Tι λένε οι διακριθείσες εταιρείες στα Business IT Excellence Awards 2013

Διαμαντής Μασούτης για την υλοποίηση του Qlikview
Τα σούπερ μάρκετ Διαμαντής Μασούτης βραβεύτηκαν για την υλοποίηση του QlikView στην κατηγορία Business Intelligence, κατά την απονομή των βραβείων BITE. Στην τελετή παρευρέθησαν στελέχη της QlikView Hellas, της DCW (συνεργάτης υλοποίησης και υποστήριξης) και στελέχη του Μασούτη Σουπερ Μάρκετ. Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, Software Development Manager της εταιρίας Μασούτης Σουπερ Μάρκετ, έλαβε το βραβείο και δήλωσε: «Το QlikView είναι τόσο φιλικό στη χρήση του. Μόνο λίγες μέρες εκπαίδευσης (on the Job) από τους συνεργάτες μας και 5 ημέρες επίσημη εκπαίδευση από την QlikView Hellas ήταν αρκετές για να ξεκινήσουμε από μόνοι μας την υλοποίησή του».

Mobile Technology και Trade Logistics στην κατηγορία «WMS & Logistics»
Η Trade Logistics κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία WMS & Logistics  για την υλοποίηση του έργου RFID για Αυτοματοποιημένα Κέντρα Διανομής,  που σχεδίασε και εγκατέστησε η Mobile Technology. Η βραβευμένη λύση εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στην αποθήκη της Trade Logistics. Οι παλέτες οι οποίες διακινούνται στην αποθήκη έχουν ζευγάρι ετικετών με κύκλωμα RFID τοποθετημένα επάνω στους τάκους. Ειδικό σύστημα καταγράφει και αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις των παλετών στο αυτοματοποιημένο τμήμα της αποθήκης. Κατά τη φόρτωση καταγράφεται αυτόματα η ταυτότητα των παλετών, μέσω των αναγνωστών που διαβάζουν τα κυκλώματα RFID που είναι τοποθετημένα επάνω στις ετικέτες παλέτας.

Retail@Link και B/S/H στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση»
Η Retail@Link βραβεύτηκε μαζί με την εταιρεία B/S/H Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε., για την αποτελεσματική συνεργασία στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης & Αρχειοθέτησης. Η B/S/H χρησιμοποιεί τις ολοκληρωμένες και ευέλικτες λύσεις Ηλεκτρονικής Διακίνησης και Αρχειοθέτησης παραστατικών της Retail@Link. Η εταιρεία, κατάφερε στον 1ο μόλις χρόνο εφαρμογής και χρήσης της λύσης, να αποϋλοποιήσει το 70% των αξιακών παραστατικών της και να εξυπηρετήσει ηλεκτρονικά το 44% των παραληπτών-πελατών της, χάριν στο ευρύτατο δίκτυο συνδεδεμένων χρηστών της Retail@Link. Με αυτό τον τρόπο, μείωσε κατά 75% το κόστος ανά παραστατικό. Πιο σημαντικά ωστόσο, η επένδυση της B/S/H αποσβέστηκε σε λιγότερο από 2 μήνες.

Entersoft στην κατηγορία «Ανάπτυξη & Επενδυτική Δραστηριότητα»
Η Entersoft βραβεύτηκε στα BITE Awards 2013, για την Ανάπτυξη και την Επενδυτική της Δραστηριότητα, στην ενότητα των βραβείων Ανάπτυξη & Συνεργασίες. Οι επενδύσεις για την Entersoft είναι προϋπόθεση διαρκούς ανάπτυξης και στρατηγική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της. Η επενδυτική της δραστηριότητα βασίζεται τόσο στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, σύγχρονου τεχνολογικού ρεύματος που στοχεύουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των πελατών της, όπως για παράδειγμα η νέα σειρά προϊόντων και λύσεων Entersoft Mobile, όσο και στην απόκτηση τεχνολογίας, νέων καναλιών εισόδου της εταιρείας στην αγορά αλλά και στη διείσδυση σε νέες αγορές εντός και εκτός συνόρων, μέσω εξαγορών. Ο Αντ. Κοτζαμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft A.E., δήλωσε: «Στην Entersoft καταφέραμε κατά τη διάρκεια της 3ετούς κρίσης 2010-2012 να διατηρήσουμε τα μεγέθη μας, τους πελάτες και όλο το προσωπικό, να έχουμε κερδοφορία, εξαιρετική ρευστότητα και μηδενικό δανεισμό, ενώ ταυτόχρονα επενδύσαμε σε νέα προϊόντα και αγορές.»

