"Οι τηλεπικοινωνίες διαδραματίζουν πλέον πιο σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της κοινωνίας και στη δημιουργία ενός βιώσιμου και καλύτερου κόσμου", δήλωσε ο Carl-Henric Svanberg, CEO και President της Ericsson στους μετόχους κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης μετόχων της εταιρείας για το 2009 που διεξήχθη στο Ericsson Globe στη Στοκχόλμη.

Το 2003, σύμφωνα με προβλέψεις διαμορφωτών κοινής γνώμης, ο τζίρος της Ericsson θα ανερχόταν από 117 δισ. SEK στα 130 δισ. SEK μέχρι το 2008. Στην πραγματικότητα, το 2008, η Ericsson είχε τζίρο 209 δισ. SEK και πωλήσεις σχεδόν 1 δισ. SEK για κάθε εργάσιμη ημέρα.

Ο Svanberg συνέχισε την ομιλία του προς τους μετόχους λέγοντας: “Βρισκόμαστε εν μέσω της διαδικασίας κατασκευής των νέων δικτύων IP και της συνένωσης των σημερινών δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Δεν βαρυνόμαστε με χρέη και μέχρι το τέλος του έτους είχαμε καθαρή ταμειακή ροή 35 δισ. SEK.

Στην ουσία δεν έχουμε προβεί σε χρηματοδότηση από πελάτες και εκτεταμένες δραστηριότητες περιορισμού του κόστους. Είμαστε ηγέτες στην αγορά και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων. Ο κόσμος ζει δύσκολες μέρες, η Ericsson όμως αντέχει”.