Για άλλη μία χρονιά οι επιχειρήσεις, οργανισμοί και πάροχοι σχετικών υπηρεσιών και λύσεων cloud που ξεχώρισαν την χρονιά που πέρασε βραβεύτηκαν σε μια τελετή -γιορτή για τον ευρύτερο χώρο των τεχνολογιών πληροφορίας.

H επιτυχία -παρά την πανδημία- των περσινών πρώτων Cloud Computing Awards αλλά και η διαρκής εξέλιξη και επικράτηση του cloud και στη χώρα μας, έφερε την BOUSSIAS στην ευχάριστη θέση να ξαναδιοργανώσει τη διάσημη πια για το χώρο, βράβευση των πιο πετυχημένων «πιλότων» προς το ελληνικό υπολογιστικό νέφος. Με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Και οι εταιρείες πληροφορικής που πρωταγωνιστούν στο χώρο των cloud λύσεων και υποδομών, συμμετείχαν σε αυτή και ξεχώρισαν για την αποτελεσματική διαχείριση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, διακρίθηκαν για τις καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες, υπηρεσίες και επέδειξαν φιλόδοξους στόχους για μελλοντική βελτίωση, αναδείχθηκαν και βραβεύτηκαν κατά την τελετή των Cloud Computing Awards 2022, powered by Office Line και υπό την αιγίδα του περιοδικού netweek που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαίου 2022 στο House 124.

Η χρονική συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Από την μία, χάρη στην πανδημία ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ευρύτερης ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση. Μια επιτάχυνση που εστιάζει στο cloud ως βασικό enabler της αλλαγής. Από την άλλη, τα δύο χρόνια της υγειονομικής κρίσης ανέδειξαν τη λύση του cloud σα σανίδα σωτηρίας, αλλά ταυτόχρονα και σκάφος υψηλών ταχυτήτων προς τα ασφαλή νερά της ανάπτυξης και της εξέλιξης.

Το cloud λοιπόν βρέθηκε και φέτος στο κέντρο των εξελίξεων στο ΙΤ οικοσύστημα και τη χρονιά που πέρασε, και δείχνει πια έτοιμο να πρωταγωνιστεί στην τεχνολογική εξέλιξη για τα επόμενα χρόνια, απολαμβάνοντας ανάπτυξη και ανταποδίδοντας με ευκολίες και αξία προς τις επιχειρήσεις. Αυτό φάνηκε και την βραδιά της βράβευσης στα χαμόγελα των ανθρώπων που αποτελούν την ολοζώντανη καρδιά αυτού του οικοσυστήματος. Οι οποίοι επικοινώνησαν με επιτυχία τα χαρακτηριστικά των βραβευμένων πρακτικών, ώστε να εμπνεύσουν τον κλάδο. Απόλαυσαν την αναγνωρισιμότητα και αξιοπιστία της διάκρισης. Αλλά και ανταπέδωσαν την επιβράβευση στο ευρύτερο οικοσύστημα τους, προσφέροντας με την παρουσίαση των πιο πετυχημένων έργων ευκαιρίες για benchmarking στον ευρύτερο ανταγωνισμό. Επιπλέον προσέφεραν έμπνευση για τις ομάδες και ιδέες για νέα προϊόντα, υπηρεσίες και τελικά λύσεις «εξ ουρανού» ή στην προκειμένη περίπτωση από το cloud, προς ολόκληρη την αγορά.

Cloud Provider of the Year
DIS – Dynamic Integrated Solutions
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διακρινόμαστε ως Cloud Provider of the year, λαμβάνοντας δεκαέξι βραβεία στο διαγωνισμό. Το συγκεκριμένο επίτευγμα έρχεται να επιστεγάσει τις συνεχείς επενδύσεις μας στο cloud και στον ψηφιακό επιχειρησιακό μετασχηματισμό. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι σαν ομάδα που προετοιμάζουμε διαχρονικά τους οργανισμούς για τις μελλοντικές προκλήσεις, συμβάλλοντας δυναμικά στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και περαιτέρω ανάπτυξή τους. Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη διαρκή εξέλιξη και τις εξειδικεύσεις της».
Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος & CEO, DIS – Dynamic Integrated Solutions

OFFICELINE
«Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι και χαρούμενοι για τις βραβεύσεις μας στα Cloud Computing Awards. Τα βραβεία αυτά αποτυπώνουν τη συνεχή μας προσπάθεια για παροχή ολοκληρωμένων και σύγχρονων λύσεων στους πελάτες μας, αποδεικνύοντας παράλληλα, την απόλυτη ικανοποίησή τους, καθώς χωρίς την εμπιστοσύνη τους και την άριστη συνεργασία μας δεν θα είχαμε αυτά τα επιτυχή αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο, όλων των ανθρώπων της Office Line, που οδήγησε στις πολύ σημαντικές για εμάς βραβεύσεις, οι οποίες αναγνωρίζουν στην πράξη την υψηλή τεχνογνωσία μας και την εμπειρία στην υλοποίηση μεγάλων έργων ψηφιακού μετασχηματισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι, σήμερα, η Office Line αποτελεί μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στην παροχή υπηρεσιών cloud, κατέχοντας μοναδικές πιστοποιήσεις ενώ βραβεύεται τα τρία τελευταία χρόνια ως Microsoft Partner of the Year στην Ελλάδα».
Παναγιώτης Κουρής, CEO, Officeline

