Το εγκυρότερο συνέδριο για το οικοσύστημα του υπολογιστικού νέφους, εστίασε αυτή τη φορά στον τρόπο με τον οποίο οι cloud στρατηγικές απελευθερώνουν τη δυναμική που οδηγεί επιχειρήσεις και οργανισμούς σε μια διαρκώς επιταχυνόμενη ανάπτυξη.
Δυναμικά έδωσε το «παρών» η ελληνική αγορά στο καθιερωμένο πια συνέδριο για το Cloud Computing που διοργάνωσε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, για 10η συνεχή χρονιά, το περιοδικό netweek, με χρυσούς χορηγούς τους D-ONE, Hewlett Packard Enterprise και Performance Technologies. Το σύνολο της κοινότητας που αναπτύσσεται και επιχειρεί στο cloud έδωσε το παρόν, με στελέχη τόσο από την πλευρά των παρόχων λύσεων cloud computing, όσο και από την πλευρά των εταιρειών που απολαμβάνουν ή ακόμα εξερευνούν τα πλεονεκτήματα του υπολογιστικού νέφους. Αντάλλαξαν απόψεις, ενημερώθηκαν για τα best practices, αλλά και ανέλυσαν κάθε νέα δυναμική που προσφέρει το διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο του cloud computing.
Διεθνείς ομιλητές υψηλού κύρους παρουσίασαν τις πιο πετυχημένες από τις μεταβάσεις της εταιρικής λειτουργίας στο υπολογιστικό νέφος, αλλά και νέες πρακτικές, και συνολικές στρατηγικές αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του cloud, ενώ καταξιωμένοι Έλληνες ομιλητές κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από το «σύννεφο» μέσα από πληθώρα business cases.
Όπως μάλιστα προέκυψε και από τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις τόσο στη σκηνή όσο και στα «πηγαδάκια» κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ζητήματα όπως η ανθεκτικότητα, η ασφάλεια, η ομαλή μετάβαση, το σωστό μίγμα cloud καθώς και η επιλογή των καλύτερων συνεργατών βρίσκονται ήδη πολύ ψηλά στην ατζέντα των εταιρειών. Το συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, o οποίος αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό του Ελληνικού Δημοσίου και μέσα από την εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του cloud, του Μάνου Μακρομάλλη, Προέδρου του ΣΕΚΕΕ ο οποίος αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή δυναμική ανάπτυξης του cloud και της Ντίνας Συντήλα, Μέλος ΔΣ του ISC2, η οποία εκκινώντας από το βαθμό υιοθέτησης του cloud επεκτάθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας σε αυτό.
The State of Computing Today
Το πρώτο μέρος του συνεδρίου -αφιερωμένο στην κατάσταση της αγοράς cloud αυτή τη στιγμή- άνοιξε ο Δημήτριος Γιάντσης, Γενικός Διευθυντής Έργων, ΚτΠ M.Α.Ε. ο οποίος παρουσίασε την cloud first policy στον Δημόσιο Τομέα, στα έργα που όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναθέτουν για υλοποίηση στην Κοινωνία τη Πληροφορίας, με προεξέχοντα ανάμεσα τους έργα όπως το G-Cloud, που θα προσφέρει νέας τεχνολογίας data center που θα φιλοξενήσουν τα συστήματα του ελληνικού δημοσίου και θα διασυνδεθούν με άλλες υβριδικές λύσεις. Tο Public Cloud που θα αφορά τις υποδομές της ΓΓΠΣ και της ΥΔΙΚΑ. Αλλά και τη νέα δράση ανάπτυξης ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που έτρεξε τον προηγούμενο χρόνο και αξιολόγησε πάνω από 580 προτάσεις από τις οποίες ενέταξε στο πρόγραμμα του 378 οι οποίες μεταξύ άλλων δίνουν την δυνατότητα να υλοποιηθούν προϊόντα σχετικά και με cloud computing.
Ακολούθησε η Annika Waegenbauer, Institute for Security and Safety GmbH της UAS Mannheim, η παρουσίαση της οποίας υπό τον τίτλο «Head In The Cloud: Discussing the Ethics of Data in Cloud Computing» εστίασε στα ζητήματα δεοντολογίας της μετάβασης και λειτουργίας στο cloud, τις ιδιαιτερότητες που αφορούν την διαχείριση των δεδομένων που μεταναστεύουν, αλλά και αναπτύσσονται πια στο υπολογιστικό νέφος, τόσο από την πλευρά των stake holders της cloud υποδομής, όσο και από την πλευρά των χρηστών, αλλά και την συγκέντρωση εξουσίας πάνω σε δεδομένα και διαδικασίες που η δομή και συγκέντρωση στο cloud όλο και πιο συχνά συνεπάγεται.
