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις του και να αυξήσει τα κέρδη του. Το Smart Agro Hub μπορεί να «καλλιεργήσει» σχέσεις εμπιστοσύνης με τους αγρότες και τις εταιρείες αγροτεχνολογίας, ώστε με την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ των παραδοσιακών πρακτικών και της τεχνολογίας να παραχθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με μακροπρόθεσμες προοπτικές και να εδραιωθεί αυτό που ονομάζουμε «ευφυής γεωργία».

Τι θα δείτε και πού στη φετινή Beyond
Μια πρώτη επιλογή και πρόγευση από τα εκθέματα και τις υπηρεσίες που θα παρουσιαστούν από τις συμμετέχουσες εταιρείες στο φετινό ραντεβού με την ψηφιακή τεχνολογία, στη Θεσσαλονίκη

H Lancom, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα σε υπηρεσίες Cloud και Data Center, sponsor της Beyond για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετέχει δυναμικά παρουσιάζοντας το νέο της panel διαχείρισης cloud υποδομών, αλλά και το Balkan Gate, το πλέον σύγχρονο Carrier Neutral, Tier III, Data Center στην Ελλάδα, μαζί με τα μελλοντικά πλάνα ανάπτυξής της στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου θα δημιουργηθεί το τέταρτο data center της, το Balkan Gate Crete.

Η εφαρμογή των τεχνολογιών ΑΙ και Hybrid-Multicloud στις επιχειρήσεις θα αποτελέσει τον πυρήνα της παρουσίασης της InTTrust. Καθώς οι επιχειρήσεις σήμερα είναι δυναμικές και πολύπλοκες, πρέπει να εξισορροπήσουν την καινοτομία και την ταχύτητα με την ευελιξία και την ασφάλεια των δεδομένων.
Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να δημιουργήσουν περιβάλλοντα πληροφορικής που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, αλληλεξαρτώμενες εφαρμογές και περισσότερα δεδομένα για την καλύτερη επίτευξη διασύνδεσης πελατών, συνεργατών και υπαλλήλων. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνδυάζουν cloud και on-prem υποδομές πληροφορικής, διαθέτοντας πολλούς και διαφορετικούς παρόχους cloud και εγκαθιστώντας ένα περιβάλλον Hybrid-Multicloud.
Οι παρουσιάσεις μας θα αναδείξουν τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις θα αποκαταστήσουν συνέργειες μεταξύ διαφορετικών πληροφορικών συστημάτων, αποθηκευτικού χώρου και υπηρεσιών.

Το μήνυμα της Cisco στη φετινή Beyond είναι μια σειρά από παραδοχές: Απλοποιείστε τα πάντα / δώστε επιλογές και εκπληκτικές εμπειρίες – η Τεχνολογία αλλάζει τα πάντα / να περιμένετε το αναπάντεχο — Εμπιστοσύνη σημαίνει ότι είσαι έτοιμος για τα πάντα. Με αυτά ως βάση, στο περίπτερό της θα «μιλήσει» για ασφαλή υβριδική εργασία, υβριδικό cloud, μετασχηματισμό των υποδομών και ανασχεδίαση των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε. Επίσης, για την αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών με σύγχρονες λύσεις ασφαλείας, για Full-Stack Observability και ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και για χρήση ΙοΤ με στόχο έναν εξυπνότερο κόσμο.
Θα υπάρχει live σύνδεση του περιπτέρου με το Κέντρο Καινοτομίας DT&S, ενώ θα γίνουν και παρουσιάσεις προϊόντων, όπως το e-bicycle (Lora Wan locator – με εφαρμογή για την κίνηση στην πόλη), το Cigaret Cycle (αισθητήρας Lora Wan για έξυπνο έλεγχο απορριμμάτων) και το MOMus (εφαρμογή της Cisco και της Space για συμπεριφορικό έλεγχο και στατιστικές επισκεπτών ενός χώρου).

Η Intracom Telecom θα παρουσιάσει την ενοποιημένη και προσφάτως βραβευμένη πλατφόρμα IoT, uiTOP™, για διαχείριση και έλεγχο «έξυπνων συσκευών», καλύπτοντας ευρύ φάσμα από διαφορετικούς τεχνολογικούς και εμπορικούς τομείς όπως «Έξυπνη και Βιώσιμη Πόλη», Διαχείριση Ενέργειας & Υδάτων, Ηλεκτροκίνηση κ.α. Επίσης, την πλατφόρμα NFV Resource Intelligence (NFV-RI™) με προηγμένη τεχνολογία Mahcile Learning, για βελτιστοποίηση της απόδοσης των Virtualized Networks Functions, τις λύσεις WiBAS™ για ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς με έμφαση στο Fixed Wireless Access, καθώς και λύσεις λογισμικού για την προστασία κρίσιμων υποδομών – επιτήρησης, ελέγχου, διαχείρισης και συντονισμού επιχειρήσεων ασφαλείας. Τέλος, θα παρουσιαστούν και λύσεις στους χώρους της ψηφιακής υγείας και της ασφάλειας.

