Ο πρόεδρος και CTO της LG Electronics Dr. I.P. Park μίλησε για το όραμα της εταιρείας στην κεντρική ομιλία της CES 2019 με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη για μια Ακόμα Καλύτερη Ζωή» στις 7 Ιανουαρίου στο MGM Park Theater στο Λας Βέγκας.

Στην CES, ο CTO της LG περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι τρεις βασικοί πυλώνες της τεχνητής νοημοσύνης – Evolve, Connect and Open (Εξέλιξη, Σύνδεση και Συνεργασία/Δεκτικότητα) – μπορούν να αποδώσουν ένα ισχυρό οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης με ποικίλες λύσεις για τον πραγματικό κόσμο. Η κεντρική ομιλία περιλάμβανε εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα για να δείξει στο κοινό – το οποίο αποτελούνταν από περισσότερους από 3.000 εκπροσώπους της βιομηχανίας, διαμορφωτές κοινής γνώμης και δημοσιογράφους – πώς η εταιρεία εργάζεται για να αλλάξει το μέλλον.

Το LG CLOi GuideBot βρέθηκε επί σκηνής με τον Dr. Park κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, και ήταν το πρώτο ρομπότ που βοήθησε στη διαδικασία της κεντρικής ομιλίας στην CES. Ο Dr. Park υπογράμμισε τη σημασία της εξελισσόμενης νοημοσύνης στις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές, μέσω της συσσωρευμένης αλληλεπίδρασης με τον χρήστη. Ο Dr. Park παρουσίασε, επίσης, τους στόχους της LG να «ξεκλειδώσει» τις δυνατότητες της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, συνδέοντας μεμονωμένες μονάδες σε έξυπνα συστήματα.

Η κεντρική ομιλία περιλάμβανε κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες, όπως τον ιδρυτή του ιδρύματος XPRIZE, Dr. Peter Diamandis, τον γνωστό ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης Dr. Andrew Ng, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αυτοκινητοβιομηχανίας στην Luxoft Alwin Bakkenes, τον Senior Vice President στο Engineering στη Qualcomm, Durga Malladi και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Contextual Robotics του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο, καθηγητή Henrik Christensen.