Ομιλίες και συζητήσεις από κορυφαία στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και πρώτες παρουσιάσεις νέων προϊόντων και υπηρεσιών από πολλές εταιρείες του κλάδου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά και του φετινού Διεθνούς Συνεδρίου Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld, το οποίο πραγματοποιείται την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Το συνέδριο συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια διοργάνωσης και έχει ως κεντρικό θέμα “Broadband Everywhere!”. Στο 10ο Συνέδριο Info-ComWorld έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι επικεφαλής των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και οι αρμόδιοι υπουργοί και αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Εσωτερικών – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χρήστος Ζώης, ενώ έχουν προσκληθεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας.

Επίσης, στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών, Γιώργος Αναστασόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης τόσο για το μεγάλο έργο των οπτικών ινών όσο και για τα επόμενα στάδια της Ψηφιακής Στρατηγικής.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νικήτας Αλεξανδρίδης θα αναλύσει τις εξελίξεις στο ρυθμιστικό τομέα και τις τάσεις στο προσεχές μέλλον.

Τέλος, η Έλλη Παγουρτζή, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, θα παρουσιάσει τη νέα προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συγκριτική αξιολόγηση της ευρυζωνικής ανάπτυξης στα κράτη – μέλη. Στο πλαίσιο της ομιλίας θα παρουσιαστεί ο νέος δείκτης ευρυζωνικής επίδοσης της ΕΕ, στη διαμόρφωση του οποίου συμμετείχε ενεργά το Παρατηρητήριο.