Την εκτίμησή του ότι το 2021 «η Byte θα εκπλήξει», εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σπύρος Βυζάντιος, κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. «To πρώτο τρίμηνο πήγε πολύ καλά και το εξάμηνο θα πάει ακόμα καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βυζάντιος, καθώς τόσο οι εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα, από τον οποίο η Byte αντλεί περίπου τα ¾ του τζίρου της, όσο και οι οργανισμοί του δημοσίου θέλουν να εισέλθουν στον ψηφιακό κόσμο, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της Πληροφορικής. Η αισιοδοξία της διοίκησης πηγάζει και από το χρηματικό ύψος του ανεκτέλεστου των έργων (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) το οποίο υπολογίζεται γύρω στα 20-25 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην υλοποίηση των μεγάλων έργων Πληροφορικής που αναμένεται να προκηρυχθούν στο δημόσιο, ο κ. Βυζάντιος στάθηκε στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στην Ελλάδα. «Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως εταιρείες Πληροφορικής είναι ότι δυστυχώς όλα τα μυαλά που δουλεύουν στον κλάδο, τη δεκαετία αυτή, έφυγαν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να ψάχνουμε ανθρώπους και να μην τους βρίσκουμε. Για αυτό το κράτος πρέπει να σκύψει και να δώσει κίνητρα ώστε να επιστρέψουν», σημείωσε.

Εκτός από το μεγάλο έργο των ψηφιακών ταυτοτήτων (αξίας 550 εκατ. ευρώ), στο οποίο συμμετέχει ως μέλος ένωσης εταιρειών μαζί με τον ΟΤΕ και τη Veridos, η Byte έχει καταθέσει προσφορά και διεκδικεί έργα του δημοσίου συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ.

Μερικά από αυτά τα έργα που βρίσκονται υπό αξιολόγηση είναι τα εξής:

  • «Υπηρεσία λειτουργίας συστήματος διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού» της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ), αξίας 6 εκατ. ευρώ, στο οποίο έχει κατέβει μαζί με την 01 Solutions Hellas.
  • Ως μέλος κοινοπραξίας μαζί με τον ΟΤΕ διεκδικεί το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης», αξίας 7,5 εκατ. ευρώ που αφορά στην παροχή 100.000 απομακρυσμένων ψηφιακών υπογραφών που θα διαθέσει το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε πολίτες, επαγγελματίες και άλλους πληθυσμούς-στόχος.
  • «Δίκτυο ασφαλούς πρόσβασης επιχειρησιακών μέσων Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ) στο δίκτυο ΥΝΑΝΠ και αναβάθμιση δικτυακής υποδομής Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ», αξίας 6 εκατ. ευρώ. Η Byte έχει καταθέσει προσφορά σε κοινοπραξία με τον ΟΤΕ.
  • Ως ένωση εταιρειών με την 01 Solutions Hellas συμμετέχει στο διαγωνισμό των 22,5 εκατ. για το έργο «Ανάπτυξη Υπηρεσιών Διαδικτύου (Web Services) για την επίτευξη της Διαλειτουργικότητας μεταξύ των Πληροφοριακών Συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης».