Στρατηγικό στόχο της Crowdpolicy αποτελεί η υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ελληνική αγορά, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα μέσα από την Κεντρική Διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και ευρύτερους φορείς του Δημοσίου. Παράλληλα, η δραστηριοποίησή της επεκτείνεται και εκτός συνόρων, έχοντας αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και με διεθνείς οργανισμούς, ενώ κύρια επιδίωξη και όραμα για το προσεχές χρονικό διάστημα είναι η αξιοποίηση τεχνολογιών machine learning, ΑΙ, blockchainVRAR και 5G ως innovation enabler της ελληνικής οικονομίας και του εθνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Απόρροια της ανοδικής πορείας της εταιρείας είναι ο διπλασιασμός του κύκλου εργασιών της το 2020, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε 30% αύξηση στις πωλήσεις της σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, λαμβάνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση από το σύνολο των δραστηριοτήτων της.

 

Πολυσχιδής δραστηριότητα στην τεχνολογία και την καινοτομία

H Crowdpolicy αποτελεί μία εταιρεία με πολυσχιδή δραστηριότητα στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας, με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που συνεχώς εμπλουτίζονται και καινοτόμες λύσεις που βρίσκουν ολοένα και περισσότερους αποδέκτες.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες δραστηριότητας της Crowdpolicy  εντοπίζεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνολογία, παράγοντας ψηφιακές λύσεις για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όπως επισημαίνουν στο NetFAX ο Γιώργος Καραμανώλης  CTO/CIO  και ο Μιχάλης Ψαλλίδας Managing Director  της εταιρείας: «Επί της ουσίας αναλαμβάνουμε από την πρώτη στιγμή έως και την ολοκλήρωσή του το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού, παρέχοντας endtoend υπηρεσίες. Στον δημόσιο τομέα η εταιρεία έχει παρουσία σε 67 δήμους και 4 περιφέρειες με λύσεις ψηφιακής διακυβέρνησης, mobile apps, αυτόματους ψηφιακούς βοηθούς, πλατφόρμες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, διαχείρισης αιτημάτων και ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς και ασύρματης δικτύωσης. Επιπλέον, αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη χαρά και επιβράβευση του έργου μας, η ανάδειξη της Crowdpolicy ως Smart City Supplier of the Year στα Best City Awards 2020. Παράλληλα, στο πλαίσιο του ευρύ αντικειμένου δραστηριοποίησής μας, η εταιρεία έχει αναδειχθεί Top WiFi4EU Provider και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

 

Διπλασιασμός των συνεργασιών με δήμους της Ελλάδας το 2021

Εντός του 2021 η εταιρεία διπλασίασε τις συνεργασίες της με τους δήμους, προέβη σε περισσότερες από 40 εγκαταστάσεις ασύρματων δικτύων σε όλη την Ελλάδα και ολοκλήρωσε την πλατφόρμα ψηφιακής ενοποίησης των δήμων, την mobile εφαρμογή City On. Μέσω αυτής, οι πολίτες έχουν άμεση ενημέρωση, πρόσβαση σε πληροφορίες και σημεία ενδιαφέροντος, μπορούν να καταγράφουν τα προβλήματά τους, αλλά και να λαμβάνουν σημαντικές ειδοποιήσεις για θέματα πολιτικής προστασίας. Πρόκειται για μία υπηρεσία η οποία επίσης  ενοποιείται με τον αριθμό 13033 και 13032, παρέχοντας τη δυνατότητα απλής δήλωσης μετακίνησης  και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην υποστήριξη ειδήσεων και εξελίξεων που σχετίζονται με την πανδημία και στην παροχή υπηρεσιών αξίας, όπως οι προσφορές τοπικών επιχειρήσεων και το loyalty. Ταυτόχρονα, το City On συμβάλλει στην ενοποίηση των δήμων ως έξυπνων πόλεων, μέσω μίας ενιαίας εφαρμογής ενσωματώνοντας πληθώρα τρίτων εφαρμογών με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την εκάστοτε δημοτική αρχή.

 

«Πέρα από το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, είδαμε την επιθυμία των στελεχών της δημόσιας διοίκησης να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις ανάγκες που έχει επιφέρει η πανδημία. Οι λύσεις αυτές έχουν δοκιμαστεί από τον δήμο Χάλκης έως και τον δήμο Αθηναίων, καταδεικνύοντας ότι η Crowdpolicy μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα μεγέθη και να προσαρμόσει τις λύσεις αυτές στις εκάστοτε ανάγκες», συμπληρώνει ο κύριος Ψαλλίδας.

