Στη διατήρηση των οικονομικών αποτελεσμάτων που κατέγραψε την περσινή χρονιά – όπου σημειωτέον, τα κέρδη προ φόρων διευρύνθηκαν κατά 121% σε σχέση με το 2020 και διαμορφώθηκαν σε 4,3 εκατ. ευρώ- προσβλέπει η διοίκηση της Byte. O Σπύρος Βυζάντιος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κατά την τακτική συνέλευση των μετόχων, εξέφρασε την αισιοδοξία του τόσο για τις φετινές επιδόσεις της εισηγμένης όσο και για τις ευρύτερες προοπτικές του κλάδου, με σημείο αναφοράς το κύμα ψηφιοποίησης, που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, με την προκήρυξη των σχετικών έργων. Η Byte, όπως αναφέρθηκε, διατηρεί ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων, φέτος, κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο χρηματικό ύψος κυμαίνεται, μέχρι στιγμής και το ανεκτέλεστο του 2023.

Εκτός από το μεγάλο διαγωνισμό των ψηφιακών ταυτοτήτων ύψους 515 εκατ. ευρώ,- η τύχη του οποίου κρίνεται Συμβούλιο της Επικρατείας- και στον οποίο συμμετέχει (με ποσοστό 13%) ως μέλος ένωσης εταιρειών μαζί με τον ΟΤΕ και τη Veridos Matsoukis, η Byte διεκδικεί έργα του δημοσίου, που είναι υπό αξιολόγηση,  συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βυζάντιος σημείωσε πως όλη αυτή η ψηφιακή μετάβαση, εκτός από τους παραδοσιακούς «παίχτες» έχει κινητοποιήσει και εταιρείες προερχόμενες από άλλους χώρους, όπως των κατασκευών και των τηλεπικοινωνιών, ενώ αναφέρθηκε και στις ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο είναι αναγκαίο προκειμένου να υλοποιηθεί όλος αυτός ο όγκος των έργων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τέλος δήλωσε πως η εταιρεία θα διεκδικήσει και έργα που σχετίζονται με έξυπνες πόλεις, ένα κομμάτι στο οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια, παρέχοντας εργαλεία και υπηρεσίες IoT.