Το eBay ανακοίνωσε ότι, πριν από περίπου τρεις μήνες το δίκτυό της παραβιάστηκε και εκλάπησαν περίπου 145 εκατ. αρχεία χρηστών της και συμβούλευσε τους χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς ασφαλείας τους άμεσα.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Amanda Miller δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι κωδικοί που εκλάπησαν ήταν κρυπτογραφημένοι και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουν ότι οι χάκερς έσπασαν τους κωδικούς κρυπτογράφησης. Τα αρχεία που εκλάπησαν περιείχαν, εκτός από κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις email, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις αποστολής, καθώς και άλλα προσωπικά στοιχεία, ωστόσο όχι οικονομικά δεδομένα, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας συμβούλευσαν τους πελάτες του eBay να βρίσκονται σε επιφυλακή για επικείμενες απάτες, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς και σε άλλους λογαριασμούς τους. Η παραβίαση χαρακτηρίζεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία αμερικανικής εταιρείας, βάσει του αριθμούς των αρχείων που παραβιάστηκαν – η μεγαλύτερη μέχρι τώρα ήταν αυτή στην εταιρεία Adobe Systems, τον Οκτώβριο του 2013, οπότε και παραβιάστηκαν περίπου 152 εκατ. λογαριασμοί.