Οι πωλήσεις των λεπτών laptops (ultrabooks), ήτοι φορητών υπολογιστών με πάχος λιγότερο από τα 18 χιλιοστά, αυξήθηκαν στη Δ. Ευρώπη κατά 18% το γ’ τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, όπως καταγράφει η Context σε πρόσφατη μελέτη της.

«Η ανάπτυξη της αγοράς οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση για λεπτές και πολύ ελαφριές λύσεις mobile, η οποία προκύπτει από μια γενικότερη στροφή στο mobility, αλλά και στην αυξανόμενη διαθεσιμότητα προϊόντων αυτής της κατηγορίας, βασισμένων στα Windows», σχολιάζει η Marie-Christine Pygott, Senior Analyst της Context. Όπως και τα προηγούμενα τρίμηνα, τα ultrabooks είχαν μεγάλη αποδοχή τόσο από τους επιχειρηματικούς χρήστες όσο και από το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

Για την πρώτη κατηγορία χρηστών η αύξηση άγγιξε το 22%, ενώ για τη δεύτερη το 15%. Το τρίτο τρίμηνο του 2018 η μέση τιμή πώλησης των ultrabooks για επιχειρηματική χρήση ανήλθε στα 1.276 ευρώ, ενώ των μοντέλων καταναλωτικής χρήσης άγγιξε τα 633 ευρώ.  Σύμφωνα με την Context, οι υψηλές τιμές πώλησης επηρέασαν θετικά τόσο τα έσοδα όσο και το περιθώριο κέρδους των προμηθευτών.