Δέκα εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα επιλέχθηκαν στο παγκόσμιο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (ΜΙΕ) Expert από τη Microsoft για την επιτυχημένη προσπάθεια τους στη χρήση της τεχνολογίας.

Οι εκπαιδευτικοί επιλέχθηκαν από την Ελλάδα με βάση το έργο τους για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων αλλά και την διάθεση τους να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν την κοινότητα των εκπαιδευτικών να αναπτύξει δεξιότητες πάνω στις νέες τεχνολογίες. O ρόλος των Εxpert Educators στην τοπική τους κοινότητα είναι, μεταξύ άλλων, να υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς πάνω στη χρήση της τεχνολογίας για την βελτίωση της μάθησης.

Οι εκπαιδευτικοί που ξεχώρισαν είναι οι Γιάννης Σουδίας, Δάσκαλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, Ιωάννα Κομνηνού, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «Γεννάδειο», Θεολόγος, Φιλόλογος, Οικ. Οικονομίας , Dr, MPhil, Δημήτριος Ν. Χαραλαμπίδης, Θεολόγος, PhD, MSc, Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, Άρης Δακανάλης, Φυσικός, MSc, MA, Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, Δημήτρης Πριμάλης, Καθηγητής Αγγλικών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Γρηγόρης Ζερβός, Δάσκαλος – Υποδιευθυντής στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, Νίκος Καλοσκάμης, Καθηγητής Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου, Ιωάννα Τσιλιγιάννη, Φιλόλογος στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κώστας Δημητρίου, Καθηγητής πληροφορίκης PhD, Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα και Βασίλης Οικονόμου, Εκπαιδευτικός, ειδικός στην αξιοποίηση της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, Εκπαιδευτήρια Δούκα.