Στη Δυτική Ευρώπη πουλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 σχεδόν 19% περισσότερα business μόνιτορ σε σχέση με τον αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι, όπως προκύπτει από μελέτη της Context.

Βασική αιτία γι’ αυτήν την ανάπτυξη ήταν οι χαμηλότερες μέσες τιμές πώλησης. Αλλά και οι πωλήσεις των οθονών στο καταναλωτικό τμήμα της αγοράς αυξήθηκαν (+9% σε σχέση με πέρσι). Σύμφωνα με την Dominika Koncewicz, Senior Analyst της Context, τα έσοδα από τις πωλήσεις desktop μόνιτορ θα συνεχίσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς πολλές εταιρείες ετοιμάζουν τη αναβάθμισή τους στα Windows 10, μια μετάβαση που θα συνοδεύεται συχνά και από εκσυγχρονισμό του hardware εξοπλισμού τους.

Η ανάπτυξη της αγοράς δεν ήταν η ίδια σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Ενώ  οι πωλήσεις των business μόνιτορ σε χώρες όπως η Πολωνία (+66,4%), η Ιταλία (+53,7%) και η Ισπανία (+45,9%) κινήθηκαν σε ρυθμούς πάνω από το μέσο όρο, σε άλλες χώρες, όπως η Μ. Βρετανία (-1,5%) και η Αυστρία (-3,8%) κατέγραψαν μια ελαφριά υποχώρηση.