Την τρίτη θέση στην κατηγορία “Business Continuity Team of the Year” κατέκτησε η ομάδα Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου Cosmote, στο πλαίσιο των φετινών Διεθνών Βραβείων Επιχειρησιακής Συνέχειας, που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Μαΐου στο Λονδίνο.

Τα βραβεία διοργανώνει το βρετανικό περιοδικό CIR (Continuity Insurance & Risk) και σήμερα αποτελούν τον πλέον αναγνωρισμένο θεσμό στο χώρο της Επιχειρησιακής Συνέχειας διεθνώς.

Η Cosmote αποτελεί τη μοναδική εταιρεία εκτός Μεγάλης Βρετανίας αλλά και από τον ευρύτερο τηλεπικοινωνιακό κλάδο που πέτυχε όχι μόνο να συμπεριληφθεί στη λίστα των επτά τελικών υποψηφίων, αλλά και να κατακτήσει τον τίτλο της «τρίτης Καλύτερης Ομάδας Επιχειρησιακής Συνέχειας» παγκοσμίως.

Τις δυο πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι εταιρείες Lloyds Banking Group και Cooperative Financial Services, ενώ στη λίστα συμμετείχαν επίσης οι εταιρείες JP Morgan Chase, Sainsbury’s και Cooperative Group. Η αξιολόγηση των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε από 9 μελή κριτική επιτροπή, βάσει σειράς κριτηρίων όπως η οργάνωση και τα επιτεύγματα των ομάδων Επιχειρησιακής Συνέχειας το 2009, στην οποία συμμετείχαν διεθνώς αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του κλάδου, από εταιρείες όπως η Rolls-Royce, η Virgin Atlantic Airways, η BP και η Bank of England.