CITIBILL
«Με χαρά πληροφορηθήκαμε τη βράβευση των cloud λογισμικών CITIBILL στα Cloud Computing Awards με τρία βραβεία GOLD, ένα SILVER και ένα BRONZE.
Η εν λόγω διάκριση αποτελεί μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης και σαφώς μία ηθική ανταμοιβή των κόπων μας.
Η προσπάθεια που καταβάλλει ολόκληρη η ομάδα, από τους αναλυτές μέχρι τους προγραμματιστές, είναι μεγάλη, ενώ ο πήχης ανεβαίνει υψηλότερα με την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών.
Συγχαίρουμε την BOUSSIAS για την άψογη οργάνωση και την επιλογή, ως προς τη σύνθεση, της κριτικής επιτροπής, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια ανάδειξης έργων πάνω σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο».
Δημήτριος Βεζέρης, CEO, CITIBILL A.E.

Satori Analytics
«Το Next BIC Thing αποτελεί ένα καινοτόμο project το οποίο υλοποιήθηκε για λογαριασμό της BIC απο τη Satori Analytics και το οποίο έτυχε διεθνούς προβολής και αναγνωρίσεως. Με τη χρήση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, τεχνολογιών Azure Cloud και συσκευών IoT που υποστήριξαν την ανάλυση δεδομένων που προέκυψαν από 150 ώρες ξυρίσματος και 2.500 ξεχωριστά ξυρίσματα, η BIC VIOLEX κατορθώνει να δημιουργήσει ξυριστικές μηχανές που ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε χρήστη. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και τη βελτίωση υφιστάμενων».
Μιχάλης Γεωργακόπουλος, CEO & Founder, Satori Analytics

METRO AEBE
«Είμαστε υπερήφανοι που τα καταστήματα METRO Cash & Carry, σταθερά παρέχουν την υψηλότερη ποιότητα εξυπηρέτησης. Με προτεραιότητα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, σχεδιάστηκε και η omni-channel μετάβαση μας και ο σχεδιασμός του νέου e-shop στηρίχθηκε σε cloud native τεχνολογίες. Το Azure Cloud μας έδωσε σημαντικές λύσεις σε προβλήματα, όπως η υψηλή απόδοση σε απαιτητικά δεδομένα, αυτόματο scale up – scale out και η κεντρική αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας. Παράλληλα, μας παρείχε πρόσβαση σε σύγχρονα εργαλεία, ώστε να υποστηρίξουμε λειτουργείες CI/CD, εξελιγμένες υπηρεσίες αναζήτησης και προηγμένα analytics. Οι βραβεύσεις μας στα Cloud Computing Awards μας επιβεβαιώνουν και μας προτρέπουν στη διατήρηση του επίπεδου εμπειρίας των προσφερόμενων υπηρεσιών μας».
Αντώνης Γιαννόπουλος, Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης & Πληροφορικής, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

SMARTWARE
Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση της πολλαπλής Χρυσής βράβευσης της SmartWare International στο πλαίσιο των Cloud Computing Awards 2022 της BOUSSIAS Communications, για το SmartMediSys 3600 Cloud. Τα 3 Χρυσά βραβεία που λάβαμε επιβραβεύουν την τεχνολογική μας καινοτομία και αποτελούν αναγνώριση της έμπρακτης συμβολής μας στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας. Η λύση μας βραβεύτηκε σε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες καταλαμβάνοντας την 1η θέση, ως κορυφαία λύση, στην κατηγορία Manufacturing & Pharmaceutical, Best SaaS Product και Healthcare. Το SmartMediSys 3600 Cloud αλλάζει τα δεδομένα στη διαχείριση Ιατρικών Συνταγών και Φακέλων Ασθενών προσφέροντας στον Ιατρό ένα πολύτιμο εργαλείο με ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».
Ιωάννης Σταθούρος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Smartware

NVSIONIST
«Είμαστε πολύ περήφανοι για την κατάκτηση των δυο βραβείων. Το καινοτόμο σύστημα nvbird®️, στα Cloud Computing Awards 2022 διακρίθηκε με 2 Gold βραβεία στις κατηγορίες: Gold Βραβείο στην Ενότητα 1. Best Cloud Projects – Cloud Project per Industry Energy & Utilities, Gold Βραβείο στην Ενότητα 2. Best Cloud Solution Providers- Best SaaS Provider in my Industry Energy & Utilities. Το nvbird με την καινοτομία και την αξιοπιστία που διαθέτει έχει κατακτήσει την παγκόσμια αναγνώριση. Η αξία μας ως εταιρεία είναι ο στόχος στο όραμα, η δυναμική, η αξιοπιστία και η ηθική που αντιμετωπίζουμε τους συνομιλητές και τους πελάτες μας».
Τάσος Αλέφαντος, CEO, nvisionist

