Στην περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας της και στην ενίσχυση της εν Ελλάδι ομάδας της  στοχεύει η startup εταιρεία BibeCoffee, η οποία εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση από το VentureFriends και το Uni.fund, συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία IoΤ και AI, η BibeCoffe μετατρέπει τις επαγγελματικές μηχανές σε «έξυπνα» τερματικά που συγκεντρώνουν δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση

καφέ και της χρήσης των μηχανών. «Η χρηματοδότηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στο ελληνικό οικοσύστημα και να αναπτύξουμε την ομάδα μας για να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας», λέει στο NetFAX ο Βασίλης Αποστολόπουλος, συνιδρυτής της BibeCoffee. Με τη νέα ισόποση (50%-50%) επένδυση των  VentureFriends και Uni.fund η συνολική χρηματοδότηση της BibeCoffee έφτασε στα 2 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Αποστολόπουλος, εκτός από την Ελλάδα, η εταιρεία έχει κλείσει συμφωνίες σε χώρες των Βαλκανίων καθώς επίσης και σε Ισπανία, Ελβετία και Ιταλία ενώ επίκεινται και νέες συνεργασίες που θα δρομολογηθούν το προσεχές διάστημα σε Πορτογαλία και Αγγλία.

 

Χιλιάδες data από τις μηχανές  του καφέ

Το σύστημα που έχει αναπτύξει η εταιρεία πραγματοποιεί online  έλεγχο ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών της κατανάλωσης καφέ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα πρόβλεψης και αυτοματοποίησης  των επόμενων παραγγελιών. Στην ουσία πρόκειται για μία μικρή κάρτα (σε μέγεθος SIM) η οποία τοποθετείται μέσα στις επαγγελματικές μηχανές του καφέ και η οποία επεξεργάζεται χιλιάδες data. «Τα δεδομένα αυτά καταγράφονται και μεταφέρονται σε μία πλατφόρμα, στην οποία ο πελάτης βλέπει τα στοιχεία από όλο το στόλο των μηχανών του», εξηγεί ο συνιδρυτής της BibeCoffe. Η πλατφόρμα αποτελεί, επίσης, χρήσιμο εργαλείο για τις εταιρείες  και ομάδες συντήρησης επαγγελματικών μηχανών καφέ, αφού μέσω της εφαρμογής της (Bibe App)  επιτρέπει στους συντηρητές να ενημερώνονται άμεσα για βλάβες,  να προβλέπουν και να προλαμβάνουν ζημιές και κλοπές ή και να προγραμματίζουν τις εργασίες βάσει της χρήσης των μηχανών.