Δώδεκα προμηθευτές κατατάχθηκαν από την Canalys στο τεταρτημόριο των «Champions» του τελευταίου Canalys Leadership Matrix για την περιοχή EMEA, ήτοι περισσότερο από διπλάσιοι σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση Φεβρουαρίου.

Οι AWS, Dell EMC, ESET, Fortinet, HPE, HP, NetApp και Sophos εισέρχονται για πρώτη φορά φέτος στο τεταρτημόριο των «πρωταθλητών», ενώ οι Fujitsu, Lenovo, Palo Alto Networks και Veeam διατηρούν τη θέση τους σε αυτό. Το Leadership Matrix συντάσσεται συνδυάζοντας feedback από τους συνεργάτες της Canalys κι ένα εργαλείο ανεξάρτητης αξιολόγησης από έμπειρους αναλυτές της εταιρείας, οι οποίοι εκτιμούν το μομέντουμ του εκάστοτε προμηθευτή στο κανάλι, βάσει των επενδύσεων που κάνει, τις βελτιώσεις στη στρατηγική του και την ικανότητα εκτέλεσής του.

Οι Dell EMC, HPE, HP και Lenovo – τέσσερις από τους έξι μεγαλύτερες προμηθευτές στην περιοχή ΕΜΕΑ – συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη του καναλιού τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ τέσσερις από τους 12 «πρωταθλητές» είναι προμηθευτές λύσεων ασφάλειας, που υπογραμμίζουν το γεγονός ότι το IT Security αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τους συνεργάτες τους. «Η τελευταία αξιολόγηση αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη σημασία που δίνουν οι προμηθευτές τεχνολογικών λύσεων στις σχέσεις με τους συνεργάτες τους, την εποχή του ψηφιακού και υβριδικού ΙΤ» σχολιάζει ο Alastair Edwards, Chief Analyst at Canalys.

«Την ίδια στιγμή, οι προμηθευτές γίνονται περισσότερο επιλεκτικοί σε αυτές τις σχέσεις, με τους συνεργάτες τους να επιθυμούν όλο και περισσότερο διαφοροποιημένα επιχειρηματικά μοντέλα, καθιστώντας το έργο διαχείρισης του καναλιού από τους προμηθευτές όλο και περισσότερο περίπλοκο και ριψοκίνδυνο». Το Leadership Matrix αναγνωρίζει, επίσης, τους προμηθευτές που κατέγραψαν τις σημαντικότερες βελτιώσεις στις σχέσεις με τους συνεργάτες τους (τεταρτημόριο Growers). Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Acer, Adobe, APC, Apple, Citrix, Juniper Networks, IBM, Veritas και VMware, που επωφελήθηκαν από τις επενδύσεις τους στις επιχειρησιακές βελτιώσεις, την απλούστευση των διαδικασιών, στην παροχή ισχυρότερων οικονομικών κινήτρων και την ισχυρότερη δέσμευση με τους εταίρους τους.