Τα πρώτα βραβεία για τις τεχνολογίες Cloud Computing ανέδειξαν τους πρωταγωνιστές στην εποχή της πανδηµίας. Στον πολυχώρο House124 πραγµατοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 το επιτυχηµένο event φωτογράφισης των νικητών των Cloud Computing Awards 2021 powered by Office Line.

Οι εταιρείες και τα έργα που δίνουν ώθηση στον ψηφιακό µετασχηµατισµό, βραβεύτηκαν στα πρώτα CLOUD COMPUTING AWARDS powered by OFFICE LINE. Τα πρώτα βραβεία για τις τεχνολογίες Cloud Computing ανέδειξαν τους πρωταγωνιστές στην εποχή της πανδηµίας. Στον πολυχώρο House124 πραγµατοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021
το επιτυχηµένο event φωτογράφισης των νικητών των Cloud Computing Awards 2021 powered by Office Line.

Η απονοµή πραγµατοποιήθηκε σε ένα ζωντανό και γεµάτο αισιοδοξία event όπου τα στελέχη των επιχειρήσεων φωτογραφήθηκαν µε συνεργάτες και µέλη της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και συζήτησαν, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρµοσµένες πλήρως στα υγειονοµικά µέτρα των ηµερών.
Τα Cloud Computing Awards 2021 powered by Office Line, που διοργάνωσε για πρώτη χρονιά η Boussias, ανέδειξαν τους Οργανισµούς και τα έργα, τις καινοτόµες πρακτικές, τις υπηρεσίες, και τα επιχειρηµατικά µοντέλα που πρωτοστατούν στον κλάδο.

Καθηγητής Ιωάννης Φιλιππόπουλος, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Αξιολόγησης
“Ο ψηφιακός µετασχηµατισµός αποτελεί µια διαδικασία που θα πρέπει να ακοlουθήσουν όλοι οι οργανισµοί ανεξαρτήτως µεγέθους και τοµέα δραστηριότητας. Σε αυτή τη διαδροµή συµµετέχουν ενεργά, εξειδικευµένα στελέχη καθώς και έµπειροι συνεργάτες που θα συµβάλουν αποφασιστικά στην επίτευξη του επιδιωκόµενου αποτελέσµατος. Τέτοιες ήταν οι φετινές συµµετοχές στο διαγωνισµό και οφείλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή µου αλλά και της επιτροπής για τα έργα και τις προτεινόµενες πρακτικές και λύσεις. Το µέλλον είναι εδώ, που µε ασφαλή πρωτίστως τρόπο, υπόσχεται µεταρρυθµίσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχόµενων υπηρεσιών, εξυπηρετώντας πληρέστερα τον πελάτη και συνάµα παρέχοντας στρατηγικό πλεονέκτηµα στους πρωτοπόρους.”

Παναγιώτης Κουρής, Διευθύνων Σύμβουλος, Office Line
«Ψηφιακός μετασχηματισμός και Cloud τεχνολογίες, δύο έννοιες που μπορούν να λειτουργήσουν μαζί με καλύτερο αποτέλεσμα, μόνο. Είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύουμε τους Οργανισμούς που αξιοποιούν τις Cloud τεχνολογίες, για να εφαρμόσουν λύσεις, οι οποίες θα ενεργοποιήσουν την ανάπτυξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων, θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, θα μειώσουν τα λειτουργικά κόστη. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα «εκδημοκρατίσουμε» την τεχνολογία. Το Cloud έχει έρθει για να βοηθήσει τους οργανισμούς να αναπτύξουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και να καταφέρουν να προβάλλουν, ακόμη περισσότερο, καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές, που θα μπορέσουν να πάνε την κοινωνία μας στην επόμενη ημέρα και στο επόμενο βήμα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο θεσμός των Cloud Computing Awards powered by Office Line είναι ένας θεσμός που θα στοιχειοθετήσει τα επόμενα χρόνια τις βραβεύσεις και θα αναδείξει επιτυχημένα έργα και πρακτικές που εξελίσσουν τις επιχειρήσεις με βασικό γνώμονα την τεχνολογία και το Cloud Computing».

Βασίλης Παπούλιας, Γενικός Διευθυντής, Office Line
«Η Office Line, πρωτοπόρος, επένδυσε στην τεχνολογία Cloud περίπου πριν μια δεκαετία. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε ότι η υιοθέτηση Cloud στη χώρα μας έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο ώστε ένας αυτόνομος θεσμός δημιουργείται, αυτός των Cloud Computing Awards powered by Office Line. Ως στρατηγικός συνεργάτης-Cloud partner που έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε αυτό το θεσμό. Το Cloud είναι και παραμένει καταλύτης της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας τα επόμενα χρόνια».

