Μια σειρά από ενδιαφέροντα IT Projects βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ομίλου εταιρειών Στεργίου.

Αυτήν την περίοδο υλοποιείται το project μεταφοράς στο Azure του server της front office εφαρμογής x-van τιμολόγησης επ’ αυτοκινήτου (χρησιμοποιείται λύση της InfoSupport με φορητές συσκευές Intermec). Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την Cosmos Business Systems και βρίσκεται στη φάση δοκιμής των εφαρμογών (UAT).

“Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε κατά την υλοποίηση του project ήταν ο απαιτούμενος ανασχεδιασμός των πληροφοριακών υποδομών για την εξασφάλιση redundancy σε προσβασιμότητα στο cloud, τόσο από τα γραφεία μας, όσο και από τα δρομολόγια που διανέμουν τα προϊόντα μας σε πολλά σημεία πώλησης στην Ελλάδα.” δηλώνει στο NetFAX o Νικόλαος Κριμπάλης, ΙΤ Μanager της εταιρείας. Το έργο ξεκίνησε το Νοέμβριο και αναμένεται να βγει live αρχές Μαΐου. Στόχος της Διεύθυνσης Πληροφορικής είναι να αξιοποιήσει το cloud και για άλλα projects που θα τρέξει.

«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις φορητές συσκευές και στο τι μπορούμε να πετύχουμε μέσω αυτών. Όλοι οι προϊστάμενοι και επιθεωρητές πωλήσεων είναι εξοπλισμένοι με laptops/tablets και smartphones, στα οποία τρέχουν εταιρικές εφαρμογές μέσω του VPN μας» επισημαίνει o Ν. Κριμπάλης. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί σε υποδομές που έχουν να κάνουν με επικοινωνίες (ασύρματες η μέσω κινητής τηλεφωνίας).

Για το σκοπό αυτό υπάρχει στρατηγική συνεργασία με την WIND, ενώ παράλληλα έχουν αναπτυχθεί ασύρματα δίκτυα, τόσο στη μορφή hotspots για χρήση από τους πελάτες στα καταστήματα λιανικής του ομίλου (με εξοπλισμό Mikrotic), όσο και στη μορφή WiFi access points για επισκέπτες και κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών στα γραφεία της εταιρείας σε Μεταμόρφωση (με εξοπλισμό Aruba) και Αχαρνές (με HP controller και access points). Όλα τα παραπάνω δίκτυα στήθηκαν σε συνεργασία με την EBC ATEE και την XPATIT (για τα hotspots).

“Σχεδιάζουμε ενέργειες και θέτουμε στόχους για τις επόμενες περιόδους, ενώ κρατάμε ενημερωμένο και σύγχρονο το επίπεδο των υποδομών μας, σε hardware, software αλλά και εκπαίδευσης των χρηστών μας. Αυτό επιτρέπει την βελτίωση διεκπεραίωσης των καθημερινών εργασιών και διαδικασιών και λιγότερα προβλήματα και αστοχίες”.

Στο μέλλον, πιθανόν μέσα στο 2018, εξετάζεται η αντικατάσταση του υφιστάμενου ODA (Oracle Database Appliance), με μια νεότερη έκδοσή του. Παράλληλα, η Διεύθυνση Πληροφορικής διερευνά τη χρήση και εφαρμογή νέων εφαρμογών – SFA (Sales Force Automation) και WMS (Warehouse Management System) – προκειμένου να ικανοποιήσει τις τρέχουσες αυξημένες επιχειρηματικές ανάγκες.