Σε εορταστικό κλίμα και με την παρουσία περισσότερων από 370 υψηλόβαθμων στελεχών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, η τελετή απονομής των Cyta Mobile Excellence Awards 2016, τα οποία διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η εταιρεία BOUSSIAS σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ELTRUN.

Τα Cyta Mobile Excellence Awards 2016 ανέδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο του Mobile business και Marketing στη χώρα μας και την ανάγκη της αγοράς για την καθιέρωση μιας διοργάνωσης, η οποία θα αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο καινοτομίας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο του διαγωνιστικού μέρους διακρίθηκαν εφαρμογές, υπηρεσίες και προϊόντα μέσα από τα οποία μια επιχείρηση αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, βελτιώνει το χρόνο απόκρισης στην αγορά, πραγματοποιεί αποτελεσματικές και μετρήσιμες ενέργειες μάρκετινγκ ή και αλλάζει το μάνατζμεντ και την παραδοσιακή λειτουργία της.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Νίκου Χαραλάμπους, Γενικού Διευθυντή της Cyta Ελλάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στη υποστήριξη για δεύτερη συνεχή χρονιά του θεσμού από τον όμιλο εταιρειών Cyta, τονίζοντας ότι η πρωτοπορία και η καινοτομία εμπεριέχονται στο DNA της εταιρείας, μιας εταιρείας που επενδύει σταθερά στην Ελλάδα συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή του τιμητικού βραβείου στον Σωκράτη Κόκκαλη για τη συνολική του προσφορά στην ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Γιώργο Στεφανόπουλο, Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας στον Γιώργο Άννινο, αντιπρόεδρο της Intracom Holdings, ο οποίος παρέλαβε το τιμητικό βραβείο εκ μέρους του κ. Κόκκαλη.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, καθ. Γεώργιος Δουκίδης, οι κυριότερες τάσεις που προέκυψαν από τις φετινές βραβεύσεις είναι οι εξής:

– H χρήση του κινητού ως κανάλι προώθησης και διαφήμισης, η οποία γίνεται όλο και πιο σημαντική, καθώς εμπλέκει πιο ενεργά τους πελάτες.
– Οι mobile υπηρεσίες αποτελούν, πλέον, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
– Μεγάλη αξιοποίηση των κινητών εφαρμογών στις τυπικές διαδικασίες των επιχειρήσεων.
– Το κινητό μετατρέπεται σε φορέα καινοτομίας σε επίπεδο επιχειρηματικών διαδικασιών.
– Στη χώρα μας έχει αναπτυχθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα νέων εταιρειών που προσφέρουν πολύ εξελιγμένες mobile εφαρμογές, υπηρεσίες και λύσεις.
– Όλοι οι mobile operators επενδύουν σημαντικά σε ενδιαφέρουσες value added mobile υπηρεσίες.
– Ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας αποκτά μια έντονη κοινωνική ευαισθησία.

Στην κορύφωση της βραδιάς, απονεμήθηκαν τα GOLD βραβεία κοινωνικής προσφοράς, σε τρεις εταιρείες που διακρίθηκαν σε αυτό.
Το πρώτο βραβείο αφορούσε τις νέες υπηρεσίες SecureNet & SafeBeep του Vodafone Secure Family, που έχει αναπτύξει η VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ AE σε συνεργασία με την Innovative Applications SA.
Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ΟΠΑΠ ΑΕ για την ενέργεια «ΟΠΑΠ Διαδρομή Προσφοράς – Μαραθώνιος 2015», μέσα από την οποία συγκεντρώθηκαν σχεδόν 600.000 ευρώ που διατέθηκαν για την ανακαίνιση των παιδικών νοσοκομείων Αγια Σοφία και Αγλαία Κυριακού.
Το τρίτο βραβείο έχει να κάνει με τη συμβολή της κινητής τηλεφωνίας στην έρευνα για θέματα υγείας και αφορούσε το app SEA HERO QUEST της Cosmote, ένα mobile game για την έρευνα κατά της άνοιας.

Η βραδιά της τελετής συνεχίστηκε στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, με ποτό, χαλαρή διάθεση ανταλλαγή απόψεων και τα … εύσημα στους νικητές.

Επισκεφτείτε το site των βραβείων www.m-awards.gr, προκειμένου να δείτε τον πίνακα των νικητών, φωτογραφίες και το video της τελετής απονομής.