Εξασφαλίστε ότι η σκληρή δουλειά, η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η ευρηματικότητα που διακρίνει εσάς, την ομάδα και την επιχείρησή σας θα λάβει τη διάκριση που της αξίζει.

Για 3η χρονιά, η BOUSSIAS και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν τα Business IT Excellence Awards 2014. Τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις επιτυχημένες και καινοτόμες πρακτικές και στρατηγικές αξιοποίησης των τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, καθώς και τα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Βραβεύουμε τις πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά
Τα BITE Awards 2014 τιμούν όλους όσους επέδειξαν εξαιρετική αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για να στηρίξουν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους στρατηγική, καθώς και αξιόλογες προτάσεις και στρατηγικές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, αναδεικνύοντας έτσι τους πολλαπλούς καινοτόμους τρόπους που η Επιχειρηματική Τεχνολογία μπορεί να προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να επιταχύνει τους επιχειρηματικούς στόχους.

Σκέφτεστε ήδη τις δικές σας πρωτοβουλίες;
Θέλουμε να τις ακούσουμε. Καταθέστε σήμερα την υποψηφιότητά σας, ώστε να διακριθείτε για τις ικανότητές σας να δημιουργείτε επιχειρηματική αξία από την τεχνολογία, να χτίζετε καλύτερες διαδικασίες, να ενισχύετε τη συνεργασία, να προκαλείτε και να στηρίζετε την αποτελεσματικότητα και την καινοτομία.

Deadline συμμετοχών
Η κριτική επιτροπή των βραβείων, που αποτελείται από εκπροσώπους των μεγαλύτερων επιχειρηματικών και επιστημονικών συνδέσμων και φορέων του κλάδου των ΤΠΕ στη χώρα μας, είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλή δουλειά, κρίνοντας από την ποιότητα των υποψηφιοτήτων. Εξασφαλίστε ότι η σκληρή δουλειά, η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η ευρηματικότητα που διακρίνει εσάς, την ομάδα και την επιχείρησή σας θα λάβει τη διάκριση που της αξίζει.

Δηλώστε συμμετοχή!
Καταθέστε υποψηφιότητα στα καθιερωμένα BITE Awards και διεκδικήστε μια σημαντική αναγνώριση για την αξία που προσφέρει η Επιχειρηματική Τεχνολογία στο να αποκτήσει η επιχείρησή σας πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με νέα χαρακτηριστικά και ομαδοποιημένες κατηγορίες βράβευσης, τα BITE Awards 2014 είναι πλέον πιο στοχευμένα, προσφέροντάς σας περισσότερη ευκολία στην επιλογή των κατηγοριών που σας ενδιαφέρουν.

Υποβολή των Υποψηφιοτήτων έως τις 30 Μαΐου 2014
Τελετή Απονομής Βραβείων: Ιούνιος 2014
www.businessitawards.gr


Δείτε τι είπαν περσινοί διακριθέντες

«Η Alpha Bank συμμετείχε στα Business IT Excellence Awards και βραβεύτηκε στην κατηγορία “Business Continuity” για δύο συνεχόμενα έτη, 2012 και 2013. Ειδικότερα, το 2012 βραβεύτηκε λόγω της πιστοποιήσεως του Τομέα Πληροφορικής με το πρότυπο BS25999 (Business Continuity Management System) και το 2013 λόγω της μετάβασης στο πρότυπο ISO22301, το οποίο αντικατέστησε το BS25999, και την παράλληλη επέκταση του εύρους πιστοποιήσεως και σε άλλους κρίσιμους τομείς της Τραπέζης, πέραν του Τομέα της Πληροφορικής – όπως τον τομέα Χρηματοοικονομικών εργασιών (Treasury), τον Τομέα Υποστηρικτικών Λειτουργιών (Back Office Operations) καθώς και την Εταιρεία Πληροφορικής του Ομίλου, Alpha Supporting Services, η οποία παρέχει συστήματα και υποδομές Πληροφορικής στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου στο εξωτερικό.

Η βράβευση της Alpha Bank στα ΒΙΤΕ Awards,αποτελεί άμεση αναγνώριση και προβολή (εσωτερικά και εξωτερικά) της ανωτέρω συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας του προσωπικού της Τραπέζης στα θέματα Επιχειρησιακής Συνέχειας, καθώς η εν λόγω προσπάθεια αξιολογείται ανάμεσα σε αντίστοιχες επιχειρήσεων και οργανισμών του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, βάσει θεσμοθετημένης αδιάβλητης διαδικασίας. Παράλληλα, αποτελεί κίνητρο για συνεχή βελτίωση και ενθάρρυνση για περαιτέρω πρωτοβουλίες, καθώς ο θεσμός των BITE Awards αποτελεί έμπρακτη υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων ιδεών, σε μια περίοδο που η οικονομία το έχει πραγματικά ανάγκη».
Στέλιος Αρώνης, Διεύθυνση Οργανώσεως, Υπεύθυνος Γραφείου Επιχειρησιακής Συνέχειας Ομίλου Alpha Bank.