EPSILONNET
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για τις οκτώ συνολικά διακρίσεις του Όμιλου Epsilon Net στα Cloud Awards 2022, σε έναν από τους πλέον σημαντικούς θεσμούς βράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στη χώρα μας, λαμβάνοντας 1 GOLD, 4 SILVER και 3 BRONZE βραβεία για τις καινοτόμες υπηρεσίες και τα συστήματα πληροφορικής που προσφέρουμε, καθώς και τα καινοτόμα εταιρικά έργα που υλοποιήσαμε. Οι βραβεύσεις αυτές αποδεικνύουν πως ο Όμιλος Epsilon Net παρακολουθεί και αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει σήμερα σε περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις, οργανισμούς και ελεύθερους επαγγελματίες που τον εμπιστεύονται, λύσεις και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ψηφιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν».
Ανδρέας Γρίμπελας, General Manager Epsilon SingularLogic και Chief Technology Officer (CTO), Όμιλος Epsilon Net

Prosvasis, a SoftOne company
«Κάθε νέα διάκριση μας κάνει υπερήφανους, καθώς αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών της ομάδας μας. Το Prosvasis GO, βραβεύτηκε για μία ακόμη φορά ως η καλύτερη cloud αλλά και mobile εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης της αγοράς. Το βραβείο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά σημαντικών διακρίσεων που το κατατάσσουν ως την πρώτη επιλογή ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Τέτοιου είδους βραβεύσεις αναδεικνύουν την ηγετική μας θέση στην αγορά, καθώς και την καθοριστική συμβολή των λύσεων μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Παράλληλα επιβεβαιώνει την εμπορική επιτυχία της εφαρμογής Prosvasis GO, όπως αυτή αποτυπώνεται από την έμπρακτη αποδοχή της από τους 35.000+ επαγγελματίες πελάτες μας».
Ιωάννα Κωτσόγιαννη, Γενική Διευθύντρια, Prosvasis SA

DOTSOFT
«Η DOSTFOT έλαβε το Gold βραβείο στον κλάδο RETAIL & AGRO, για την πλατφόρμα PreLive. Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για την διαχείριση της ακριβούς εκτροφής γαλακτοπαραγωγών βοοειδών, με σκοπό την αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και τη διασφάλιση της ευζωΐας στην μονάδα. Απευθύνεται στον υπεύθυνο της μονάδας εκτροφής των ζώων και στον επιβλέποντα κτηνίατρο. Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αύξησης των υποκλινικών νοσημάτων σε όλα τα είδη παραγωγικών ζώων, το οποίο παρατηρείται λόγω της έντονης εντατικοποίησης της παραγωγής μέσα από τεχνολογίες IoT, θερμικές κάμερες και βώλους, για την αυτόματη ανάπτυξη συναγερμών και προτάσεων παρεμβάσεων σε mobile application».
Αναστάσιος Μάνος, Managing, Director Dotsoft

ORACLE
«H βράβευση του Oracle Academy, του διεθνούς, δωρεάν, online εκπαιδευτικού προγράμματος της Oracle, με το Gold PaaS Excellence Cloud Computing Award δείχνει ότι, καθώς το cloud είναι πλέον πραγματικότητα, η ανάγκη για ανάπτυξη δεξιοτήτων cloud εντός του εκπαιδευτικού συστήματος είναι επιτακτική. Η Oracle, αξιοποιώντας την ηγετική της θέση στο cloud, δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να εξοικειωθούν με τις Oracle Cloud Infrastructure τεχνολογίες της και, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό, να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και πρακτική εμπειρία στο cloud, ώστε να είναι πιο έτοιμοι για την αγορά εργασίας».
Ελένη Τσιπά, Oracle Academy Programme Manager & Corporate Citizenship Specialist, GCMM cluster, Oracle Hellas.

Info Quest Technologies
«H Info Quest Technologies για περισσότερα από 40χρόνια πρωτοστατεί στην ελληνική αγορά, αξιοποιώντας διεθνείς συνεργασίες και βέλτιστες πρακτικές βοηθώντας τις ελληνικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, νέες καινοτόμες λύσεις στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Επενδύοντας σε τεχνογνωσία και εξειδικευμένα στελέχη, μαζί με τους συνεργάτες της έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο οικοσύστημα, που κάνει τη μετάβαση στο cloud, απλή, εύκολή και προσιτή.
Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Με 40+ χρόνια παρουσίας στην αγορά και συνεργασία με τους κορυφαίους διεθνείς οίκους, διατηρεί την ηγετική της θέση στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ICT και επενδύει σημαντικά στους τομείς των υπηρεσιών Cloud, του Mobility / ΙοΤ & του e-commerce, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία και συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας».