Η δυτικοευρωπαϊκή αγορά PCs βρίσκεται σε μια φάση που προσπαθεί την ισορροπία της όπως καταγράφει η Context σε πρόσφατη μελέτη της, ακολουθώντας τον Ιανουάριο την τάση που χαρακτήριζε τους τελευταίους μήνες του 2018.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των business PCs αυξήθηκαν κατά 5%, αξιοποιώντας τη μεγάλη ανάπτυξη σε αυτό το κομμάτι της αγοράς που χαρακτήρισε τις περισσότερες χώρες της περιοχής (+27,2% για τη Μ. Βρετανία, +21,2% για τη Δανία, +13,2% για τη Γερμανία). Αντίθετη ήταν η εικόνα στο καταναλωτικό τμήμα, όπου η μεγάλη πτώση προκάλεσε μια υποχώρηση συνολικά της αγοράς κατά 5%.

Όσον αφορά τις κατηγορίες συσκευών η τάση συνεχίζει όπως και πέρσι: πουλήθηκαν λιγότερα desktop PCs (-1%), και περισσότερα desktop workstations (+3%), notebooks (+8%) και notebook workstations (+16%). Tα υπέρλεπτα notebooks, με κατασκευαστικό πάχος λιγότερο από τα 18mm, αποτέλεσαν, όπως και πέρσι, σημαντικές κινητήριες δυνάμεις της αγοράς, καταγράφοντας ανάπτυξης της τάξης του 50% (αποσπώντας, πλέον, το 22% της αγοράς notebooks).