Γιώργος Ντόντος, Partner & Chief Operating Officer, InTrust
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα βραβεία που αποσπάσαμε βοηθώντας τον πελάτη μας, Sani / Ikos Resort Group, στις διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού, με σεβασμό στην ασφάλεια και στην αύξηση της παραγωγικότητας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε».

Κωνσταντίνος Μάντζιος, Παραγωγός Cloud Computing Awards powered by Office Line
«Το πλήθος και η ποιότητα των συμμετοχών στα πρώτα Cloud Computing Awards powered by Office Line αποδεικνύουν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός ανήκει τόσο στο παρόν όσο στο μέλλον, αποτελώντας μονόδρομο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Οι ηγέτες του κλάδου είχαν την τιμητική τους, αφού όλοι συμμετείχαν στα Βραβεία. Οι υπηρεσίες και οι υποδομές Cloud υπήρξαν πάντα στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού, όμως η πανδημία επιτάχυνε καθοριστικά την αποδοχή τους και πλέον είναι ο νέος «τόπος συνάντησης» των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών. Είναι χαρά μας που τα Cloud Computing Awards powered by Office Line ήρθαν για να καλύψουν μία σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της σκληρής δουλειάς ενός κλάδου που είχε τη θέση ενός αφανούς ήρωα. Το μέλλον υπόσχεται βελτιώσεις και εξελίξεις που θα καλυτερεύσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, εξυπηρετώντας πληρέστερα τον πελάτη και παράλληλα παρέχοντας στρατηγικό πλεονέκτημα στους πρωτοπόρους της τεχνολογίας.
Ένα μεγάλο μπράβο στους νικητές! Eμείς προετοιμαζόμαστε και ανυπομονούμε ήδη για τη διοργάνωση του 2022!»

Δημήτρης Σταματόπουλος, Υπεύθυνος NBG Cloud, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
«Η τράπεζα είναι σε διαδικασία transformation αυτή τη στιγμή και όλοι προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έχουμε προσπεράσει ήδη όλες τις άλλες τράπεζες και προσπαθούμε ακόμα για το καλύτερο».

Παναγιώτης Κυριακόπουλος, CEO, DIS | Dynamic Integrated Solutions S.A.
«Σαρώσαμε στα Βραβεία, αποσπάσαμε δέκα βραβεία και τον τιμητικό τίτλο Cloud Provider of the Year! Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου, αισθάνομαι τυχερός που έχω μια τόσο δυνατή ομάδα και επιτυγχάνουμε αυτές τις επιδόσεις. Έχουμε επενδύσει τα τελευταία πέντε χρόνια στην τεχνολογία Cloud και σήμερα βλέπουμε το επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών. Θέλω να ευχαριστήσω τους πελάτες μας, που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε τόσο σημαντικά έργα, τόσο πρωτοποριακά, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους».

H ΕΠΙΤΡΟΠH ΑΞΙΟΛOΓΗΣΗΣ
Η επιτροπή που αξιολόγησε τις υποψηφιότητες των βραβείων αποτελείται από τους:
• Δρ. Νάνσυ Αλωνιστιώτη, Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια, Αντιπρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
• Αλέξανδρος Αποστολίδης, Head IT&T Demand Center Athens International Airport S.A,
• Μάρκος Δασύρας, Senior IT Project Manager at Eurobank Group IT Governance / Planning & Project Management,
• Δρ. Κωνσταντίνος Ελευθεριάνος, ICT / IoT Solutions Consultant, ex T-Systems & OTE Business Development Manager,
• Φραγκίσκος Ζερβός, Sales Consulting Director, Central Eastern Europe (CEE)-Oracle,
• Χρόνης Καπαλίδης, Lecturer & Researcher at WMG, University of Warwick,
• Δρ. Γιάννης Κοζάτσας, ICT Strategy Consultant,
• Δρ. Στέφανος Κόλλιας, Καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Κ. Πολυτεχνείου, Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ),
• Χάρης Λιναρδάκης, IBM Public Cloud Leader, Greece & Cyprus,
• Κωνσταντίνος Μάντζιος, Ναυτικός Μηχανολόγος, MBA, Συντονιστής Κριτικής Επιτροπής,
• Δρ. Μάνθος Μαχαίρας, IT Manager Metrostar Management Corp, AMMITEC Member,
• Νίκος Μελισσουργός, Greece & Cyprus Manager Account Services HPE Pointnext Technology Services,
• Θανάσης Πατσάκας, Senior Sales Leader – Greece Amazon Web Services EMEA SARL,
• Δρ. Αριάνα Πολυβίου, Λέκτορας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,
• Οδυσσέας Ράπτης, Διευθύνων Σύμβουλος e-trikala Α.Ε,
• Ηλίας Σαββάκης, Senior Manager, Risk Advisory at Deloitte Greece,
• Δημήτρης Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΑΕΜ Α.Ε,
• Γιάννης Σολδάτος, Honorary Research Fellow University of Glasgow, R&I Consultant,
• Αχιλλέας Χούρσογλου, I.C.T. Advisor,
• Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director, Crowdpolicy