Στη δημιουργία επιχειρηματικής αξίας από την ροή των δεδομένων στο cloud εστίασε στην συνέχεια ο Simon Hefti, Co-Founder And Chairman Of The Board της D-ONE. Παρουσίασε το cloud ως βασικό παράγοντα της δημιουργίας αξίας βάσει δεδομένων, παρέχοντας τη βάση για καινοτόμες λύσεις, μέσα από εξερεύνηση των συστημάτων αιχμής και της αρχιτεκτονική τους, αλλά και των τεχνολογιών που βασίζονται και με τις οποίες ολοκληρώνεται η ενοποίηση με την οργάνωση και τις διαδικασίες. Παρουσίασε ακόμα και τα trends που επικρατούν στις διαδικασίες αυτές: την επεκτασιμότητα, την ασφάλεια, τη συμμόρφωση και φυσικά τα βαθιά ενσωματωμένα μοντέλα μεγάλων γλωσσών που αναδεικνύονται ως βασικοί παράγοντες επιτυχίας για τη δημιουργία αξίας βάσει δεδομένων στο cloud.
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Σταθόπουλος, Head of Cloud Centre of Excellence της ΔΕΗ, μίλησε για την υιοθέτηση μια multicloud προσέγγισης που επιτρέπει στη ΔΕΗ να αυξήσει την ευελιξία, την επεκτασιμότητα στην υποδομή πληροφορικής της, επιτρέποντάς της να προσαρμοστεί γρήγορα στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς και στις ρυθμιστικές ανάγκες. Όπως επεσήμανε, χάρη σε αυτή τη στρατηγική και αξιοποιώντας πολλούς παρόχους cloud, η ΔΕΗ μετριάζει τους κινδύνους που σχετίζονται με διακοπές λειτουργίας ή διακοπές υπηρεσιών, διασφαλίζοντας τη συνεχή παροχή υπηρεσιών στους πελάτες. Παράλληλα τα multicloud περιβάλλοντα ενθαρρύνουν την καινοτομία παρέχοντας πρόσβαση σε ποικίλες υπηρεσίες και τεχνολογίες, δίνοντας τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να πειραματιστεί με νέες λύσεις και να επιταχύνει την κυκλοφορία νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
Στην ίδια θεματική ο Κωνσταντίνος Χρονόπουλος, Cloud Business Unit Director της Performance Technologies, έδωσε συνέχεια στην συζήτηση για το multi cloud και αναφέρθηκε στην πλοήγηση ενός οργανισμού στο ταξίδι του από τα cloud silos προς ένα multi-cloud μέλλον. Καθώς ο όγκος των δεδομένων και οργανισμών μεταφέρεται διαρκώς όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό από τον on-premise στον cloud κόσμο η υιοθέτηση μιας multicloud στρατηγικής -ως αναβάθμιση της υβριδικής λειτουργίας- θέτει μια σειρά ερωτημάτων που εκτείνονται από τις υποδομές ως τα τεχνικά εφόδια και από τις κανονιστικές συμβάσεις μέχρι την κατάσταση ασφαλείας. Τα πλεονεκτήματα είναι εκεί, όπως είπε και είναι προφανή, αλλά μαζί τους υπάρχει και ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε ένα κατακερματισμένο περιβάλλον, όπου οι ανάγκεaς διαχείρισης και υποστήριξης μπορεί να υπονομεύσουν τα όποια οφέλη.
Το δίλημμα «to cloud or not to cloud?» επανέφερε από την σκηνή του συνεδρίου ο Tony Poulos, Industry Insights Advisor του TM Forum και Contributing Editor του Telecom TV. Τι περιμένει πέρα από το hype; Τελικά καταφέρνει το cloud computing να ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες των οργανισμών από αυτό; Είναι ασφαλές; Τι πρέπει οι επιχειρήσεις που κινούνται προς τα υπολογιστικά σύννεφα να προσέξουν και τι θα έπρεπε να φοβούνται; Πως αντιμετωπίζεται το vendor lock-in; Με αυτό το δύσκολο όσο και θεμελιώδες σετ ερωτήσεων ξεκίνησε αναγνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα το δίλημμα είναι ψευδές. Αφού όχι μόνο όλοι κατευθύνονται προς μια cloud λειτουργία, αλλά στην ουσία το cloud είναι πια μια νέα «μεταφορά» που χρησιμοποιούμε για ολόκληρο το internet. Αλλά ταυτόχρονα δεν έπαψε ως το τέλος να αναρωτιέται για το τι γίνεται όταν κινούμενοι με μια καθολική “as a service” φιλοσοφία καταλήγουμε με μια “pain in the ass” όπως την αποκάλεσε υπηρεσία;
Στην συνέχεια ο Παναγιώτης Βουτσινάς, Μicrosoft solutions specialist της Infinitum, περιέγραψε το επίπεδο της ασφάλειας που προσφέρει το Azure, αναλύοντας την λειτουργία στο Azure σε δύο άξονες, την σταθερότητα και την συνέπεια της συγκεκριμένης υποδομής, μέσα από συγκεκριμένα features των σχετικών εφαρμογών στο Azure.
