Με τεχνολογίες για εργασία εξ αποστάσεως, ανεπτυγμένες πριν το 2020, η Citrix μπορεί να συμβάλει στην παραγωγικότητα επιχειρήσεων, μέσα από τη διατήρηση του workflow και την απρόσκοπτη επικοινωνία των εργαζομένων.

Με τεχνολογίες για εργασία εξ αποστάσεως, ανεπτυγμένες πριν το 2020, η Citrix μπορεί να συμβάλει στην παραγωγικότητα επιχειρήσεων, μέσα από τη διατήρηση του workflow και την απρόσκοπτη επικοινωνία των εργαζομένων. Μιλάει στο netweek η Βίκη Ρεντζέπη, Regional Director, Central & Southern Eastern Europe, Τουρκία & Ισραήλ στη Citrix.

NW: Ποιο είναι το όραμα και η φιλοσοφία της Citrix; Πώς τα ορίζετε;
Βίκυ Ρετζέπη: Η Citrix δημιουργεί μια ενοποιημένη τεχνολογία ψηφιακού χώρου εργασίας που βοηθά τους οργανισμούς να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον της εργασίας, εξασφαλίζοντας διαχείριση εφαρμογών, λύσεις cloud και ασφάλεια προσφέροντας τον πιο ολοκληρωμένο ασφαλή ψηφιακό χώρο εργασίας. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους – οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πώς αντιμετωπίσατε το 2020 και ποια ήταν τα οφέλη για τους πελάτες της Citrix;
Σίγουρα θα θυμόμαστε το 2020 ως ένα «έτος επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού» και ένας από τους βασικούς πυλώνες του ήταν η ασφαλής απομακρυσμένη εργασία. Τα προηγούμενα χρόνια, η απομακρυσμένη εργασία ήταν περισσότερο ένα πείραμα παρά μια προσδοκία. Το 2020 έδειξε μια διαφορετική πραγματικότητα για το πώς εργαζόμαστε. Η Citrix ήταν σαφώς τοποθετημένη για αυτή τη νέα εποχή και όταν οι συνθήκες της πανδημίας απαίτησαν μια νέα οπτική και προσέγγιση στην εργασιακή καθημερινότητα, συμβάλλαμε στην παροχή ασφαλούς και απρόσκοπτης απομακρυσμένης εργασίας από το σπίτι και κάθε άλλο χώρο χαρακτηριζόμενο ως «working space», για εκατομμύρια επιχειρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν φέτος την πραγματικότητα και ποιες είναι οι προτεραιότητες της Citrix στο πλαίσιο αυτό;
Ενώ πολλές εταιρείες θεώρησαν την απομακρυσμένη εργασία ως βραχυπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της πανδημίας, το home-office, η τηλεργασία και οι επανασχεδιασμένοι λειτουργικά παραδοσιακοί χώροι εργασίας με ευέλικτα και ευπροσάρμοστα σχήματα, γίνονται το νέο μοντέλο λειτουργίας όλων των επιχείρησεων και οργανισμών. Στη Citrix, οι ψηφιακοί χώροι εργασίας (Digital Workspace) θα παραμείνουν βασικός τομέας ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά την Ασφάλεια, αναμένουμε ότι το μοντέλο «zero trust» θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο ενώ παράλληλα η Ευελιξία (Agility)είναι βασικός παράγοντας, δεδομένου ότι εταιρείες θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες, καθώς διαφοροποιούνται τάχιστα απλοποιώντας και μεταφέροντας τα πάντα στο Cloud. Η ολιστική προσέγγιση των προσφερόμενων λύσεων επιτρέπει στους οργανισμούς να εξισορροπούν τις ανάγκες των εργαζομένων τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή πρόσβαση σε εφαρμογές και API. Όλα αυτά με απόλυτη ελευθερία στην επιλογή κατανομής του όγκου εργασίας, τους παρόχους Cloud, καθώς και τις εφαρμογές, τις συσκευές και τα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζουν την ευρεία και συχνά διαφορετική βάση των χρηστών σε κάθε οργανισμό.