Στο πλαίσιο του πρόσφατου IT Directors Forum ’13 που έλαβε χώρα στις 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις από σημαντικούς CIOs της χώρας μας.

Όπως το ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του CIO και το πώς μεταβάλλεται σε ένα περιβάλλον όπου η μόνη σταθερά είναι η αβεβαιότητα. Σίγουρα, ο ρόλος αλλάζει. Και αλλάζει πολύ. Όχι, όμως, όπως καταγράφεται από εταιρείες συμβούλων και εταιρείες Πληροφορικής, που θέλουν τον CIO να είναι οραματιστής, καινοτόμος, καταλύτης στις εξελίξεις. Αυτό που είναι ο CIO σήμερα, είναι ένας CIO υπό πίεση, όπως είπε κατά την ομιλία του ο Group CIO μεγάλου οργανισμού, αποσπώντας το αυθόρμητο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων συναδέλφων του.

Και αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που πρέπει να αναπτύξει πιο πολύ από όλα, αυτό είναι η υπομονή, γιατί το να μπορέσει σήμερα ένας CIO να κάνει strategic planning σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας είναι δύσκολο, αλλά και απαραίτητο. Ο CIO σήμερα χρειάζεται να είναι ευέλικτος, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να το κάνει στην πράξη. Αλλά πρέπει να το κάνει. οι CIOs βρίσκονται υπό πίεση, αλλά σε κάθε περίπτωση διαθέτουν τα εχέγγυα και την ευελιξία για να αντεπεξέλθουν στο ρόλο τους. Ίσως και καλύτερα από ότι πριν.