Boosting Business with Cloud
Αφιερωμένο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω του cloud ήταν το δεύτερο μέρος του συνεδρίου που ξεκίνησε με μια συζήτηση με θέμα την επίδραση του cloud computing στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Στο πάνελ που συντόνισε ο Μιχάλης Μωραϊτης,IT strategist & CIO της Actus Valida Partner και itSMF Hellas Board Member, συμμετείχαν οι Ιωάννης Αλιγκιζάκης, Chief Security Officer της Generali Hellas, Μάκης Δαλαμαγκίδης, Head of IT, της HEINEKEN Company, Αλέξανδρος Ζιώμας, Director, IT&T Business Unit, του Athens International Airport, Κώστας Ζαφείρης, Head of Group IT Operations & Infrastructure, Assistant General Manager, της Eurobank και Ευάγγελος Βάγιας, Technology & Digital Transformation Director της DEMO ABEE. Στα πλαίσια του διαλόγου αναλύθηκε η μεγιστοποίηση του επιχειρηματικού αντίκτυπου μέσω του cloud, μέσω της μόχλευσης τεχνολογιών cloud για τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, αλλά και η προώθηση της καινοτομίας και η βελτίωση της ευελιξίας. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στους τρόπους με τους οποίους η υιοθέτηση στρατηγικών λύσεων cloud, βελτιστοποιεί την εκμετάλλευση των πόρων, εξορθολογίζει τις διαδικασίες και επιταχύνει το χρόνο μέχρι την αγορά, οδηγώντας τελικά σε αυξημένη ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη στο σημερινό ανταγωνιστικό ψηφιακό τοπίο.
Στη συνέχεια ο Χρήστος Παπανικολάου, Solutions Sales Manager της InTTrust S.A. πρότεινε πως μπορεί ένας οργανισμός να ετοιμάσει το προσωπικό του για την εποχή της generative AI, πλοηγούμενος με αυτοπεποίθηση στην εποχή των Copilots. Όπως αναφέρθηκε το επόμενο όριο για την εμπειρία των εργαζομένων και τον μετασχηματισμό στο χώρο εργασίας είναι ήδη εδώ και θα έχει βαθιά επίδραση στον τρόπο σκέψης και εκτέλεσης της καθημερινής εργασίας. Φτάνει να δοθεί η δυνατότητα στο εργατικό δυναμικό να αγκαλιάσει τις δυνατότητες του Generative AI και να περιηγηθεί στο ψηφιακό τοπίο με αυτοπεποίθηση. Σε μια προσπάθεια να «καθαρίσουμε την ομίχλη», όπως είπε, αναζητώντας μια πρακτική προσέγγιση για να εξισορροπήσουμε την ταχεία υιοθέτηση με χαμηλότερο κίνδυνο, ώστε να μπορέσουμε να αποκομίσουμε τα επιχειρηματικά οφέλη.
Στην νομική διάσταση της μετάβασης και λειτουργίας στο cloud έφερε το επίκεντρο του συνεδρίου η Άννα Μαρία Φίλιππα, Digital Law & Cybercrime Expert στην παρουσίαση της στην οποία περιέγραψε ένα δεύτερο «νομικό σύννεφο» πάνω από το υπολογιστικό νέφος. Το οποίο αναδεικνύει την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις νομικές επιπτώσεις της λειτουργίας στο cloud, αλλά και την δύναμη που αυτή φέρνει στους ηγέτες των επιχειρήσεων ειδικά στον ψηφιακό κόσμο.
Στη συνέχεια ο Φώτης Κοντοδήμας, HPE Hybrid Cloud Solutions, Latin America and South Europe, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένες λύσεις Cloud επιταχύνουν το time to market. Σε έναν κόσμο όπου οι αγορές μας αλλάζουν με διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητα και νικητές είναι εκείνοι που εισάγουν την ταχύτητα και την ευελιξία στον τρόπο που φέρνουν την καινοτομία τους στην αγορά. Αυτή ακριβώς είναι η υπόσχεση του cloud. Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε το cloud μας με τους δικούς μας όρους, σύμφωνα με τις επιχειρηματικές μας ανάγκες για καλύτερο χρόνο στην αγορά και πως μπορεί η HPE GreenLake να υποστηρίξει αυτό το όραμα.
