Σημαντική αύξηση στην κίνηση δεδομένων κατέγραψαν τα δίκτυα κινητής και σταθερής Cosmote τις ημέρες των γιορτών, καθώς οι συνδρομητές επέλεξαν να ανταλλάξουν πασχαλινές ευχές και εορταστικές στιγμές μέσω Internet και social media.

Η συνολική κίνηση στο δίκτυο κινητής Cosmote την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς άγγιξε τα 3,7PB, σημειώνοντας αύξηση 42% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με την κίνηση mobile data μέσω 4G/4G+ σχεδόν να διπλασιάζεται (3,1 petabyte). Βάσει της κίνησης, τη μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση mobile data σημείωσαν οι νησιωτικές περιοχές, ενώ μεγάλη αύξηση σημειώθηκε και στην Πελοπόννησο.

Για άλλη μια χρονιά, το Instagram μονοπώλησε το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις των χρηστών κινητής, συγκεντρώνοντας το 29% της κίνησης, ενώ ακολουθήσαν το YouTube με 26%, το Facebook με 19% και το web browsing με 10%. Βάσει στοιχείων roaming, οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ακολούθησαν Ιταλία και Γαλλία.Όσον αφορά στη σταθερή, η κίνηση data άγγιξε τα 53 petabytes, αυξημένη κατά 36% σε σχέση με πέρσι. Αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή αύξηση κατά 74% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, της κίνησης μέσω των νέων δικτύων οπτικών ινών – VDSL και Vectoring.