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑIΕΣ ΔΙΑΚΡIΣΕΙΣ
Τις κορυφαίες διακρίσεις στα Cloud Computing Awards powered by Office Line απέσπασαν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που αναδείχθηκε Cloud User of the Year και η DIS | Dynamic Integrated Solutions S.A., η οποία αναδείχθηκε ως Cloud Provider of the Year. Το σημαντικό έργο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο τρόπο στα δέκα συνολικά έργα στα οποία διακρίθηκε, αποσπώντας παράλληλα Platinum διακρίσεις, στις κατηγορίες Accounting & Financial Management και Public Cloud. Από τη μεριά των Cloud Provider, η DIS. απέσπασε συνολικά εννέα διακρίσεις για να της απονεμηθεί ο τίτλος του «Cloud Provider of the Year».

Platinum βραβεiα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Hybrid Cloud at Athens International Airport
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) προχώρησε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής υπολογιστικής αρχιτεκτονικής – για τα διεθνή δεδομένα – στον τομέα των μεταφορών και γενικότερα των κρίσιμων υποδομών. Η υποδομή αυτή καλύπτει τις επιχειρησιακά κρίσιμες και εμπορικά ευαίσθητες υπηρεσίες πληροφορικής του ΔΑΑ που βασίζονται στις τεχνολογίες υλικοτεχνικής υποδομής, λογισμικού και βάσεις δεδομένων της Oracle, και είναι σε θέση να προσφέρει στους επιβάτες και συνολικά στην αεροδρομική κοινότητα προηγμένες υπηρεσίες που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής. Ταυτόχρονα, τέτοιου είδους υλοποιήσεις αποτελούν καταλυτικό παράγοντα για την εξέλιξη των εσωτερικών διαδικασιών του ΔΑΑ συνεισφέροντας έτσι στον γρηγορότερο ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
WAIZ: A PFM and PSIP solution at NBG
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Εθνική Τράπεζα), στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη μετάβαση στην αγορά και τις νέες πρωτοβουλίες δημιουργίας μεριδίου αγοράς, αποφάσισε να επενδύσει σε ένα έργο Horizon 3 (McKinsey’s Three Horizons Framework) ξεκινώντας μια σύγχρονη εφαρμογή PFM για κινητές συσκευές που ενοποιεί όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε μία οθόνη και παρέχει Πληροφορίες Διαχείρισης Δαπανών και Υπηρεσίες Πληρωμών, αξιοποιώντας τα Open Banking API, WAIZ.
Η Εθνική Τράπεζα πέτυχε να δημιουργήσει μια αξιόπιστη πλατφόρμα cloud, με βάση την Υπηρεσία Azure Kubernetes και το Azure DevOps για την ανάπτυξη WAIZ και τυχόν μελλοντικών φορτίων εργασίας Cloud Native, με ευελιξία, ταχύτητα καινοτομίας και γρηγορότερο χρόνο στην αγορά με πλήρη μετατροπή των διαδικασιών στις πρακτικές ανάπτυξης και λειτουργίας της.