Τον Όμιλο Quest θα εκπροσωπήσουν στην Beyond Εxpo 2022 η Info Quest Technologies και η UniSystems. Η Info Quest Technologies θα παρουσιάσει λύσεις και υπηρεσίες Cloud, στον τομέα του Work Transformation και IT Modernization. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση εφαρμογών που απλοποιούν και ψηφιοποιούν κρίσιμες εταιρικές διαδικασίες, όπως η εφαρμογή e-Signature CandiSign που φέρνει σε κάθε οργανισμό, ανεξαρτήτως μεγέθους ή συστημάτων που χρησιμοποιεί, τη λειτουργικότητα της #1 πλατφόρμας ηλεκτρονικών υπογραφών DocuSIgn. H UniSystems συμμετέχει με κεντρική θεματολογία τις λύσεις για την Έξυπνη Πόλη. Η πλατφόρμα ανοικτής αρχιτεκτονικής City4Life αναπτύχθηκε για να υλοποιήσει το όραμα μιας ολιστικά Έξυπνης Πόλης, διασυνδέοντας εφαρμογές και συστήματα μεταξύ τους και δημιουργώντας ένα πλαίσιο ανοικτής επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, με επίκεντρο τον πολίτη. Το Cluster Pleiades IoT Innovation θα συμμετέχει, επίσης, στην έκθεση με στόχο την επέκταση του δικτύου του και την περαιτέρω ενίσχυση των μελών του, ενώ θα παρουσιασθεί και τo Κέντρο Καινοτομίας του Ομίλου Quest, IQnovus.

Η OnLine Data AE θα παρουσιάσει στη Beyond την ψηφιακή πλατφόρμα CORE Digital Platform Transport Management Suite για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Logistics. Η πολυεπίπεδη πλατφόρμα καλύπτει σε βάθος όλες τις δραστηριότητες των εταιρειών Διεθνών και Εθνικών Μεταφορών, Αστικών και Εθνικών Διανομών, τα Ναυτικά Πρακτορεία, τη Θαλάσσια Εφοδιαστική, τις Ταχυμεταφορές και τη Διαχείριση Αποθηκευτικών Χώρων. Το CORE TMS είναι η ολιστική λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στις 29/9 και ώρα 18:30 στο Stage του Περιπτέρου 13 θα γίνει η πρώτη παρουσίασή του, με την επιβεβαιωμένη παρουσία σημαντικού αριθμού επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών

Στο πλαίσιο της Beyond 2022, η IBM, συμμετέχει σε ενιαίο περίπτερο, με την InTTrust S.A.και την Performance S.A – εταιρείες του οικοσυστήματος συνεργατών της- καθώς και σε μια σειρά ομιλιών στην κεντρική ενότητα, αφιερωμένη στα Δεδομένα (Data) και την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ). Η εταιρεία θα τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά στις ευρύτερες παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν το επιχειρηματικό τοπίο, το επόμενο διάστημα, καθώς και τις αναδυόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων στις οποίες δίνει καθημερινά λύσεις μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών της. Αναλυτικότερα, η IBM συνεχίζει την παραδοσιακή εστίασή της στον τομέα Data και ΑΙ, ο οποίος πλέον διατρέχει τους τομείς τoυ Λογισμικού, των Υποδομών, αλλά και τον τομέα της Έρευνας, πλαισιώνοντάς τους με τις απαραίτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στο δρόμο του εκσυγχρονισμού τους, μέσω της ψηφιοποίησης.
Παράλληλα, προσφέρει λύσεις για τη σύγχρονη και αναδυόμενη ανάγκη εναρμόνισης των εταιρειών με πρακτικές βιωσιμότητας (Sustainability), εστιάζει στην αρχιτεκτονική Data Fabric για αρτιότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση και διαχείριση των λειτουργικών δεδομένων από ένα κοινό multicloud περιβάλλον, ενώ διαθέτει πλέον στις επιχειρήσεις την πιο ισχυρή σήμερα και ολοκληρωμένη σουίτα λύσεων αυτοματοποίησης (Automation) προσφέροντας μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης νέα επίπεδα εξατομίκευσης και παραγωγικότητας στην εξυπηρέτηση των πελατών τους.

H Space Hellas, πρωτοπόρος στην αιχμή της τεχνολογίας, συμμετέχει και φέτος στη BEYOND με όλο το δυναμικό των εταιρειών του ομίλου, με στόχο να παρουσιάσει μια συνολική προσέγγιση λύσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού, σε τομείς όπως η Κυβερνοασφάλεια, οι Έξυπνες Πόλεις, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, η Ευφυής Γεωργία, ο Ψηφιακός Πολιτισμός, κ.α

Η SingularLogic, συμμετέχει ως Τεχνολογικός Συνεργάτης και Software Integrator, με πολυετή εμπειρία σε πολυάριθμα έργα σχεδόν σε κάθε κλάδο, εστιάζοντας σε λύσεις SAP, ServiceNow, Λιανικής, Καυσίμων & Ενέργειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημοσίου & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και υπηρεσίες που αξιοποιούν τα πληροφοριακά συστήματα και ενισχύουν την ευελιξία επιχειρήσεων & οργανισμών.

Η SenseOne, πρωτοπόρος εταιρεία καινοτόμων λύσεων Internet of Things (IoT), θα ενημερώνει τους επισκέπτες της έκθεσης για το πώς μπορούν, αξιοποιώντας τη λύση Energy Efficiency, να εξασφαλίσουν την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας των εγκαταστάσεών τους, με στόχους τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση του κόστους, αλλά και του ανθρακικού αποτυπώματος.