Ο Aleksandar Preradovic, Country Manager, South Eastern Europe, Greece & Hungary της Citrix μιλάει στο netweek για το πώς η Citrix μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν μέσω των mobile workspaces, για τη μεγάλη ώθηση που μπορεί να δώσει το desktop και application virtualization στην ανάπτυξη μιας εταιρείας και για τα μοναδικά καινοτόμα χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν οι λύσεις της Citrix.

netweek: Μπορείτε να μας περιγράψετε συνοπτικά τις λύσεις που παρέχει η Citrix;

Aleksandar Preradovic: H Citrix δραστηριοποιείται σε λύσεις mobile management, virtualization, data sharing και networking, λύσεις στις οποίες, σύμφωνα με τρίτους ερευνητές, κατέχει τη θέση του ηγέτη. Οι λύσεις αυτές, επιγραμματικά, είναι οι παρακάτω:

  • XenMobile, η MDM/MAM λύση για τη διαχείριση τόσο των κινητών συσκευών όσο και των εφαρμογών τους.
  • XenApp και XenDesktop, υπεύθυνα για την παροχή virtual εφαρμογών (apps) και επιφανειών εργασίας (desktops).
  • Sharefile – παρέχει τη δυνατότητα της ασφαλούς ανταλλαγής και χρήσης αρχείων μεταξύ χρηστών και ομάδων εργασίας.
  • NetScaler, μια ολοκληρωμένη λύση Application Delivery Control για την παροχή οποιονδήποτε υπηρεσιών και εφαρμογών με ταχύτητα και ασφάλεια.
  • CloudBridge, μια ολοκληρωμένη λύση για τη βελτιστοποίηση οποιασδήποτε κίνησης σε WAN δίκτυα.

Τέλος, το Citrix Workspace Suite αποτελεί τη σουίτα των παραπάνω λύσεων, επιτρέποντας τη μεταξύ τους ενοποίηση, ώστε οι πελάτες μας να έχουν τελικά στη διάθεσή τους μια “one-stop-shop” λύση Application και Desktop Virtualization.

netweek: Γιατί πιστεύετε ότι οι οργανισμοί σήμερα χρειάζεται να εκμεταλλευτούν το application και desktop virtualization;

Aleksandar Preradovic: Οι υπηρεσίες cloud, καθώς και οι φορητές συσκευές βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος της εργασίας δεν είναι, πλέον, περιορισμένος σε ένα συγκεκριμένο χώρο γραφείου. Μέσω των smartphones, των tablets, και των laptops, οι χρήστες έχουν συνηθίσει να μπορούν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να ερευνούν, να δουλεύουν καθώς επίσης και να περιηγούνται στο Internet, από όπου και όποτε θέλουν. Ως εκ τούτου, αναμένουν και το περιβάλλον εργασίας τους να λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η χρήση φορητών συσκευών στην εργασία δεν αποτελεί, πλέον, μια πολυτέλεια, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιχειρηματική επιτυχία σε όλες τις βιομηχανίες. Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις καλούνται να διατηρήσουν τον κεντρικό έλεγχο των πόρων του IT. Αυτόν ακριβώς τον έλεγχο προσφέρει η χρήση Application και Desktop Virtualization, ειδικά όταν αυτή συνδυάζεται με το Enterprise Mobility Management (EMM) και το enterprise-grade filesharing, παρέχοντας, ταυτόχρονα, ασφάλεια και συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο.

netweek: Ποια είναι τα κυριότερα οφέλη που αποκομίζουν από αυτό;

Aleksandar Preradovic: Η αρχιτεκτονική μιας σύγχρονης λύσης “Application και Desktop Virtualization” θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόσβαση υψηλής ταχύτητας σε προσωποποιημένες επιφάνειες εργασίας, σε εφαρμογές Windows, σε ασφαλείς εφαρμογές mobile business, καθώς, επίσης, και σε αρχεία που βρίσκονται στο private ή public cloud. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, οι χρήστες θέλουν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο με όλα τα είδη των φορητών συσκευών, εταιρικών ή μη. Η Citrix προσφέρει αυτούς τους ασφαλείς χώρους εργασίας, που καθιστούν δυνατή την παραγωγικότητα από οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης υψηλής απόδοσης για τις εφαρμογές των Windows, της κεντρικής ασφαλούς χρήσης φορητών συσκευών και εφαρμογών, καθώς και της ασφαλούς κοινής χρήσης αρχείων και δεδομένων. Τέλος, μια υποδομή virtualization, λόγω της κεντρικής διαχείρισης των λειτουργικών συστημάτων, εφαρμογών και δεδομένων επιτυγχάνει μείωση του λειτουργικού κόστους ενός οργανισμού.