OTS στα «Εξωστρεφή Πληροφοριακά Συστήματα»
Η OTS Α.Ε. διακρίθηκε για την εφαρμογή «Ηλεκτρονικού Δικογράφου», κατά τη διάρκεια της απονομής των BITE Awards 2013. Η εφαρμογή του «Ηλεκτρονικού Δικογράφου» της εταιρείας ξεχώρισε ανάμεσα σε πλήθος προτάσεων στον πυλώνα «Έργων & Πρωτοβουλιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία «Εξωστρεφή Πληροφοριακά Συστήματα».

Data Communication στην κατηγορία «Εξειδίκευση Κλάδους/Φαρμακευτικοί Οργανισμοί»
Στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων του κλάδου Πληροφορικής Βusiness IT Excellence (bite) Awards 2013 η Data Communication τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Εξειδίκευση σε Επιχειρηματικούς Κλάδους / Φαρμακευτικοί Οργανισμοί για την εφαρμογή Pharma CRM Accelerator. Το Pharma CRM Accelerator της Data Communication αποτελεί εξειδίκευση της δημοφιλούς πλατφόρμας Microsoft Dynamics CRM, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης πελατειακών σχέσεων για τη φαρμακοβιομηχανία με γνώμονα τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες ανάγκες του κλάδου, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις και συγκυρίες. Με εξειδικευμένες λειτουργίες για ανάπτυξη πωλήσεων και μάρκετινγκ αλλά και ανοικτή μηχανή εύκολης παραμετροποίησης, το Pharma CRM Accelerator αποτελεί μια γρήγορη, ευέλικτη και προσιτή πελατοκεντρική λύση, που προσφέρει συνεχείς και μετρήσιμες βελτιώσεις σε κάθε επιχειρησιακή διαδικασία και υποστηρίζει πρακτικά τον οργανισμό στην επίτευξη των στόχων του σε μια περίοδο προκλήσεων για τον κλάδο και την αγορά συνολικά.

iQ Marine στην κατηγορία «Έναρξη Εξαγωγών»
Η πλατφόρμα επικοινωνιών iQ Marine της IQ Solutions για τη Ναυτιλία τιμήθηκε με το Business IT Excellence (BITE) Award 2013. Η διάκριση αναγνωρίζει τη διεθνή δυναμική και την εξαγωγιμότητα της λύσης iQ Marine, η οποία μετρά ήδη σημαντικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Ο κλάδος της Ναυτιλίας λειτουργεί με “μέτρα και σταθμά” μίας παγκόσμιας αγοράς. Σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε το iQ Marine για να απευθυνθούμε στην παγκόσμια αγορά της Ναυτιλίας και να ανταποκριθούμε σε διεθνή στάνταρντ. Τα καταφέραμε», δήλωσε σχετικά ο Λάμπρος Παπαναστασίου, iQ Marine Manager. Το iQ Marine έχει αναπτυχθεί για να παρέχει ένα ασφαλές και εύκολα διαχειρίσιμο περιβάλλον επικοινωνιών μεταξύ του πλοίου και των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας (ship-to-shore), ενώ προσφέρει αξιόπιστη λειτουργικότητα, ασφάλεια στην πρόσβαση και τη διακίνηση των δεδομένων και μικρότερη επένδυση σε χρόνο και κόστος διαχείρισης. Το βραβείο στην εκδήλωση παρέλαβε ο Πάρης Παπαναστασίου, Sales Manager της IQ Solutions, που δήλωσε: «Θεωρώ πως αρκετές Ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής έχουν την τεχνογνωσία για να αναπτύξουν λύσεις και να βγουν σε διεθνείς αγορές. Το βραβείο αυτό υπογραμμίζει πως μία σύγχρονη λύση που αναπτύχθηκε εδώ “εξάγεται” με επιτυχία στην Ευρώπη – και αυτό μας κάνει περήφανους, ειδικά αυτήν την εποχή».

Space Hellas στην κατηγορία «Τεχνική Υποστήριξη»
Η διάκριση αφορά το νέο εξελιγμένο «Κέντρο  Επιχειρήσεων» τριπλής χρήσης της Space Hellas, που παρέχει υπηρεσίες Service Desk, Network Operations Center (NOC) και Security Operations Center (SOC) συνδυαστικά, ώστε να μεγιστοποιείται το ποιοτικό αποτέλεσμα για τον πελάτη, με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας των στελεχών και μείωσης του λειτουργικού κόστους. Ο Πάρις Δροσινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas, δήλωσε: «Το βραβείο αυτό έρχεται να σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο μία επένδυση στρατηγικής σημασίας για τη Space Hellas, η οποία αντικατοπτρίζει τη βούληση της εταιρίας να παραμένει συνεπής, τόσο στη δέσμευσή της για την παροχή ενός υψηλού επιπέδου ποιοτικών και “ευέλικτων” τεχνικών υπηρεσιών προς τους πελάτες της, όσο και στην επιτυχή διαχείριση των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων των συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης και παροχής managed services»