Η πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για επαγγελματική και προσωπική χρήση, απαιτούν σύνδεση σε διάφορες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και υπηρεσίες στο περιβάλλον μας.

Ο απόλυτος σκοπός μας είναι να παραμένουμε online. To Bring Your Own Device (BYOD) όσο διευκολύνει τη ζωή των χρηστών τόσο χαρακτηρίζεται ως ο νέος πονοκέφαλος ή «Bring Your Own Devastation» των Service Desk παγκοσμίως. Και αυτό γιατί καλούνται να εξυπηρετήσουν έναν ολοένα αυξανόμενο όγκο ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούνται τόσο για επαγγελματικούς όσο και για προσωπικούς σκοπούς, δημιουργώντας κενά ασφαλείας, διαχειριστικά θέματα καθώς και επιπρόσθετα λειτουργικά κόστη. Οι επιχειρηματικές τάσεις της διεθνούς αγοράς δεν δείχνουν να σταθεροποιείται, αλλά αντιθέτως να αυξάνεται η χρήση των προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών τα επόμενα χρόνια.

Πρόσφατη έρευνα της Hornbill δείχνει ότι το 66% του προσωπικού οργανισμών χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές ως επαγγελματικό, αλλά και προσωπικό εργαλείο. Το 40% του προσωπικού χρησιμοποιεί τις συσκευές για να βελτιώσει την αποδοτικότητά του, χωρίς όμως να αναφέρει τη χρήση αυτών στη Διεύθυνση Πληροφορικής. Αρα, για να υποστηριχθεί η αυξανόμενη τάση του BYOD, όπου διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές απαιτούν διάφορες επιχειρησιακές υπηρεσίες – όπως η σύνδεση/επανασύνδεση σε συνεχή βάση με τηλεπικοινωνιακά δίκτυα διαφόρων υποδομών (Wi-Fi, EDGE, HSDPA, GPRS, BES/BIS, κ.ο.κ.) – θα πρέπει να υφίσταται και το ανάλογο Bring Your Own Service Provider (BYOSP) από την πλευρά του οργανισμού. Αυτή η τάση είναι αντίθετη στη σημερινή ιδέα της διατήρησης και υποστήριξης ενός επιχειρηματικού στόλου κινητών και tablets με SIM, υποστηριζόμενα από μεμονωμένο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η υποστήριξη του BYOD ενδέχεται να χαρακτηρίζεται από χρήση πολλαπλών SIMs διαφόρων λειτουργικών συστημάτων, όπως iOS, Android, Windows, προγραμμάτων που εκτελούνται σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κ.ο.κ. Φαίνεται ότι το BYOSP αφορά σε σημαντικό βαθμό ένα μοντέλο Telco Over The Top (OTT), όπου σημαντική πρέπει να είναι και η συνεισφορά πολλών τηλεπικοινωνιακών πάροχων στη διάθεση των δυνατοτήτων του BYOSP προς τις επιχειρήσεις, ώστε με τη σειρά τους να εξυπηρετήσουν τον δικό τους στόλο ηλεκτρονικών συσκευών.