netweek: Πόσο σημαντικός είναι, ειδικότερα, ο ρόλος του desktop virtualization στις συγχωνεύσεις;

Aleksandar Preradovic: Στον σημερινό ταχέως εξελισσόμενο κόσμο των επιχειρήσεων, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Οι συγχωνεύσεις, όπως και άλλα γεγονότα (για παράδειγμα, μια ενδεχόμενη διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας ή ακόμη και διάφορες καταστροφές), απαιτούν από το IT να μπορεί να προσαρμόζεται γρήγορα στις νέες συνθήκες. Το IT θα πρέπει να είναι σε θέση να επαναφέρει τις θέσεις εργασίας σε λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έτσι, οι οργανισμοί πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο, με τον οποίο μπορούν να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας και την απαιτούμενη πληροφορία στους υπαλλήλους τους – ειδικά σε αυτούς που δεν είναι σε θέσεις γραφείου ή δεν χρησιμοποιούν τυπικές εταιρικές συσκευές.

netweek: Ποια είναι τα κυριότερα σημεία που χαρακτηρίζουν τη στρατηγική που ακολουθεί η Citrix στον τομέα του desktop virtualization;

Aleksandar Preradovic: Οι λύσεις της Citrix εστιάζουν στο να βοηθούν τους εργαζόμενους να είναι περισσότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους, οπουδήποτε βρίσκονται, ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή. Παρέχουμε αυτό που δικαιωματικά ονομάζουμε “Mobile Workspace”, το οποίο μας δίνει νέους τρόπους για να δουλεύουμε αποτελεσματικότερα με το virtualization, τη διαχείριση φορητών συσκευών, τη χρήση δικτυακών τεχνολογιών και υπηρεσιών cloud. Οι λύσεις μας προσφέρουν, στις εταιρείες και τους εργαζομένους τους, πρόσβαση σε εφαρμογές, δεδομένα, υπηρεσίες και εξατομικευμένες επιφάνειες εργασίας, ενώ πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας και καλύπτουν τις υψηλότερες προσδοκίες απόδοσης της Διεύθυνσης Πληροφορικής. Όλο και πιο συχνά, οι εργαζόμενοι απαιτούν από το IT μεγαλύτερη ευελιξία, όχι μόνο στην επιλογή της συσκευής τους, αλλά και στην επιλογή των εφαρμογών που θα τους βοηθήσουν να είναι πιο παραγωγικοί.

netweek: Τι λύσεις προσφέρει η Citrix στους IT Managers;

Aleksandar Preradovic: Οι λύσεις XenApp και XenDesktop της Citrix παρέχουν έναν εύκολο τρόπο για την υλοποίηση Application και Desktop Virtualization, δίνοντας στους διαχειριστές ένα σετ από εργαλεία, τα οποία απλοποιούν και αυτοματοποιούν δραματικά τη διαχείριση των Virtual Desktops. Η ίδια προσέγγιση μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες εγκαταστάσεις, με πολλαπλά επίπεδα και πολλαπλά σημεία, καθώς, επίσης, και υβριδικές εγκαταστάσεις cloud. Η Citrix προσφέρει στους ΙΤ Μanagers δύο εργαλεία εύκολα στη χρήση. Αυτά είναι το Citrix Studio και το Citrix Director. Το Citrix Studio, είναι αυτό που χρησιμοποιείται για τον αρχικό σχεδιασμό και τη δημιουργία των απαραίτητων ρόλων της υποδομής Client Virtualization, ενώ το Citrix Director αποτελεί το εργαλείο για τις καθημερινές εργασίες, την παρακολούθηση και τη διαχείριση της υποδομής. Και οι δύο λύσεις παρέχουν πολλαπλά επίπεδα διαχειριστικών ρόλων. Τέλος, μέσω του Citrix Connector for Configuration Manager, επιτυγχάνεται η εύκολη ενοποίηση με το γνωστό Microsoft System Center Configuration Manager.