Στους «φρουρούς του cloud» δόθηκε αμέσως μετά το βήμα του συνεδρίου καθώς ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος, DPO του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε τις προκλήσεις και την βαρύτητα του διαρκούς αγώνα να κρατηθεί η ψηφιακή επικράτεια του υπολογιστικού νέφους ασφαλής από κυβερνο-επιθέσεις. «Ειδικά όταν το 97% των κρίσιμων υποδομών μας είναι και στα χέρια του ιδιωτικού τομέα» όπως εξήγησε σχετικά με την ανάγκη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας. Και πρόβαλε ως πρωταγωνιστικά τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αλλά και της έλλειψης εξειδικευμένων στελεχών στον συγκεκριμένο τομέα.
Στην ίδια θεματική, της κυβερνοασφάλειας του cloud, κινήθηκε και ο Γιώργος Αρμενιάκος Business Development Manager – Cloud της Fortinet, ο οποίος εστίασε στην διασφάλιση των δεδομένων αξίας που ανεβαίνουν από τους οργανισμούς προς το cloud. Υπογραμμίζοντας ότι στο σημερινό διαρκώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό τοπίο η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι «άλλη μια δουλειά στη λίστα», αλλά μέρος μιας δυναμικής και συμπεριληπτικής στρατηγικής η οποία -όπως επέδειξε με την η ολιστική αντιμετώπιση της Fortinet- μπορεί να είναι αποτελεσματική, καθώς προσφέρει μια ενοποιημένη πλατφόρμα ασφαλείας σε διαφορετικά και διαφοροποιούμενα πεδία λειτουργίας.
Στο γεμάτο προκλήσεις οικοσύστημα των τραπεζών μεταφέρθηκε στη συνέχεια το κοινό του συνεδρίου χάρη στον Νικόλαο Ρέππα, Head of Platforms Sector @Innovation dpt. της Εθνικής Τράπεζας που περιέγραψε το κενό ανάμεσα στις προσδοκίες και την πραγματικότητα σε μια μετάβαση λειτουργίας στο cloud. Καθώς το migration ενός οργανισμού μεγέθους και πολυπλοκότητας μια τράπεζας σαν την Εθνική είναι συχνά γεμάτο από προκλήσεις, παρανοήσεις, πολυπλοκότητες και διαρκείς παλινδρομήσεις ανάμεσα στο ιδεατό και το εφικτό της λειτουργίας μετά την υιοθέτηση του cloud, σε ένα παράδειγμα υποδομής που κλήθηκε να διαχειριστεί 865.000 requests ημερησίως.
Ο Χρήστος Χριστόπουλος, IT Business Development & Sales Manager της Qualco ανέλυσε πως η Qualco ως system integrator αν και σχετικά νέος παίκτης στην Ελληνική αγορά παρέχει υπηρεσίες cloud, on-site και υβριδικές λύσεις σε ένα επιχειρηματικό φάσμα που καλύπτει από τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα μέχρι την ναυτιλία, με την εμπειρία ενός provider που παρέχει υπηρεσίες IT για πάνω από δύο δεκαετίες.
Σε ένα ευχάριστο όσο και πολύτιμο διάλειμμα από το χώρο της τεχνολογίας ακολούθησε ο Γιάννης Χατζήμπεης, Σύμβουλος Μάρκετινγκ Χορηγιών Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ιδρυτής πλατφόρμας Crowdfunding www.giveandfund.com, Ironman και Paralympian ο οποίος μίλησε στο κοινό του συνεδρίου για το πως μπορούμε να ξεπερνάμε τα όρια μας, αν -όπως στον αθλητισμό, αλλά και την καινοτομία όπως σημείωσε- καταφέρουμε να κινηθούμε εκτός των δεδομένων και συμβατικών πλαισίων που μας περιορίζουν.
Ακολούθησε μια από κοινού παρουσίαση στην οποία οι Άννα Μαρία Περισοράτη IBM Cloud Platform Sales Specialist – Greece and Cyprus, Στέλιος Φύτρος, Private Sector Account Manager της Cosmos Business Systems και Θεοφάνης Ευαγγελοδήμος, Project Director της Arhs Development, έδειξαν μέσα από το case study τους πως μπορεί να αλλάξει το επιχειρηματικό τοπίο, με την χρήση του IBM cloud υλοποιούμενο από την Cosmos Business Systems.
