Στη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο θα ασχολείται με επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης προχώρησε η Cisco. Mε τον τρόπο αυτό γίνεται άλλη μία μεγάλη εταιρεία η οποία επιδιώκει να αποκτήσει μερίδια σε μικρότερες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ήδη έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων στις εταιρείες Cohere, Mistral AI και Scale AΙ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Scale AI είναι μία startup δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης με αποτίμηση, σύμφωνα με το Reuters, που «αγγίζει» τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ, από την πλευρά τους, Cohere και Mistral βρίσκονται σε διαδικασίες συγκέντρωσης κεφαλαίων αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκάστη. Υπενθυμίζεται ότι η Cisco τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε τουλάχιστον 20 εξαγορές και επενδύσεις με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, προάγοντας τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το χαρτοφυλάκιό της.

Μάλιστα, πρόσφατα, προχώρησε στην παρουσίαση μίας νέας πλατφόρμας ασφαλείας, της HyperShield, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προστατεύσει εφαρμογές, συσκευές και δεδομένα σε δημόσια και ιδιωτικά κέντρα δεδομένων, στο cloud και φυσικές τοποθεσίες. Επί της ουσίας, η HyperShield αποτελεί το αποτέλεσμα της περσινής εξαγοράς, ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της Splunk, μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας, αλλά και της συνεργασίας της Cisco με τη Nvidia για τη διαχείριση και την ασφάλεια της υποδομής τεχνητής νοημοσύνης.