ΒΙΒΕCOFFEE LIMITED
IoT Realtime Coffee Monitoring solution
Η υπηρεσία διευθετεί τον τρόπο με τον οποίο οι Διανομείς Καφέ, οι Παραγωγοί και οι Αλυσίδες εργάζονται και λειτουργούν, προσφέροντας σε αυτούς μια λύση που εγγυάται τη βέλτιστη ποιότητα του καφέ που προσφέρεται στους πελάτες τους.
Η υπηρεσία της BibeCoffee μετασχηματίζει την βιομηχανία του καφέ, μέσω της προσθήκης δεδομένων που προηγουμένως ήταν απροσπέλαστα, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μια ολιστική στους Διανομείς Καφέ, στους Παραγωγούς και στις Αλυσίδες Καφέ. Δισεκατομμύρια επενδύονται για να επιτευχθεί υψηλή ποιότητα καφέ, μέσα από την επανεφεύρεση όλων των σταδίων παραγωγής. Το πρόβλημα είναι ότι κανένας έως τώρα δεν μπορεί να ελέγξει με μια στανταρισμένη μέθοδο, αν αυτή η υψηλή ποιότητα καφέ φτάνει πράγματι στην κούπα του καταναλωτή. Η BibeCoffee διευθετεί και διασφαλίζει, μέσω της τεχνολογίας της ότι από άκρη σε άκρη η παραγωγή καφέ στο κατάστημα καφέ διενεργείται με τα υψηλά στάνταρ που έχουν τεθεί από τις εταιρείες, τους συνεταιρισμούς και τις επικρατούσες τάσεις στον καφέ.

INTELLI SOLUTIONS
Idbox™ by Intelli Group
Η υπηρεσία idbox μετασχηματίζει ψηφιακά τη διαδικασία ενεργοποίησης νέων πελατών άμεσα για οποιαδήποτε επιχείρηση με χρήση τεχνολογίας ΑΙ χωρίς να απαιτείται φυσική επαφή με τον πελάτη. Ο τελικός πελάτης μπορεί μέσα από μία πολύ εύχρηστη διαδικασία να πιστοποιηθεί και να λάβει μία νέα υπηρεσία ή ένα νέο προϊόν από την επιχείρηση μέσα σε 5 λεπτά, οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε και με οποιοδήποτε device. Η διαδικασία KYC ολοκληρώνεται online σε τρία βήματα: Identity Verification, Document Verification και e-Signature, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως ελάχιστος χρόνος ενεργοποίησης, μείωση κόστους, μείωση απώλειας πελατών, και όλα αυτά μέσα από μια εξαιρετική ψηφιακή Εμπειρία Χρήσης.

DIGISEC
Bird Deterrence System Cloud Platform
Η πλατφόρμα της Digisec βασίζεται σε έναν μοναδικό αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που έχει αναπτύξει, ο οποίος είναι ικανός να ανιχνεύει πτηνά και να τα διακρίνει από άλλα κινούμενα αντικείμενα. Αφού τα εντοπίσει, μετρά την πορεία και την ταχύτητά τους για να υπολογίσει εάν βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης προς την τουρμπίνα μιας ανεμογεννήτριας. Ταυτόχρονα, τα ταξινομεί ανάλογα με τον τύπο τους. Η πλατφόρμα είναι Cloud-based και οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες, αναφορές και KPI για το αιολικό πάρκο όπου είναι εγκατεστημένο το σύστημα παρακολούθησης πουλιών. Ο πίνακας εργαλείων είναι διαμορφώσιμος και ο χρήστης μπορεί να τον προσαρμόσει στις προτιμήσεις του. Διατίθεται ζωντανή προβολή των καμερών, καθώς και μια ισχυρή μηχανή δημιουργίας αναφορών, η οποία μπορεί να παράγει προσαρμόσιμες αναφορές επιλέγοντας διάφορα κριτήρια. Αυτές οι αναφορές μπορούν να περιλαμβάνουν τις ενεργοποιήσεις διακοπής χρόνου ανά ανεμογεννήτρια, τα πιο ενεργά πουλιά στην περιοχή, πόσα ανιχνεύονται και πόσα αποτρέπονται.

ORACLE HELLAS
Oracle Academy Cloud Programme
Το Oracle Academy, το διεθνές, δωρεάν, online εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Oracle, εξελίσσει την εκπαίδευση Πληροφορικής και ενισχύει τη γνώση, την καινοτομία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη διαφορετικότητα στα τεχνολογικά πεδία. Προσφέρει σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων ένα δωρεάν, πλήρες, online χαρτοφυλάκιο cloud υπηρεσιών, λογισμικού, εκπαιδευτικού υλικού, hosted τεχνολογίας, επιμορφώσεων και ευκαιριών πιστοποίησης. Το πρόγραμμα εστιάζει ιδιαίτερα στο Cloud και την ανάπτυξη των σχετικών δεξιοτήτων εκπαιδευτικών και φοιτητών. Προσφέρει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία που χρειάζονται για να εμπνεύσουν και προετοιμάσουν τους μαθητές και φοιτητές, τόσο για σπουδές όσο και για επαγγελματική σταδιοδρομία στην εποχή του cloud computing, της AI, του machine learning, του Internet of Things, και άλλων τεχνολογιών.