Είναι γεγονός ότι παρά τον -συνήθως αρνητικό- θόρυβο που συνοδεύει τις περισσότερες φορές κάθε αναφορά σ’ αυτά, τα κρυπτονομίσματα και εμμέσως η τεχνολογία του blockchain, στην οποία «πάτησε» το πρώτο, το bitcoin, είναι εν πολλοίς άγνωστα (ή βασισμένα σε λάθος πληροφορίες) πεδία στην ελληνική κοινή γνώμη.
Στον αντίποδα τεχνολογία blockchain μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα σε πλήθος εφαρμογές. Επίσης, τα κρυπτονομίσματα, εάν ξεπεράσουν τις παιδικές ασθένειες έχουν όλα τα φόντα να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Πώς crypto και blochain μπορούν να αλλάξουν ολόκληρους κλάδους
Στο πλαίσιο παρουσίασης με τίτλο Cryptonetworks εξηγήθηκαν από ειδήμονες του χώρου – Έλληνες και ξένους που, όμως, όλοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό- οι τρόποι με τους οποίους crypto και blockchain μπορούν να αλλάξουν ολόκληρους κλάδους.
Δόθηκε μια κατά το δυνατόν σφαιρική εικόνα για τις εκτιμήσεις διεθνών επενδυτών ως προς την αξία και τις προοπτικές των νεοφυών εταιρειών που ειδικεύονται σ’ αυτούς τους τομείς και παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή και CEO της, Λευτέρη Διακομιχάλη, η πορεία της Radicle, που έχει δημιουργήσει και προσπαθεί να διαδώσει ένα πρωτόκολλο για την Peer To Peer συνεργασία στη συγγραφή κώδικα.
Εμπνευστής και συντονιστής της βραδιάς ήταν ο Μάρκος Βερέμης (εξάδελφος του ομώνυμου Έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή), έμπειρος ερευνητής σε θέματα κρυπτονομισμάτων – blockchain και διευθυντής της επενδυτικής εταιρίας Cambridge Associates, με έδρα την Ουάσιγκτον.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε εισαγωγή στα κρυπτο-δίκτυα από τον μηχανικό και επενδυτή David Fauchier κι ένα πάνελ συζήτησης, στο οποίο μετείχαν επίσης δυο άλλοι επενδυτές, ο Thomas Bailey και ο Pamir Gelenbe, με συντονιστή τον κ. Βερέμη.
Ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της Radicle και μια συζήτηση με τον δημιουργό της, ο οποίος εγκατέλειψε υψηλόβαθμη θέση στη Soundcloud, το 2017, για να υλοποιήσει το όνειρό του.
Οι επένδυσεις σε bitcoin και ο παραλληλισμός της crypto σκηνής με τις πρώτες ημέρες του Ίντερνετ
Ξεχώρισαν ο παραλληλισμός της crypto σκηνής με τις πρώτες ημέρες του Internet και της πρώτης «μεγάλης» εφαρμογής του email με το bitcoin, ο χαρακτηρισμός των κρυπτονομισμάτων ως βέλτιστη επένδυση και η φιλοδοξία (εκ μέρους του κ. Διακομιχάλη) για αναβάθμιση του web, όπως το ξέρουμε σήμερα, ώστε να σέβεται τα προσωπικά δεδομένων των χρηστών του, θέτοντάς τα υπό τον πλήρη έλεγχό τους.