Σύμφωνα με τους αναλυτές της Context, η δυτικοευρωπαϊκή αγορά desktop monitors συνέχισε την ανάπτυξή της και το δ’ τρίμηνο του 2018.

Μετά από ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις στο τέλος του έτους αυξήθηκαν σχεδόν σε όλες τις χώρες της περιοχής. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί ο τζίρος της αγοράς κατά σχεδόν 16%, με τα business και τα gaming monitors να συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτήν την εικόνα. Τα ηνία της αγοράς το δ’ τρίμηνο, από γεωγραφικής απόψεως, κατείχε η Νορβηγία, με 53,8% ανάπτυξη, ενώ ακολουθούν η Ολλανδία (+31,3%) και Σουηδία (+28,6%). Η μόνη χώρα στην οποία καταγράφηκε μια ανεπαίσθητη υποχώρηση ήταν η Πορτογαλία (-0,1%).

Τις εβδομάδες πριν από την Black Friday αυξήθηκαν, ωστόσο, οι πωλήσεις κατά 6%, κάτω από τις προσδοκίες των συμμετεχόντων. Παρόλο αυτά τα gaming μόνιτορ αύξησαν τις πωλήσεις κατά 41% (σε σχέση με το 29% το αντίστοιχο διάστημα το 2017). Αν και παραδοσιακά το peak των πωλήσεων καταγράφεται τη χριστουγεννιάτικη περίοδο στα τέλη Νοεμβρίου, οι αναλυτές της Context κατέγραψαν μια νέα τάση: οι περισσότερες πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου σημειώθηκαν τον Οκτώβριο.