 

Λύσεις και έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στον ιδιωτικό τομέα

 

Στον ιδιωτικό τομέα η εταιρεία αναλαμβάνει υποδομές ψηφιακού μετασχηματισμού, διαθέτοντας ΑΙ Portal, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στο pοrtal ενός οργανισμού να είναι AIenabled, με τη χρήση εργαλείων, όπως είναι οι ψηφιακοί βοηθοί. «Επιπλέον υλοποιούμε mobile apps, καθώς και chatbots, όπως η πλατφόρμα botakis (botakis.com), η οποία διακρίθηκε με χρυσό βραβείο στα Mobile Excellence Awards για την υλοποίηση με τη ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή, διαθέτουμε συνολικά πάνω από 35 εγκαταστάσεις chatbots, ενώ προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες υπό σύναψη συνεργασίες μας. Ταυτόχρονα, στον ιδιωτικό τομέα παρέχουμε υπηρεσίες loyalty και service desk, όπου πρακτικά διαχειριζόμαστε όλα τα αιτήματα των πελατών πολυκαναλικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργούμε συστήματα γνώσης για τους οργανισμούς αυτούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της πανδημίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής η υπηρεσία call back που διαθέτουμε. Εάν επισκεφθεί κάποιος για παράδειγμα το site της ΔΕΗ ή του ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να εξυπηρετηθεί και από τον αυτόματο ψηφιακό βοηθό απλά και γρήγορα», εξηγεί ο Γιώργος Καραμανώλης.

Έργα για μεγάλους επιχειρηματικούς οργανισμούς στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο συνεργασιών με σημαντικούς επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας η εταιρεία έχει δημιουργήσει το chatbot της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και τραπεζών στο εξωτερικό. Στον τομέα του digital transformation έχει συνεργαστεί με τράπεζες σε fintech υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα με την Εθνική Τράπεζα, η οποία χρησιμοποιεί πλατφόρμα διαχείρισης δωρεών της Crowdpolicy, ενώ συνεργάζεται και με το σύνολο των συνεταιριστικών τραπεζών. Στον τραπεζικό τομέα διαθέτει την επιχειρηματική μονάδα fintelioX (finteliox.com), η οποία παρέχει cloud υπηρεσίες fintech προς τον τραπεζικό τομέα. Στα εργαλεία που διαθέτει είναι και η cloud σουίτα εργαλείων των crowdapps (hello.crowdapps.net), που έχουν ως στόχο το engagement των πελατών με μεγάλους οργανισμούς, τη συμμετοχικότητα και το loyalty.

 

Δράσεις ανοιχτής καινοτομίας με σημαντικές συνεργασίες

Ένας ακόμη βασικός πυλώνας δραστηριοποίησης της Crowdpolicy είναι το Open Innovation, που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ανοιχτής καινοτομίας (crowdpolicy.com/oi). Nα σημειωθεί ότι η Crowdpolicy αναπτύσσει κανάλια συνεργασίας με την κοινότητα καινοτομίας, έχοντας διοργανώσει 35 hackathons και 12 προγράμματα acceleration με πάνω από 5000 συμμετέχοντες, με αντικείμενο όπως smart cities, πολιτισμό (συγκεκριμένα με το ΤΑΠ κατά την προηγούμενη ΔΕΘ στο οποίο συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός), agrifood, περιβάλλον, ενέργεια (συγκεκριμένα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), insurancefintech κ.λπ. Μέσα από τη διαδικασία αυτή έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες, όπως με τη Visa αλλά και με τράπεζες, με τον ΣΕΒ, με τη Lidl Ελλάς και άλλους σημαντικούς φορείς και έχει υποστηρίξει τουλάχιστον 600 ομάδες προγραμματιστών – startups.

Επί της ουσίας, η εταιρεία υλοποιεί την παρουσία όλων των εταιρειών στο διαδίκτυο με AI portals, πλατφόρμες web mobile, διαθέτει πάνω από 30 cloud λύσεις, αναλαμβάνοντας επικοινωνία, οργάνωση, εξωστρέφεια, αυτοματοποίηση έχοντας στο δυναμικό της πάνω από 60 developersdesigners και business analysts και συνεχώς αναπτύσσει νέες ψηφιακές λύσεις και εργαλεία που προωθούν την τοπική, αλλά και εθνική οικονομία και ανάπτυξη.