Οργανική ανάπτυξη μέσα από νέα προϊόντα και υπηρεσίες, συνέχιση των επιτυχημένων συνεργασιών με vendors του εξωτερικού και ανόργανη ανάπτυξη μέσα από ενδεχόμενη εξαγορά εταιρείας, αποτελούν το μείγμα της στρατηγικής της CPI, έτσι όπως το περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Άρης Παπαθάνος, στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Ως προς το σκέλος των εξαγορών, ειδικότερα, ο κ. Παπαθάνος ανέφερε ότι η CPI ενδιαφέρεται κυρίως να εισέλθει με πλειοψηφικό πακέτο σε εταιρεία από τον χώρο της τεχνολογίας η οποία θα παρέχει high end λύσεις είτε σε software είτε στο κομμάτι των professional services. «Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει συζητήσεις με τουλάχιστον δέκα εταιρείες και είμαστε κοντά σε μία τέτοια κίνηση.

Θέλουμε τα βήματά μας να είναι προσεκτικά και το ρίσκο υπολογισμένο σεβόμενοι και τους μετόχους μας. Πλέον έχουμε αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για το πώς να προσεγγίσουμε deals», σημείωσε ο κ. Παπαθάνος, προσθέτοντας πως στο «ραντάρ» της CPI έχουν μπει ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο η εξαγορά να διευρύνει μελλοντικά τα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης και να προσθέσει στον τζίρο της από πέντε ως δέκα εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης που ολοκληρώνεται στις 30/6/2024, η CPI, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, έχει σημειώσει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 4,35% – από τα 13,95 εκατ. στα 14,55 εκατ. ευρώ- με τα έσοδα από υπηρεσίες να μεγεθύνονται κατά 7,7%- από τα 3,17 εκατ. στα 3,42 εκατ. ευρώ.

Εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι:

  • η τρέχουσα χρήση (01/07/2023-30/06/2024) θα κλείσει με αύξηση εσόδων κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση στα 19,5 εκατ. και το EBITDA στο +5%,
  • η επόμενη χρήση (01/07/2024-30/06/2025) θα κλείσει με έσοδα 21 εκατ. και EBITDA στο +6,3%,
  • στη χρήση 01/07/2025-30/06/2026 οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε 22,7 εκατ. και το EBITDA στο +6,7%.

Να σημειωθεί πως στο κομμάτι της οργανικής ανάπτυξης οι νέες συνεργασίες στις οποίες έχει προχωρήσει η CPI το τελευταίο επτάμηνο με τη Milestone στο κομμάτι του surveillance, την Poly – μέλος του oμίλου της HP- στη διανομή προϊόντων υβριδικής εργασίας και την Govee, με την οποία εγκαινιάζει την είσοδό της στα Smart IoT products με στόχο την ενίσχυση της παρουσία της στην αγορά του retail, έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς. Όπως είπε ο κ. Παπαθάνος τα έσοδα από τις παραπάνω συνεργασίες έχουν ανέλθει προς το παρόν στα 500.000 ευρώ με τις προοπτικές να προδιαγράφονται ευοίωνες.

Επιπλέον, η CPI θα επιδιώξει αξιοποιήσει τις ευκαιρίες από τα έργα ψηφιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε μέσα από απ’ ευθείας συμμετοχή σε διαγωνισμούς, είτε ως υπεργολάβος σχημάτων που θα αναλάβουν τα σχετικά έργα. Τέλος, ο κ. Παπαθάνος διέψευσε εκ νέου – μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του χρηματιστηρίου- τα «σενάρια» που διακινήθηκαν για πιθανή αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της CPI και ενδεχόμενη συγχώνευση με την Real Consulting, χαρακτηρίζοντας τα «παντελώς ανυπόστατα» και πως «δεν υπάρχει ουδεμία συζήτηση».