Η αγορά των 3D εκτυπωτών θα συνεχίσει την ανάπτυξή της και το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Όπως επισημαίνει έρευνα της Context έχει αυξηθεί η ζήτηση για τους επαγγελματικούς εκτυπωτές 3D, ενώ έχει μειωθεί για τις εκτυπωτικές συσκευές που προορίζονται για τους οικιακούς χρήστες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τρεις κατηγορίες -industrial, design και professional- κινούνται σε ανοδική τροχιά, με καταγράφοντας 14,13 και 15% αντίστοιχα ανάπτυξη.

Στην αγορά των οικιακών χρηστών, που χαρακτηρίζεται από συσκευές με τιμή πώλησης έως τα 2.500 δολάρια, υποχώρησαν, απεναντίας, οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους κατά σχεδόν 10%. Καθώς δεν διαφαίνονται σημάδια ανάπτυξης στον ορίζοντα σε αυτήν την κατηγορία, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υποχώρηση των πωλήσεων για όλο το έτος, στα προπέρσινα επίπεδα.

Ισχυρή σημάδια ανάπτυξης, από την άλλη, καταγράφει η κατηγορία των επαγγελματικών και βιομηχανικών εκτυπωτών 3D. Σε επίπεδο έτους, οι πωλήσεις των επαγγελματικών 3D Printers αυξήθηκαν κατά 8%, κάνοντας παράλληλα 37% περισσότερο τζίρο. Στην κατηγορία design, η ανάπτυξη ανήλθε σε περίπου 11% τους τελευταίους 12 μήνες, κάτι που οφείλεται κυρίως στην είσοδο νέων συσκευών αυτής της κατηγορίας από την HP, σύμφωνα με την Context.