Ο συνολικός τζίρος των desktop μόνιτορ στη Δ. Ευρώπη αυξήθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο (Ιούλιος έως Αύγουστος) κατά 4%, όπως καταγράφουν οι αναλυτές της Context.

Σημαντική ανάπτυξη της αγοράς (+13%) καταγράφηκε τον Ιούλιο, ενώ ακολούθησε τον Αύγουστο μια πτώση της τάξης του 2%, επηρεάζοντας τόσο το enterprise όσο το business κομμάτι της αγοράς.
«Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αυξανόμενος αριθμός μοντέλων με μεγάλες ή κυρτές οθόνες, οι οποίες απευθύνονται στους επαγγελματίες του creative χώρου και στους gamers, έχουν αρχίσει να προσελκύουν και το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, δίνοντας μια περαιτέρω ώθηση στην παγκόσμια αγορά οθονών», αναφέρει η Dominika Koncewicz, Senior Analyst στην αγορά οθονών, για την Context.

Μόνο τον Αύγουστοι οι πωλήσεις gaming μοντέλων και μοντέλων με κυρτές οθόνες αυξήθηκαν, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, κατά 50%, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να διοχετεύεται στο ευρύ καταναλωτικό κομμάτι της αγοράς. Στα υπόλοιπα μοντέλα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινό, περιλαμβάνονται εκείνα που διέθεταν refresh rate στα 100Hz ή μεγαλύτερο.

Μάλιστα, οι οθόνες των 144Hz αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 75% σε σχέση με πέρσι. Τα μόνιτορ για επιχειρηματικούς πελάτες με τιμές μεταξύ 186 και 197 ευρώ συνέβαλαν με τη σειρά τους στην ανάπτυξη της αγοράς. Αυτό επιβεβαίωσε την τάση που θέλει τους καταναλωτές να επενδύουν σε καλές οθόνες, όχι μόνο για τα παιχνίδια και για εργασίες creative, αλλά και για εφαρμογές home office.