netweek: Ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά – καινοτομίες των λύσεών σας και τι είναι εκείνο που τις κάνει να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Aleksandar Preradovic: Όπως ανέφερα και παραπάνω, μια από τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις μας αποτελεί το Citrix Workspace Suite, το οποίο είναι η πιο πλήρης και ενοποιημένη σουίτα προϊόντων για την υλοποίηση των virtualized mobile workspaces που υπάρχει σήμερα στην αγορά. Σε αντίθεση, ο ανταγωνισμός προσφέρει διάφορα add-ons και εργαλεία από τρίτους κατασκευαστές, προκειμένου να καλύψει όλα όσα εμείς καλύπτουμε με το Citrix Workspace Suite. Ο “Citrix Receiver” client – διαθέσιμος για όλες τις πλατφόρμες – προσφέρει την καλύτερη απόδοση για την απομακρυσμένη πρόσβαση των χρηστών, σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή επιφάνεια εργασίας. Ένας οργανισμός μπορεί να παρέχει εφαρμογές και περιεχόμενο με μεγάλη ταχύτητα και ασφάλεια, ακόμα και πάνω από low bandwidth και high latency WAN ή 3G/4G δίκτυα, εξασφαλίζοντας μια σταθερή εμπειρία στον χρήστη, από οπουδήποτε βρίσκεται.

Η χρήση ακόμα και των πιο απαιτητικών εφαρμογών 3D μπορεί να γίνεται μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης. Επίσης, τα NetScaler και CloudBridge αποτελούν, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας. Το NetScaler, η λύση Load Balancing και Application Delivery Controller (ADC), είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει την απόδοση των virtual υποδομών, όταν αυτές διατίθενται προς το Internet (και όχι μόνο), ενώ το CloudBridge βελτιστοποιεί την παροχή τέτοιων υποδομών πάνω από δίκτυα WAN. Τέλος, οι συνεργασίες που έχουμε δημιουργήσει με μεγάλους κατασκευαστές (Microsoft, Cisco, Nvidia κ.λπ.) αποσκοπούν στην καλύτερη ενοποίηση των προϊόντων μας με προϊόντα τρίτων κατασκευαστών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες μας να αποκτούν μια λύση δοκιμασμένη και χωρίς προβλήματα.

netweek: Τι συμβουλές θα δίνατε στους IT Managers που θα ήθελαν να προβούν στην υλοποίηση ενός desktop virtualization project; Τι θα πρέπει να προσέξουν και ποια πιστεύετε ότι είναι τα μυστικά της επιτυχίας (αν υπάρχουν) ενός τέτοιου project;

Aleksandar Preradovic: Η ολοκληρωμένη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μέσω των έργων που έχουμε υλοποιήσει, συνηγορεί στο ότι τα έργα virtualization είναι πιο επιτυχημένα αν οι οργανισμοί ξεκινήσουν προσδιορίζοντας ένα σενάριο χρήσης, το οποίο θα είχε άμεση και θετική επίπτωση στην επιχείρηση. Ένα τέτοιο σενάριο χρήσης θα μπορούσε να περιλαμβάνει την παροχή πρόσβασης υψηλής απόδοσης στο εταιρικό δίκτυο για τους εργαζομένους από σπίτι ή ασφαλούς απομακρυσμένης πρόσβασης στο εταιρικό δίκτυο, από απομακρυσμένο προσωπικό ή συνεργάτες. O οργανισμός θα πρέπει να προσδιορίσει τα πλέον επείγοντα και σημαντικά σενάρια χρήσης που πρέπει να καλύψει και ακολούθως να προβεί σε ένα πιλοτικό έργο με ένα μικρό αριθμό χρηστών και εφαρμογών. Μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού σταδίου, τα περισσότερα προβλήματα θα έχουν εντοπιστεί και διορθωθεί, οπότε μετά θα είναι ευκολότερη η επέκταση σε περισσότερους χρήστες και εφαρμογές. Αυτός είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε κάθε έργο Desktop Virtualization, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

netweek: Πότε, πιστεύετε, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για έναν οργανισμό, ώστε να προχωρήσει σε μια λύση VDI;