«Η Business Exchanges βραβεύτηκε στα Business IT Excellence Awards 2013 στην ενότητα “Πρωτοβουλιες Ηλεκτρονικης Διακυβερνησης”. Το βραβείο αφορά την επιτυχημένη πρωτοβουλία της Business Exchanges για τη δυναμική εισαγωγή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όπως: * Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί – Ηλεκτρονική Διαπραγμάτευση (e- auction) για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών. * Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί για την ανάλωση «Συμφωνίας Πλαίσιο» (Call Offs). * Ηλεκτρονικές Παραγγελίες. Οι εν λόγω υπηρεσίες έχουν αξιοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από τον Τομέα Υγείας, δημιουργώντας ένα κλειστό κύκλωμα αγορών μεταξύ της ΕΠΥ/ συνεργαζόμενων νοσοκομείων και των προμηθευτών τους για την αγορά δραστικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών υλικών.

Το βραβείο αυτό, το οποίο αναρτήσαμε και στο site μας, μάς έδωσε μεγάλη δημοσιότητα καθώς ανέδειξε τη δουλεία μας, αύξησε την αναγνωρισιμότητά μας και την προβολή των υπηρεσιών μας. Ενδυνάμωσε τις πωλήσεις μας, καθώς οδήγησε σε νέες συνεργασίες με φορείς του ιδιωτικού, αλλά κυρίως του δημόσιου τομέα. Η περσινή διάκριση μάς γεμίζει με δύναμη και αισιοδοξία και για μελλοντική συνεργασία με την BOUSSIAS και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν-ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ενισχύει την απόφασή μας να συνεχίσουμε την προώθηση νέων μορφών ηλεκτρονικών εταιρικών συναλλαγών (B2B).»
Αλκιβιάδης Τρίγκας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank – eBusiness

«Η διάκριση στα περσινά βραβεία Business IT Excellence Awards 2013 είχε πολύπλευρα οφέλη για τον οργανισμό μας. Εσωτερικά στον οργανισμό, η βράβευσή μας αποτέλεσε τη συνέχεια στη προσπάθειά μας να αναπτύξουμε και να υλοποιήσουμε καινοτόμες υπηρεσίες και διαδικασίες. Παράλληλα, συνέβαλε σημαντικά στην εξωστρέφεια της τράπεζας, καθώς ήμασταν η πρώτη Συνεταιριστική Τράπεζα που είχε την τιμή να παραλάβει μια τόσο σημαντική διάκριση κι αυτό είχε θετικό αντίκτυπο στους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, αλλά και τον ανταγωνισμό μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση αυτή λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για εμάς, αφού μας αξιολόγησαν διακεκριμένοι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου της Πληροφορικής».
Γιάννης Τσαβδαρίδης, Δ/ντης Πληροφορικής & Οργάνωσης, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

«Κάθε βράβευση είναι ασφαλώς σημαντική. Για την Mobile Technology, όμως, η βράβευσή της από κοινού με την Fourlis Trade στα Business IT Excellence Awards 2013 αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή. Ηταν για εμάς η αναγνώριση της προσήλωσης της εταιρείας στην καινοτομία, τις σύγχρονες και προηγμένες λύσεις και την ποιότητα. Το έργο που βραβεύτηκε, “RFID για Αυτοματοποιημένα Κέντρα Διανομής”, είναι βασισμένο στην τεχνολογία RFID, ενώ ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση έγιναν από την Mobile Technology. Η επιπλέον δημοσιότητα που έλαβε χώρα με τη βράβευση της εταιρείας αύξησε σημαντικά το ενδιαφέρον για την τεχνολογία RFID, αλλά και για άλλες τεχνολογίες αιχμής που υλοποιεί η Mobile Technology, όπως είναι οι Φωνητικές Εντολές».
Mαρία Αποστολίδου, Marketing & Communication Coordinator. Μobile Technology

«Στις 10 Ιουλίου 2013 σε μια τελετή γιορτή της τεχνολογίας, η εταιρεία μας, OTS ΑΕ, βραβεύθηκε στην κατηγορία “Εξωστρεφή Πληροφοριακά Συστήματα” του Γ’ Πυλώνα: Βραβεία Εργων & Πρωτοβουλιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το “Ηλεκτρονικό Δικόγραφο”. Τα Business IT Excellence Awards αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό επιβράβευσης και ανάδειξης των βέλτιστων πρακτικών που αναπτύσσονται και εφαρμόζονται με στόχο την προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στην OTS δεν μένουμε στον παραδοσιακό στενό ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης και αναπτύσσουμε σύγχρονα εργαλεία τόσο για τα στελέχη των φορέων Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και για τους πολίτες, με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η συμμετοχή του “Ηλεκτρονικού Δικογράφου” στην κατηγορία της “Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης” και η απονομή του βραβείου “Εξωστρεφούς Πληροφοριακού Συστήματος” αποτελεί για εμάς κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις ενέργειες ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων-εργαλείων που συμβάλλουν στην αμφίδρομη επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφορίας ανάμεσα στη Δημόσια Διοίκηση και τους πολίτες. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, εξωστρεφή πληροφοριακά συστήματα, εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης, όροι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μέρος της αποστολής μας. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους θεσμοί συμβάλλουν ενεργά στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και δίνουν το βήμα να αναδειχθούν τα θετικά αποτελέσματα υιοθέτησης των τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας από τους φορείς».
Χαρίσιος Γκούλιος, Εμπορικός Διευθυντής, OTS

