Στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της EMC Corporation προχώρησε η Dell Technologies, μέσω της οποίας δημιουργείται μια ηγέτιδα εταιρεία της διεθνούς ΙΤ αγοράς αξίας 74 δισ. δολαρίων, η οποία θα δίνει έμφαση σε μια σειρά από τομείς, όπως, για παράδειγμα, το υβριδικό cloud, το software-defined data center, τις συνδυασμένες υποδομές, τις υπηρεσίες platform-as-a-service, την ανάλυση δεδομένων, τη φορητότητα και την κυβερνοασφάλεια, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να “κτίσουν” το ψηφιακό τους μέλλον, να μετασχηματίσουν την τεχνολογία Πληροφορικής και να προστατέψουν το πολυτιμότερό τους περιουσιακό στοιχείο, τα δεδομένα.

Συνολικός κύκλος εργασιών $74 δισεκατομμυρίων, 140.000 υπάλληλοι, παρουσία σε 180 χώρες, 25 εργοστάσια κατασκευής ΙΤ προϊόντων και υποδομών, 40.000 στελέχη πωλήσεων, 30.000 στελέχη εξυπηρέτησης πελατών, περισσότερες από 20.000 διπλώματα και αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, επενδύσεις της τάξεως των $12,7 δισεκατομμυρίων σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) κατά την τελευταία τριετία. Πρόκειται για την “ταυτότητα” της νέας, Dell Technologies. “Δίχως αμφιβολία, βρισκόμαστε στην αυγή της επόμενης βιομηχανικής επανάστασης. Βρισκόμαστε στην αυγή της επόμενης βιομηχανικής επανάστασης. Ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και ευφυέστερος και πιο δικτυωμένος, κάθε λεπτό που περνά, και εν τέλει θα συνδυαστεί με το απέραντο Internet of Things, προλειαίνοντας το δρόμο για τους πελάτες μας, ώστε να πραγματοποιήσουν απίστευτα πράγματα.

Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε την Dell Technologies. Διαθέτουμε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, το ταλέντο και την παγκόσμια κλίμακα, για να γίνουμε καταλύτης για την αλλαγή και για να κατευθύνουμε τους πελάτες, μικρούς ή μεγάλους, στο μακρύ ψηφιακό τους… ταξίδι”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Dell. Με βάση την εν λόγω συμφωνία, ο συνεπώνυμος ιδρυτής της Dell, Michael Dell, παραμένει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσυσταθείσας Dell Technologies, ενώ παράλληλά αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της VMware. Όσο για τον μέχρι σήμερα Πρόεδρο του Δ.Σ. της τελευταίας, Joseph Tucci, παραιτήθηκε από τη θέση του, ενώ το ίδιο έπραξε και ο John Egan, Διευθυντικό στέλεχος που συμμετείχε στο Δ.Σ. της VMware από το 2007. Την θέση του θα αναπληρώσει ο Egon Durban, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της private equity εταιρείας Silver Lake.