Aleksandar Preradovic: Η κατάλληλη στιγμή για την εισαγωγή μιας λύσης VDI διαφέρει σε κάθε οργανισμό. Συνήθως, το σωστό timing είναι όταν προκύψει μια επιτακτική ανάγκη. Στην παρούσα περίοδο, για παράδειγμα, η πλειονότητα των επιχειρήσεων βρίσκεται στη διαδικασία ανεύρεσης πρακτικού τρόπου αντιμετώπισης της απόφασης της Microsoft να σταματήσει την υποστήριξη των Windows XP. Σε αυτήν την περίπτωση, τα virtual desktops προσφέρουν ένα αξιόπιστο και ασφαλές μονοπάτι για τη μετάβαση σε άλλες πλατφόρμες. Ωστόσο άλλες, εξίσου άμεσες και πιεστικές, ανάγκες και αφορμές μπορούν να είναι η ανεξέλεγκτη χρήση ιδίων φορητών συσκευών (BYOD) ή η ανάγκη για κοινή χρήση αρχείων από ομάδες εργασίας που βρίσκονται σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία.

netweek: Οι λύσεις desktop virtualization που προσφέρετε είναι κατάλληλες για όλους τους οργανισμούς ανεξάρτητα μεγέθους και αναγκών;

Aleksandar Preradovic: Η Citrix παρέχει ευέλικτες λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως χώρου δραστηριοποίησης, να εκσυγχρονίσουν την ανάπτυξη και τη διαχείριση του κύκλου ζωής εφαρμογών και desktops, μειώνοντας, έτσι, το κόστος διαχείρισης. Οι χρήστες μας δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας: υγεία, εκπαίδευση, τράπεζες, μεταφορές, δημόσιος τομέας και ναυτιλία. Η τεχνολογία μας βοηθά τους οργανισμούς στη μετάβασή τους στην mobile/cloud εποχή, επιτρέποντάς τους να διαχειριστούν και να παραδώσουν αποτελεσματικά κατά παραγγελία, εικονικά περιβάλλοντα εργασίας (mobile workspaces) με κεντρική διαχείριση images/patches, πρόσβαση βασισμένη σε ρόλους, διαχείριση, ασφάλεια, κοινή χρήση αρχείων, καθώς, επίσης, και υποστήριξη εταιρικών, αλλά και προσωπικών συσκευών.


netweek: Πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια για εσάς και τι μέτρα παίρνετε, ώστε οι λύσεις που προσφέρετε στους πελάτες σας να προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια;

Aleksandar Preradovic: Η ασφάλεια ήταν και θα είναι πολύ σημαντική για την Citrix. Υπάρχει λόγος για τον οποίο μεγάλοι οργανισμοί με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως βασίζονται στις λύσεις της Citrix, προκειμένου να παρέχουν στους υπαλλήλους τους ασφαλή και αξιόπιστη πρόσβαση στους εταιρικούς πόρους. Στην εποχή του cloud και του mobility, η έννοια της ασφάλειας είναι πολύπλευρη. Καταρχήν, η συγκέντρωση των εταιρικών πόρων, μέσω του XenDesktop και του XenApp, πετυχαίνει άμεσα το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας δεδομένων, καθώς, πλέον, όλοι οι πόροι και τα δεδομένα βρίσκονται και προστατεύονται στο κεντρικό data center.

Η λύση XenMobile, παρέχει κεντρική διαχείριση και έλεγχο συσκευών και εφαρμογών, containerization και VPN. Οποιαδήποτε φορητή συσκευή κι αν χρησιμοποιείται, η Διεύθυνση Πληροφορικής οφείλει να προστατεύει τα ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα, ώστε να επιτυγχάνεται συμμόρφωση με τις εκάστοτε κανονιστικές απαιτήσεις. Για αυτού του είδους τις ανάγκες το Citrix Sharefile παρέχει κοινή χρήση δεδομένων σε εταιρικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει την ανάγκη συνεργασίας και φορητότητας (mobility) στους χρήστες.Τέλος, το Citrix NetScaler, η κορυφαία λύση Application Delivery Controller σύμφωνα με το Gartner Magic Quadrant, εγγυάται υψηλό επίπεδο ασφαλείας στις εφαρμογές, εξασφαλίζοντας γρήγορη πρόσβαση σε αυτές. Μόνο η Citrix μπορεί να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για την παράδοση/χρήση εφαρμογών, desktops και δεδομένων οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή.

