Με ανοδικούς ρυθμούς στο κομμάτι των εσόδων εξακολουθεί να κινείται η CPI, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Άρης Παπαθάνος, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετοχών.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης, τα έσοδα της τρέχουσας χρήσης, που ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο, αναμένεται να είναι αυξημένα σε ποσοστό 8%-10% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη χρήση (ο τζίρος είχε διαμορφωθεί στα 18,55 εκατ. ευρώ). Αυξανόμενα βαίνουν και τα έσοδα από υπηρεσίες, τα οποία αντανακλούν το 22% με 24% του συνολικού τζίρου της εταιρείας. «Πέρα από το κομμάτι των προϊόντων, έχουμε αρχίσει να αναπτύσσουμε και το pipeline μας και σε επίπεδο υπηρεσιών, μπαίνοντας, είτε απευθείας είτε ως υπεργολάβοι, σε διάφορα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού. Θέλουμε να αυξήσουμε το απόλυτο νούμερο των υπηρεσιών για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερες δουλειές», σημείωσε ο κ. Παπαθάνος.

Με βάση τη στρατηγική της εισηγμένης, η ανάπτυξη θα εστιαστεί σε δύο κυρίως πυλώνες:

  • Πρώτον, στην οργανική ανάπτυξη των σημερινών της δραστηριοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι τρεις σημαντικές συνεργασίες στις οποίες έχει προχωρήσει η CPI το τελευταίο εξάμηνο με την Milestone για την ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας στο κομμάτι του surveillance, την Poly – μέλος του oμίλου της HP- που αφορά στη διανομή προϊόντων υβριδικής εργασίας και την Govee, συνεργασία με την οποία εγκαινιάζει την είσοδό της στα Smart IoT products με στόχο την ενίσχυση της παρουσία της στην αγορά του retail.
  • Δεύτερον, στη ανόργανη ανάπτυξη, που σημαίνει είτε μια στρατηγική συνεργασία είτε μια εξαγορά. «Ως προς αυτό το κομμάτι συνεχίζουμε και δουλεύουμε και με το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και με μια ξεχωριστή επιτροπή στρατηγικής για να δούμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά. Έχουμε προχωρήσει σε κάποιες συζητήσεις που δεν έχουν τελεσφορήσει, ενώ έχουμε κάνει και κάποιες προτάσεις και περιμένουμε», ανέφερε ο κ. Παπαθάνος.