Το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2019 παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων από στελέχη της εταιρείας Dotsoft, ένα νέο εργαλείο - πλατφόρμα διαχείρισης στόλου (fleet management).

Ο διευθύνων σύμβουλος της εκ Θεσσαλονίκης εταιρείας, Τάσος Μάνος, και ο εμπορικός διευθυντής, Χάρης Γκουλιός, παρουσίασαν στους αντιδημάρχους Βασιλένα Μητσιάδη και Γιώργο Ζιώγα, τα οφέλη από τη νέα αυτή πλατφόρμα. Ουσιαστικά, όπως εξήγησαν και σε στελέχη διαφορετικών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, με την ολοκληρωμένη διαχείριση, υπάρχει αναλυτική, σαφής, με υπαρκτά δεδομένα και σε βάθος χρόνου, εικόνα της κατάστασης κίνησης των οχημάτων.

Αυτή η εικόνα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων και για τα πάσης φύσης οχήματα που απασχολούνται σε έργα. Στόχος, να γίνεται ορθολογική διαχείριση της κίνησης οχημάτων, με οφέλη στην εξοικονόμηση πόρων και στον προγραμματισμό επισκευών. Η ίδια εταιρεία συνεργάζεται από καιρό με τον Δήμο Τρικκαίων και σε δεύτερο πρόγραμμα της πλατφόρμας της «έξυπνης πόλης».

Πρόκειται για την πραγματική εικόνα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και των πόρων για αυτή. Με το εν λόγω εργαλείο, ο Δήμος Τρικκαίων «διαβάζει» την πορεία των καταναλώσεων και μπορεί να αξιοποιήσει τα δεδομένα για νέες δράσεις και εφαρμογές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αξιοποιήσεων, το είδος των φωτιστικών LED που θα εγκατασταθούν, η διακρίβωση των αιτιών πιθανής αυξημένης κατανάλωσης, η ανάγκη μείωσης ή άλλων παρεμβάσεων σε συγκεκριμένους τομείς κ.α.