netweek: Πόσο στενά συνδεδεμένο είναι το desktop virtualization με τις κυρίαρχες τάσεις που χαρακτηρίζουν τον κόσμο του ΙΤ σήμερα (cloud, mobility κ.λπ.);

Aleksandar Preradovic: Οι έρευνές μας, αλλά και οι εκθέσεις αναλυτών, έχουν δείξει πως οι σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί την ανάγκη να «παντρέψουν» το public με το hybrid cloud computing στη συνολική αρχιτεκτονική του ΙΤ και να επανεκτιμήσουν τις υπάρχουσες στρατηγικές για τη διαχείριση των φορητών συσκευών, ώστε αυτές να ξεπερνούν την απλή διαχείριση συσκευών. Αλλά δεν περιστρέφονται τα πάντα γύρω από το cloud και τις φορητές συσκευές. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη να υποστηρίζουν Windows εφαρμογές και desktop, καθώς αυτά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των διαδικασιών τους. Χρησιμοποιώντας μια λύση εικονικού εργασιακού περιβάλλοντος, το ΙΤ μπορεί να δώσει στους εταιρικούς χρήστες πρόσβαση σε desktops, εφαρμογές και αρχεία με μια ολοκληρωμένη λύση – μειώνοντας την ανάγκη υποστήριξης πολλαπλών λύσεων. Συνεπώς, το desktop virtualization είναι το σημείο όπου το «παραδοσιακό ΙΤ» και οι πρόσφατες τάσεις, όπως το cloud computing και το mobility, μπορούν να συνεργαστούν παραγωγικά.

netweek: Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις που χαρακτηρίζουν την αγορά του desktop virtualization σήμερα;

Aleksandar Preradovic: Σε ορισμένες από αυτές αναφερθήκαμε ήδη. Πρώτη και κύρια, η έννοια του mobile workspace, η οποία έχει αρχίσει να αντικαθιστά ατομικές έννοιες – όπως τα εικονικά desktops, τα virtual applications, οι mobile εφαρμογές και οι υπηρεσίες cloud, τις οποίες και συνδυάζει προκειμένου να συγκροτηθεί μια καθολική και ταυτόχρονα ευέλικτη λύση, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του εκάστοτε χρήστη. Συνδυάζοντας την ευελιξία εφαρμογών και συσκευών με ένα self- service app store, με πολλαπλές πολιτικές ασφαλείας και υβριδικές εγκαταστάσεις, μια λύση εικονικού εργασιακού περιβάλλοντος αντιμετωπίζει μια σειρά σύγχρονων τάσεων, από το BYOD ως την ευέλικτη και απομακρυσμένη εργασία και από την κοινή χρήση αρχείων ως την online συνεργασία.

Η κύρια τάση, ή κοινός παρονομαστής, μπορεί να είναι, επίσης, ένα συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο ευελιξίας από την πλευρά του τελικού χρήστη, όσον αφορά την επιλογή των συσκευών, τη χρήση των εφαρμογών, ακόμη και του τρόπου χρήσης τους. Το ΙΤ θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει τη συνεχώς αυξανόμενη ευελιξία, προκειμένου να διατηρήσουν το εργατικό δυναμικό τους ικανοποιημένο, χωρίς να διακυβεύεται η διαχειρισιμότητα, η ασφάλεια, η συμμόρφωση ή το κόστος.

netweek: Πώς σκοπεύει η Citrix να κινηθεί στην αγορά του desktop virtualization και ποια είναι τα μελλοντικά της σχέδια;

