Σε διερευνητική φάση για τη δημιουργία technical assistant center στην Ελλάδα βρίσκεται η Cisco, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής, Ελλάδας, Κύπρου, Πορτογαλίας και Μάλτας της εταιρείας, Αντώνης Τσιμπούκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. «Λόγω κορονοϊού σταμάτησε το project, και αυτό που είχαν διαπιστώσει ήταν ότι το κόστος, γενικά, της επένδυσης ήταν ακριβό για να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, αν θα συνεχίσουν ή όχι και πότε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιμπούκης, παράλληλα, αναφέρθηκε και στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και πώς αυτό θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των τοπικών καινοτόμων εταιρειών και της οικονομίας.  «Δημιουργήσαμε το κέντρο καινοτομίας με σκοπό να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό, να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της καινοτομίας αλλά των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε οικοσυστήματα από ακαδημαϊκά ιδρύματα, start ups, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε τεχνολογικές λύσεις που θα λύνουν άμεσα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Τσιμπούκης. Οι τεχνολογικές λύσεις θα καλύπτουν διάφορους τομείς που έχουν να κάνουν με την έξυπνη πόλη, την υγεία, την τηλεκπαίδευση κ.α. Τέλος, ο κ. Τσιμπούκης είπε ότι η Ciscoθα συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Digital Innovation Hubs, δράση η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό.