Ο τζίρος της αγοράς εκτυπωτών μέσα από κανάλι διανομέων στη Δ. Ευρώπη, υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο του 2019 κατά 4,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, όπως αναφέρει η Context σε πρόσφατη έρευνά της.

«Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς, καθώς, ιστορικά, το πρώτο τρίμηνο είναι το πιο αδύνατο του έτους – και συνήθως ακολουθεί ένα εξασθενημένο δεύτερο τρίμηνο» σημείωσε ο Antonio Talia, Head of Business Analysts της Context.

Οι πωλήσεις των πολυμηχανημάτων (MFPs) υποχώρησαν κατά 1,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα – αν και τα laser MFPs σημείωσαν μια ισχυρή ανάπτυξη (+4,6%), η οποία αντιστάθμισε εν μέρει την πτώση των Inkjet MFPs (-3,4%) – οι οποίοι συνεισφέρουν κατά σχεδόν 78% στον τζίρο αυτής της κατηγορίας στη Δ. Ευρώπη.

Από την άλλη, οι πωλήσεις των εκτυπωτών απλής λειτουργίας (SFPs) κινήθηκαν έντονα αρνητικά (-13,6%), συνεισφέροντας στην αρνητική εικόνα της αγοράς το α’ τρίμηνο. Τέλος, η μετάβαση από τα SFPs στα MFPs θα συνεχιστεί, καθώς η ζήτηση για τα SFPs, ειδικά για τα μοντέλα χαμηλότερα προδιαγραφών, παραμένει χαμηλή.