Aleksandar Preradovic: Πρόσφατα, η Citrix παρουσίασε την έκδοση 7.6 του XenApp και του XenDesktop. Ανάμεσα στα πολλά καινούρια χαρακτηριστικά θα ήθελα να υπογραμμίσω ένα επίτευγμα: Οι ομάδες development της Citrix κατάφεραν να μειώσουν την ανάγκη storage I/O μέχρι και 99%. To storage I/O αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στις εγκαταστάσεις desktop και application virtualization – ως γνωστόν η αποθήκευση δεδομένων είναι το πιο ακριβό συστατικό σε μια αρχιτεκτονική VDI. Έτσι, η πρόσφατη βελτίωση της Citrix στην απόδοση της αποθήκευσης δεδομένων ανοίγει καινούριες αγορές στο desktop virtualization, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες, από πλευράς κόστους, κατηγορίες χρηστών. Κοιτάζοντας στο μέλλον, θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στη πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση “Citrix CTO Office 2019 Technology Landscape”, την οποία μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν από το site μας. Oι ειδικοί μας, καθώς και αναλυτές κορυφαίων εταιρειών, διακρίνουν αυξημένη εξάρτηση από cloud-based πόρους, αλλά και προβλέπουν πως οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί να ανταγωνίζονται όλο και περισσότερο σε αυτό που αποκαλούμε «εμπειρία-χρήστη».

Οι εταιρείες θα πρέπει να προσελκύσουν ταλέντα από όλο τον κόσμο προκειμένου να επιταχύνουν τις δραστηριότητές τους και θα πρέπει να τις ασκούν με γνώμονα τη διαχείριση των δεδομένων. Οπότε, οι νέες τάσεις επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες δουλεύουν, έχουν πρόσβαση στους εταιρικούς πόρους, μοιράζονται τη γνώση, συνεργάζονται και προσπαθούν να βρουν λογική ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την εργασιακή ζωή. Η Citrix θα συνεχίζει να προσφέρει στην αγορά πρωτοποριακές λύσεις προκειμένου να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Δραστηριοποιούμαστε σε έναν χώρο όπου βοηθούμε τους ανθρώπους να εργάζονται καλύτερα – και αν στο μέλλον το να «εργάζεσαι καλύτερα» σημαίνει περισσότερη ευελιξία, ασφάλεια και ευκολία χρήσης, τότε η Citrix είναι έτοιμη να τα παρέχει. Και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τεχνολογία αιχμής, σε μια ολοκληρωμένη λύση που βοηθά τις Διευθύνσεις Πληροφορικής να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές τους γρηγορότερα, αποτελεσματικότερα, και με χαμηλότερο κόστος.

netweek: Μπορείτε να περιγράψετε το γραφείο της Citrix στην Αθήνα, την ομάδα του και το ρόλο του στη περιοχή

Aleksandar Preradovic: Τον Απρίλιο του 2012 η Citrix κάνει μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα, εξαγοράζονται μια ελληνική εταιρεία από τη Πάτρα, την Byte Mobile. H Byte Mobile ήταν μια εταιρεία λογισμικού με εξειδίκευση, έχοντας πολλές επιτυχίες παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο γραφείο της Πάτρας συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα, ως ένα από τα βασικότερα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης (R&D Centre), της Citrix. Το γραφείο της Αθήνας ξεκίνησε τις δραστηριότητες του τον Ιανουάριο του 2012 και είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της αγοράς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρο, τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Αλβανία και Μολδαβία), με τοπική παρουσία στην Ρουμανία και στην Σλοβενία. Η ομάδα, εκτός από εμένα, απαρτίζεται από τους Damjan Mirtic (Channel Manager), Θωμά Γότση (Business Engagement Manager), Αντώνη Πρωιμάδη (Networking Business Development Specialist) και την ομάδα Presales (Daniel Mindru, Grega Zoubek και Ondrej Krkoska).

Εκτός από τους παραπάνω, η ομάδα ολοκληρώνεται με την ομάδα Back office support, Marketing, Product Management, Sales Specialists κλπ. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Citrix είναι μια “Channel Oriented” εταιρεία, δηλαδή, σε κάθε χώρα υπάρχουν διανομείς και μεταπωλητές. Ειδικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι διανομείς είναι η Enet-Logicom και η InfoQuest. Περισσότερες πληροφορίες για τους συνεργάτες μας μπορείτε να βρείτε στο www.citrix.com/partners/locator.

Η πρόσφατη βελτίωση της Citrix στην αποδοτικότερη χρήση του storage ανοίγει μια νέα αγορά στο Desktop Virtualization και συγκεκριμένα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρει ο Detlev Knierim, Director Channel Sales Estern Europe at Citrix. Source: Citrix