Στη συνέχεια η Δανάη Μανωλή, SEE Data Center Segment & EcoStruxure Sales Manager ανέλυσε πως η Schneider Electric μέσω της αρχιτεκτονικής EcoStruxure διαμορφώνει τα βιώσιμα data centers του μέλλοντος. Στο πλαίσιο της νέας Ευρωπαϊκής οδηγίας EED, με έναρξη ισχύος 15 Μάϊου 2024, η Schneider Electric έχει ως στόχο την καθολική υποστήριξη μέσω των ολοκληρωμένων λύσεων EcoStruxure (IT, Building, Power, Grid), των υποδομών ΙΤ, αποτελώντας τον αδιαμφισβήτητο σύμμαχο προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και των βιώσιμων λύσεων κάθε ΙΤ εγκατάστασης.
Cloud In The New Era
Αφιερωμένο στην νέα εποχή στην οποία εισέρχεται το cloud computing, το τρίτο και τελευταίο μέρος του συνεδρίου άνοιξε με την παρουσίαση του Μιχάλη Ζούτσου, Product Manager – Value Added Products της Info Quest Technologies, της νούμερο ένα παγκοσμίως εφαρμογή ηλεκτρονική υπογραφής εγγράφων, της DocuSign, η οποία σε συνδυασμό με τις ικανότητες της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αναβαθμίσουν τις δυνατότητες απομακρυσμένων διαδικασιών μέσω cloud, συμβάλλοντας στην επιχειρηματική αμεσότητα, ταχύτητα και ασφάλεια.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προέκυψε στη συνέχεια η παρουσίαση του Dr. Jon Summers, Research Lead in Data Centres της RISE η οποία ανέδειξε τον ρόλο της βασικής προϋπόθεσης για την ύπαρξη του cloud, της υλικοτεχνικής υποδομής των data centers στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε cloud περιβάλλοντα. Αλλά και της εξέλιξης τεχνολογιών που αλλάζουν το επιχειρηματικό παιχνίδι διεθνώς όπως αυτή της τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικά όταν αυτές οι τεχνολογίες πρέπει να απαντήσουν σε προκλήσεις όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η βελτιστοποίηση της ψύξης και η ασφάλεια δεδομένων και διαδικασιών, σε συστήματα data centers όπου η κατανάλωση ενέργειας ξεπερνά συνολικά αυτή μικρών ή και μεγαλύτερων χωρών. Το μέλλον βρίσκεται στο cloud -αδιαμφισβήτητα- αλλά ποια είναι τα δυνατότερα trends σε αυτή την κυριαρχία;
Την εξερεύνηση τους ανέλαβαν σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση -υπό τον συντονισμό του Γιώργου Παπούλια, Chair of BoDM του itSMF Hellas- οι Παναγιώτης Μανάρας, CIO της Synergy, Σταύρος Δανιήλ, Head Of IT (Global) της TUI MM και Σπύρος Ψωμαδέλης, CIO της Eltrak. «Γειά σας είμαι ο Naim Gkamperlo, Cloud Engineering Lead Europe της Mondelez, όπου είναι ωραία γιατί φτιάχνουμε γλυκά cookies» συστήθηκε ο επόμενος ομιλητής ο οποίος εστίασε ιδιαίτερα στην επιχειρηματική προσαρμοστικότητα και την ευκινησία την οποία αποδίδει η λειτουργία στο cloud. Μέσα από το παράδειγμα του οργανισμού του όπου το business agility προκύπτει από το χτίσιμο μιας πετυχημένης ομάδας cloud engineering που χρησιμοποιεί infrastructure as a code εφαρμογές (IaC) καινοτομώντας για να δημιουργεί πρακτικές λύσεις.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έκλεισαν οι διαδικασίες του συνεδρίου καθώς το τελευταίο πάνελ ομιλητών συγκεντρώθηκε υπό τον προβοκατόρικο τίτλο «δεν υπάρχει cloud είναι ο server κάποιου άλλου» ο οποίος επανέφερε την συζήτηση στο ζήτημα της υποδομής του cloud, μέσα από τις απόψεις των Δρ. Άρη Μελετίου, Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ΓΓΠΣ, Άννα Μαρία Φίλιππα, Digital Law & Cybercrime Expert, Φώτη Ανδρουτσόπουλο, Head of IT Service & Operations, T-Digital by Deutsche Telecom και Χρήστο Κούστα, Επικεφαλή Cloud Capability Center της Εθνικής Τράπεζας, υπό τον συντονισμό του Νίκου Δράκου, Προέδρου του ISACA Athens Chapter.