Να επιταχύνει την είσοδό της στην αγορά και να αναπτύξει περαιτέρω το προϊόν της θα επιδιώξει η εταιρεία βιοτεχνολογίας BIOPIXT, η οποία εξασφάλισε seed επένδυση από τη Metavallon VC.  «Η εταιρεία στοχεύει σε δύο αγορές σχετικές με τα ιατρικά διαγνωστικά tests μέσω της παραγωγής τυποποιημένων δοκιμών για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των μολυσματικών ασθενειών και για companion diagnostics», σημειώνει ο CEO της BIOPIXT, Γιώργος Παπαδάκης.

Διαγνωστικά τεστ για μολυσματικές νόσους H BIOPIXT θέλει να εισέλθει στην αγορά των διαγνωστικών tests για μολυσματικές νόσους η οποία- βάσει δεδομένων πριν από τον covid19- αναμένεται να ξεπεράσει τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως έως το 2025, ενώ τα companion diagnostics αναμένεται να υπερβούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο υφιστάμενος γύρος χρηματοδότησης θα διατεθεί για την πραγματοποίηση περαιτέρω δοκιμών, την πιστοποίηση της συσκευής, για δραστηριότητες μάρκετινγκ και για την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης.

Η συσκευή με την επωνυμία IRISείναι χαμηλού κόστους, έχει σχεδιαστεί για αποκεντρωμένα tests και παρέχει ποσοτικά αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο. «Ανυπομονούμε να κυκλοφορήσουμε το προϊόν μας στην αγορά το συντομότερο δυνατό και να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, η οποία είναι να προσφέρουμε φορητές διαγνωστικές συσκευές σε κάθε πιθανό τελικό χρήστη, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση, τη γεωγραφική του τοποθεσία και την εκπαίδευσή του», τονίζει ο Γιώργος Παπαδάκης.