Ο Executive Vice President της CA Technologies, Ajei Gopal, παρουσίασε το μέλλον της πληροφορικής καθώς οι οργανισμοί συνδέονται ολοένα περισσότερο με το cloud και ο κλάδος βιώνει την πρώτη σημαντική αλλαγή του 21ου αιώνα.

Μιλώντας σε χιλιάδες διευθυντές πληροφορικής, στελέχη και επαγγελματίες στον κλάδο της πληροφορικής στην εναρκτήρια ομιλία του στο CA World 2010, ο Gopal εξήγησε γιατί το cloud αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε την τεχνολογία των πληροφοριών και εξασφαλίζουμε την ασφάλειά της. «Αντί να αποτελούν έναν απαρχαιωμένο πάροχο τεχνολογικών υπηρεσιών στην επιχείρησή τους, τα τμήματα ΙΤ αναλαμβάνουν τον ρόλο του διαχειριστή μιας δυναμικής εφοδιαστικής αλυσίδας εσωτερικών και εξωτερικών πόρων που προσφέρει υπηρεσίες στην επιχείρηση και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς πελάτες της», δήλωσε ο Gopal.

«Όταν συμβαίνει αυτό, όλες οι συζητήσεις σχετικά με την εναρμόνιση της πληροφορικής με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες παύουν πια να έχουν σημασία γιατί πλέον για πολλούς οργανισμούς η πληροφορική αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή είναι η αλλαγή».