«H διάκριση που απέσπασε η ING Ελλάδος στα Business IT Excellence Awards 2013 στον τομέα του ΙΤ Security, πέρα από την αναγνώριση για την ομάδα μου, αποδεικνύει έμπρακτα πως έχουμε διασφαλίσει σαν οργανισμός την ακεραιότητα, την εμπιστευτικότητα και τη διαθεσιμότητα της πληροφορίας. Η στρατηγική που εφαρμόστηκε αποτελεί πλέον μία πρακτική που θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση αν θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Στην εταιρεία μας εφαρμόζονται όλοι οι έλεγχοι ασφάλειας πληροφορίας. Η διάκριση στα Business IT Excellence Awards προβλήθηκε σε όλο τον οργανισμό, μέσω των επικοινωνιακών μέσων της εταιρείας. Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε στο ING regional office με έδρα το Αμστερνταμ και αναγνωρίστηκε η προσπάθειά μας, καθώς επιβεβαιώθηκε πως η ING Ελλάδος ξεχωρίζει στο ING Group Regional Office για το υψηλό επίπεδο ασφαλείας της Πληροφορίας».
Ανδρέας Κρεμαστιώτης, CRISC, Chief Information Officer,ING

«Η βράβευση της ΕΚΧΑ ΑΕ (τέως Κτηματολόγιο ΑΕ) και μάλιστα σε δύο κατηγορίες στα BITE Awards 2013 απετέλεσε πολύ σημαντικό στοιχείο προβολής, τόσο για την εταιρεία μας όσο και για τη Δ/νση Πληροφορικής της εταιρείας, αφού μας παρέχει αυξημένο κύρος σε όλες τις επιχειρησιακές μας δράσεις και συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αποδεικνύει ακόμη περισσότερο στην πολιτική ηγεσία τις σχετικές δυνατότητες του φορέα. Οσον αφορά στον θεσμό γενικότερα, εκτιμώ ότι εκτός των ειδικών που πληροφορούνται μέσω του θεσμού αξιόλογα επιτεύγματα Πληροφορικής, ακόμη πιο σημαντικός είναι ο θεσμός για τους μη ειδικούς, αφού η ικανότητα στην Πληροφορική είναι κάτι δύσκολα αντιληπτό. Για όλους τους προηγούμενους λόγους θεωρώ την ύπαρξη του θεσμού των BITE Awards εξαιρετική για την Ελλάδα και ελπίζω να καθιερωθεί ως θεσμός για πολλά χρόνια».
Ελευθέριος Λυκουρόπουλος, PMP, ITIL, ISO 2000 LI, CIO, ΕΚΧΑ ΑΕ

«Η τριπλή βράβευση της Εθνικής Τράπεζας στα Business IT Excellence Awards 2013 αποτέλεσε μια ευκαιρία για την Τράπεζα να δημοσιοποιήσει το σημαντικό και πρωτοπόρο έργο που επιτελείται εσωτερικά, το οποίο βελτιώνει το επίπεδο της εξυπηρέτησης της πελατείας της και συμβάλλει στην τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό επέτρεψε στην Τράπεζα να συγκριθεί με τον ανταγωνισμό της και η βράβευσή της αποτελεί την ηθική επιβεβαίωση των προσπαθειών της Διοίκησης και του Προσωπικού. Η επιτυχία κοινοποιήθηκε σε όλο το προσωπικό του Ομίλου, μέσω άρθρου στο περιοδικό του Ομίλου “ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ”.
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

«Στη Data Communication εδώ και 27 χρόνια έχουμε καταφέρει να ξεχωρίζουμε στην αγορά λογισμικού τόσο για τα προϊόντα μας, όσο και τις υπηρεσίες υποστήριξης που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Είμαστε υπερήφανοι για τις ολοκληρωμένες εφαρμογές μας για κάθετες αγορές και ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν τυγχάνουν αποδοχής όχι μόνο από τις επιχειρήσεις που τις επιλέγουν, αλλά και από ανεξάρτητους φορείς που τις επιβραβεύουν. Η διάκριση της εφαρμογής μας Pharma CRM Accelerator σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό για τον κλάδο μας, όπως αυτός των ΒΙΤΕ Awards, αποτελεί μια τρανή επιβράβευση των προσπαθειών μας κι ένα σημαντικό κίνητρο να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι.»
Data Communication