Η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home ενεργοποιήθηκε σήμερα από την COSMOTE στην Αθήνα. Η ενεργοποίηση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ.

Το νέο επενδυτικό πλάνο του ομίλου ΟΤΕ, ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, προβλέπει ότι έως το τέλος του 2019 η κάλυψη COSMOTE FTTH θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.

Νίκος Παππάς: “Το δίκτυο οπτικών ινών παράδειγμα αρμονικής συνεργασίας ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα”
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε, μεταξύ άλλων: “Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί πρότυπο συντονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε – πριν το 2025 – να έχουμε υπερβεί τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit”.

Μιχάλης Τσαμάζ: “Κάνουμε πράξη την Κοινωνία των Gigabit”
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, τόνισε ότι “αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο 2 δισ. ευρώ θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit”.

Βασίλης Μαγκλάρας: “Η Ελλάδα αλλάζει ευρυζωνική ταχύτητα”
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε, μεταξύ άλλων: “Η έναρξη της πρώτης δράσης για την σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι επιβεβαιώνει την επέκταση και τη διεύρυνση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα”.

Διονύσης Χατζηδάκης: “Γρήγορη επέκταση του δικτύου για δυνατότητα πρόσβασης όλων”
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: “Εύχομαι από καρδιάς το έργο που ξεκίνησε σε πανελλαδική πρωτιά από το Παλαιό Φάληρο και οι τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρονται να γίνουν καθημερινότητα κάθε Έλληνα”.

COSMOTE Double Play Fiberspeed
Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, διατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 και 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps.